Stranica 10 od 10 PrviPrvi ... 8910
Pokazuje rezultate 451 do 476 od 476

Tema: azospermija - endokrinološke i druge pretrage

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno azos.

haj!
    MM je radio hormone i centrifugiranje spermiograma na vv, inače prošlog mjeseca 2 spermiograma su pokazale 000, a sad čekamo svaki dan nalaze sa VV tako da znamo što dalje.
    Nije radio nikakve briseve, ni ultrazvuk testisa, da li to mi možemo predložiti da se to uradi, inače po doktorima nećemo stići nikad na zelenu granu

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i kakvi su mu hormoni?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne znamo kakvi su hormoni, nadam se da će nam nalazi stići sljedeći tjedan

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mila80 po meni nemoj te baš previše gubiti vrijeme,treba napraviti hormone,spermokulturu i eventualno briseve da se vidi ima li kakva beštija koja može pokazivati loši spermiogram, a nakon toga ako je idalje spermiogram 0 toga vidjeti postojili mogučnost da se pomoću biopsije dodje do spermija eventualno za ICSI.Sve dodatne pretrage vas samo vode od jednog do drugog doktora a vrijeme brzo prođe.SRETNO!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam jučer bila na klinici jer vadim sve nalaze sa preliminary investigations liste iz Brisela. Moram Vas obavijestiti da su mnogi nalazi moga muža gotovi. Vjerovali ili ne za razliku od prije godinu dana pri čemu je mm dijagnosticirana azoospermia i povišen FSH, sada je stanje slijedeće: FSH=9,6 (ref.vr. 1,6-9,7 IU/L), LH=4,5 (ref.vr.0,7-7,8 IU/L), Testosteron=6,5 (ref.vr.4,6-28,2 nmol/L) sve je u okviru normale![/b] Nije radio spermiogram jer je sad prehlađen i pije Hiramicin, pa sam kontala neka ga uradi kad ozdravi. Moram napomenuti da je imao i povišenu temperaturu ali nikada nije prešla 37,7 C. Sada sam fakat zbunjena. FSH, LH i Testosteron u normali a kod njega azoospermia? Molim Vas za vaše stručno mišljenje. Cmokam Vas. U ponedjeljak će raditi spermiogram. Još jednom napominjem mm je prije 6,5 godina isprimao vrlo invazivne hemoterapije i urađena mu je autotransplatacija matičnih ćelija.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U savakom slučaju čini mi se da vam ide nabolje.Ne znam kad ste zadnji spermiogram radili i dali je prvi nalaz azoo,jer treba određeni napraviti jedan tijek da bi konačna dg bila azoospermija jer spermatogeneza ima svoje vrijeme,dakle svakako ponoviti spermiogram pa vidjeti rezultat i svakako sačekati da se lijek izluči iz organizma.MM je početna dg bila azoo a zadnja oligo nakon slijeda spermokulture ,hiramicina.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

fatamorgana nije jedini slucaj da su uredni hormoni a azoo u pitanju, i tuznoj je tako...
    svakako nakon sta ozdravi napravite kontrolni spermio

bebac

Početno

vidim da odavno nikoga nije bilo na forumu,nadam se da ce mi se neko javiti!imam isto kao i vi preoblem sa azospermijom!interesuje me da li se to leci i kako?i da li ima neka od vas da je ostala trudna a da joj muz ima azospermiju!mm nema ni jedan pokretnih!unapred hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bebac,
    Možda ti je bolje da se javiš na azoostatistiku, ta je tema aktivna i ima više informacija.
    Odgovorit cu ti kratko: Sve je moguće!
    Ima cura koje su ostale trudne nakon bipsije testisa (klasična ili microtese), ima ih i koje nisu uspjele. Uglavnom statistički ti je da se kod oko 50 % muškaraca sa azo nađu plivači nekom od metoda (punkcija, biopsija).
    Najprije idete na hormonalni status, tu vidite FSH čisto onako mada nije neki parametar, zatim UZ testisa, pa proba se punkcija itd. Sve će ti tvoj urolog objasniti (nadam se).
    Lijekovi neki mogu pomoći a ne moraju sve je vrloooo individualno.

Uglavnom iščitaj ove forume o azo pa će ti se razjasniti (jer ti pretpostavljam ovo što sam svašta napisala izgleda nejasno).

Šanse uvjek postoje, ne brini, samo se hrabro borite kao i ostatak azo klana i neko će rješenje doći.
    punoo sreće u daljim koracima i javi se ako ti nekako mogu pomoći

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cao svima i mi smo se nazalost suocili sa losim nalazom spermograma. Pronadjena su dva aktivna pravilna spermatozoida. Nalaz spermokulture i hlamidije je ok. Sta dalje treba raditi i kome se obratiti?

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj natalina78 prvotno napisa Vidi poruku
    cao svima i mi smo se nazalost suocili sa losim nalazom spermograma. Pronadjena su dva aktivna pravilna spermatozoida. Nalaz spermokulture i hlamidije je ok. Sta dalje treba raditi i kome se obratiti?
    Natalina, dobrodošla na forum i još prije otišla s ovog dijela!
    Otiđi na temu "azoostatistika" i isčitaj detaljno te stranice, naći ćeš dosta korisnih informacija... Suočeni s istim, mi smo išli ovim redom, tj. mm: Spermogram, Spermokultura x 2, Urinokultura x 3, Brisevi na Chlamydiu t., Ureaplasmu Urealyticum i Mycoplasmu Hominis, Hormoni (FSH, LH, Test., Slob. Test., Estradiol, Androstendion, SHBG, TSH, T3, T4) pa sa tim svim nalazima urologu i endokrinologu koji će ti postaviti, nadam se, konačnu dijagnozu. Na početku si dugog puta, naoružaj se strpljenjem i pozitivnim mislima pa se nadajmo sretnom kraju priče koji ti od srca i želim!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Puuuuuuuunoo hvala na odgovoru. Javljam se kada budemo uradili ostale nalaze. Puno ste mi pomogli dok sam citala iskustva na forumu. I ja vama zelim puno, puno srece

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

dugo citam ovaj forum i evo mene konacno...mm ima azzo,saznali pre nesto manje od godinu dana.odradili sve analize,hormoni ok fsh 5.2(1-12) lh4.1(1.1-8.8)testosteron 18.82 (5.76-28.14) prolaktin 121(86-324).brisevi ok,ultrazvuk testisa ok,varicocelu nema,kariotip dobar..
    Predlog urologa punkcija testisa,ako ne nadju nista biopsija i uputio nas da naknadno odradimo inhibin b i mikrodelaciju y hromozoma.
    mMedjutim inhibin b je nizak..38.3 ref vred(50-250)kazu za muskarca oko 30 godina oko 100.Dali je to moguci uzrocnik?Ima li ko iskustva sa losim inhibinom?
    Uskoro planiramo raditi biopsiju ,pa me ovaj inhibin malkice buni?
    hvala unapred

LaFolie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cao svima

Mi smo prosle godine saznali za azoospermiju, pali smo u nesvest! Nakon mesec dana uradimo razne analize (suprug): FSH 3.5, LH 4.5, testosteron ispod granice, TSH (stitna zlezda) dosta visok, kao i antitela (Hasimoto), Inhibin B bas visok, ali spermatozoida nista. Isao je na biopsiju i nasli su neke skroz bez veze spermatozoide. Ostecenja testisa nema.
    Edokrinolog mu je dao da pije Eutirox, menopur na 5 dana i sami smo nabavili Tribestan koji pije vec 6 meseci. Nakon mesec dana 200 000 spematozoida. Nakon 3 meseca milion spermica, nakon 4-5 meseci 3-4 miliona i pre neki dan 7.8 miliona (20% progresivnih) )))))))))))))))))))))))))))))
    Promenili smo endokrinologa, ona kaze da su tribestan i eutirox sredili spermogram...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

LaFolie

Na VV prije mjesec i pol sam dao spermiogram i 0,00. Isti ponovio kod. dr. Lučingera dva tjedna poslije i opet 0,00, isti dan oba testisa punktirana i opet 0,00. Napravio hormonski nalaz gdje mi je FSH 15,9, LH 6,4 i test. 9,85 i na to dr. Lučinger kaže da jednostavno nema pomoći po pitanju Klomifena ili sl. zbog visokog FSH. Bakteriološki nalaz ejakulata došao i piše 5 - 10 polimorfonukleara u vidnom polju. Kultura: Fiziološka flora uretre. Preporuca se ponoviti nakon toalete spolovila.Sad sam pred zidom. Tribestan ili nešto, jednostavno sam se moram snalaziti. Imate li kakve preporuke, s obzirom na visok FSH i bakteriološki nalaz, da mi se malo pojasni. Puno hvala!!!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Urološki pregled o.k. Poslan sam endrokrinologu, pa ako je netko bio na tom pregledu nek mi objasni ukoliko želi, što sve sadrži. Hvala!!!!

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Endokrinolog je ili dr. Peroš ili Čolak na VV, ali kod njih si već trebao biti ako si vadio hormone. MM je prvo išao kod endokrinologa, tj. androloga (kasnije sam shvatlia da je to isto, samo je androlog još uža specijalizacija od endokrinologa) i onda on šalje dalje na sve pretrage. Ne brini se, neće ti ništa raditi, samo ćete porazgovarati i vjerojatno će ti preporučiti punkciju i kariogram. Sretno!

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Zdravo, svima! I ja vam se pridruzujem na ovoj temi. Pre 10 meseci smo saznali za azospermiju. 4 puta smo radili spermogram i svaki put isto. Hormoni su dobri, UZ testisa dobar, spermokultura dobra, antispermatozoidna antitela dobra, inhibin b 59.5 a ref,vred. od 50 do 250, nije najsjajnije, al predpostavljam da je bitno da nije ispod donje granice. Esperogen je bio malkice nizi, i pio je Klomifen 2 meseca. E, sad mi idemo kod prof.Stojkovica u LE, imali smo zakazanu punkciju, ali kazu da epididemus nije dovoljno razvijen, pa su punkciju otkazali i sad cekamo da nas pozovu na biopsiju. Nije mi jasno nista. Na UZ pise da je nalaz uredan, da su testisi normalne velicine i da je taj epididemus dobar, a oni nam kazu da je slabo razvijen?!?!?!? I da je bolje da uradimo biopsiju koja ce sigurno da pokaze bolje rezultate nego punkcija. Inace dr je rekao da bi mogo da pokusa da mu uradi i punkciju ali da rezultati mogu da budu losiji i da je zato mnogo bolja biopsija. Dao je krv za kariogram i cekamo rezultate, posto kod nass ne rade mikrodeleciju y hromozoma nego samo u BG-u. Doduse nama niko nije trazio da radimo inhibin, antispermatozoidna antitela, kariogram i mikrodeleciju nego smo mi to odradili samoinicijativno, posto vidim da to rade svi koji imaju ovu dijagnozu. Nemam pojma zasto nama niko od lekara to nije trazio. Zanima me misljenje svih vas da li mi sa ovakvim nalazima mozemo da se nadamo da ce na biopsiji nesto da nadju? Izvinite na predugackom postu i hvala svima unapred.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

pozdrav i od mene, ustanovljena mi je azospermija prije osam mjeseci i nakon tri ista nalaza (same nule) doktorica mi je preporučila prije biopsije da radim jos hormon inhibin b posto u BiH nigdje se ne radi taj nalaz zanima me gdje ste vi radili i ako je moguce da mi pisete koliko kosta nalaz

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nodi, i ja sam iz BiH i ovako: u drzavnim bolnicama niko ne radi INhibin B.imas na Ilidzi privatno onaj lab sto radi sve i svasta,ali su jako skupi.inhbin je 170 KM,bar je tako bilo prije nekih godinu kad sam se raspitivala.
    ako si iz sa ili si blizu ,ima jeftinija varijanta,rade u bg i kosta nekih 17e,samo treba poslat krv.ima jedna prevoznicka kuca,ali o tom cemo ako ti nie skupo ovih 170 KM i ako si uopce u prilici da krv saljes za Bg.
    mm je prije mjesec dana tako uradio inhibin . obzirom da uopce taj lab u >BG nije skup,mozes usput ponovit jos koji nalaz ukoliko trebas(hormone).

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

malena 1988 nitko ti ne može ništa garantirati za biopsiju, ali nadati se možeš i moraš mm su hormoni u redu a biopsija je bila s rezultatom nula..u ejakulatu mu se pojavi par spermija pa se nadamo uskoro s time u postupak icsi

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo i mene...i kod mm je u pitanju azoospermija ali imamo i jedan jos problem kod mm u porodici muskarci su svi neplodni ako neko ima ista iskustva neka se javi...jako jako sam tuzna....

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

refika predji na temu azostatistika uglavnom se tamo okupljaju i javljaju oni sa ovim problemom. i napisi kakva je u vas u pitanju azoospermija posto ih ima raznih tj. kakve ste analize radili . i nemoj biti tuzna ima nas mnogo sa takvim problemom al vecina se pokusava boriti , barem ja sam tugu i brigu ostavila iza sebe i uhvatila se u kostac sa problemom.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tuzna, hvala na iformacijama. kontaktirao sam Zdravstvenu ustanovu „Medico-S Banja Luka i oni rade nalaz INHIBI B uzimaju uzorak krvi i salju u Beograd i nalaz kosta 40 KM (sve), da li si cula za njih ranije??

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

nodi ako ti ista znaci moj muz se lijeci na toj klinici, i nama je bar ok. i za razliku od nekih nisu skupi.a mislim i da bi te ta analiza kostala vise da saljes busom sam ili da ides tamo da vadis.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nodi,40 Km nije skupo,ako ti B.Luka nije daleko i ako ti odlazak tamo ne stvara neke prevelike troskove.
    medutim,ako bi radio jos koji nalaz(a sve je tamo bar za duplo jeftinije,sve hormone mozes raditi iz te krvi koju saljes-recimo,ja sam uvijek slala i svoju krv i provjeraval i sebi neke hormone,tako da mi je to bilo super jeftino), onda je to iz B.Luke skuplja varijanta,pa je bolje da to organiziras sam.
    dakle,sve zavisi odakle si.

ako nesto treba,pisi na mail xemina83@gmail.com,pa ti sve pojasnim.

P.S.ja uvijek pise u muskom rodu,ne mogu da se jetim da l si musko ili zensko.

Stranica 10 od 10 PrviPrvi ... 8910

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •