ako dr. tifi prati forum strašno će se umisliti![]()
je l' da, tweety? :ceeer namig:
ako dr. tifi prati forum strašno će se umisliti![]()
je l' da, tweety? :ceeer namig:
Naručeni smo kod dr. Tiefenbacha pa trebam pomoć... Da li je ordinacija u prizemlju, odnosno je li koma doći s kolicima?
ordinacija je u dvorištu, kolica parkiraš ispred ulaza i siđeš po nekoliko poprilično strmih stepenica.
Malo podižem jer me nešto zanima. Imam nalaz UZV kukova kad je Ančica imala par mjeseci i piše da je sve OK. Sad ima godinu i po (prohodala s 13 mjeseci) sasvim sigurno hoda (doduše još onako malo "jahački") i trči. Kad smo bili prije 2 mjeseca kod pedijatra, ništa nije komentirao u tom smislu.
Sad smo na moru, pa sam dobila primjedbu da "ima li mala pravilne kukove" jer kad hoda malčice joj stopala idu na unutra (kao nisu paralelna). Nemam iskustva kako bi stopala trebala izgledati za tu dob, da li je normalno da djeca tako hodaju?
cokoloada ja sam se sa Dorom nahodala kod ortopeda i tako je i ona slično hodala to je ok,samo ako sjedi s nogicama raširenih iza leđa,ono što doktori zovu W sjedanje onda trebaš poći jer ne smije se tako sjedati,mora naučiti sjedati s nogicama ispred sebe.
ifi, ne znam baš.. ja sam cijeli život tako sjedila i danas mi je najugodnije tako sjesti, a MM veli da imam super noge, nisam imala problema sa hodanjem, niti sa koljenima i kukovima i sl. zašto je to problem ako djeca tako sjede?
Pokusavam ovo vizualizirati al mi nekak ne ide....daj pojasni pliz.ifi prvotno napisa
To je valjda kad klekneš i sjedneš na pete, a onda malo raširiš noge tj. izbaciš stopala sa strane, tako da guza sjedne na pod. (Al' sam ovo stručno objasnila! A pitanje je i bi li mi guza stala između stopala?).
Nisam primjetila da Ana ikad tako sjedi. Ili čuči ili klasično sjedne s nogama naprijed.
super si objasnila!
I mi ratujemo s tim, ali teško je djetetu potpuno zabraniti omiljeni sjed.
Ako ortoped nije reagirao na Anina "iskrivljena" stopala, onda znači da je to uobičajeni dječji položaj. Inače bi bio metatarsus varus - deformacija koja se može korigirati ortopedskim cipelicama.
evo dva članka o deformacijama stopala:
www.kbsplit.hr/25.pdf
http://www.vjesnik.com/html/2004/07/....asp?r=sss&c=2
Evo dižem ovaj topic nakon godinu i pol.. jel još uvijek sve ovako blistavo kod dr. tifija?
Klaićeva se ne može nikako dobiti, zovem cijeli tjedan, pa sam pronašla ovaj topic i išli bi kod tog dr. tifija ali zadnje informacije su iz 2005.
Nitko mi nije ništa odgovorio, ali ako će netko čitati.. bijah ja kod tifija. sve je super, doktor jako ljubazan i sve ti objasni.
Malo je poskupio, uzv je sad 250kn.
Mi smo obišli sve bolje ortopede u Zg,ne znam jeli to redovni uzv,ali na Šalati je dr Đapić jako dobar,brižan je s dječicom i posveti se bebici,kad sam ja dovela Doru pregledao je na uzv,ali ne samo kukove nego i kičmu,dok sam sa starijim djetetom na kontrolu išla u Klaićevu i letimično su mu napravili uzv kukova..inače dr Tifi nam je preporučio Đapića..Samo naručuju tek za mjesec dva od poziva
Paula jos nema mjesec dana, ali ako se toliko ceka za pregled, mislm si da bi bilo dobro da si vec sad rezerviramo termin iako jos nemamo uputnicu :?
Koji je broj tel. u Klaicevoj?
friške info sa šalate,uzv kukova.bili smo prije 2-3 tjedna.
naručivanje je svaki dan od 13-14h,naruče vas za nekih mjesec i pol dana,a najbolje je ići sa cc 4 mjeseca starosti,jer tek tada ukoštavanje bedrene kosti.nama čak ni s 4 nije,pa moramo ići još jednom.![]()
Hvala na info.
A dali to znaci da ako npr. odem na UVZ kukica sa 2 mj. i nalaz bude o.k., da trebam ponovo ici i sa 4 mj :?
Jer nebi ju bas htjela široko povijati do 4 mj., ako nije bas neophodno!
Nalaz ti bude ok,jer ti je bebica zdrava,ali to ukoštavanje još nije gotovo,pa ćete svejedno trebat ponavljat.ja bebu od 4 mj.još uvijek široko povijam,iako nisam baš za to,al tak su mi rekli tamo na šalati.
najbolje ti je otić kad beba bude oko 4 mjeseca stara.![]()
malo podizem...
da li je Dr. Tiefenbach jos uvijek cool 8) , vidim da ga svi preporucuju![]()
i da li je pregled jos uvijek 200 kn?
ima li jos kakvih preporuka?
ja zovem klaicevu vec tjednima i ne mogu ih jednostavno dobit, pa sam se odlucila za opciju privatnika...
e da...ako ga ja pitam za jos neke stvari nevezano za uzv kukova hoce mi to naplatit?
i ja sam se nakon neuspješnog naručivanja u Klaićevu odlučila za privatnika. Eto i mene interesira trenutno stanje kod tog Tiefenbacha
Oprosti ja mislim da bi najveća greška bilo čekat a taj netko iz klaićeve ili sa šalate su idioti, koje treba odmah prijavit.Sa bebom čekat uzv kukova do tad mislim užas da je meni tako odgovorila ja bi odmah zvala nadležne službe,čak i novinare,ja sam mama četvero djece i postala sam zvijer kad se tiče nekih pretraga,možeš otić privatno al prvo te majmune napraši.UZV za 6 mj koliko treba čekat mogao bi ako je nešto u pitanju sa kukovima(al nemora biti) biti kasno držim ti fige.
eto mi danas bile. 300 kn je pregled+uzv. Jako mi se dopao ortoped, sve lijepo objasni. i ugodno me iznenadio kad je spomenuo hodalicu. Rekao je- hodalicu ni u kom slučaju!! Sad me makar neće piliti doma- bio je i MM i čuo vlastitim ušima. Razgovarali smo i općenito o motoričkom razvoju, te je i on napomenuo kako ne smijemo dijete forsirat na nešto što ono samo ne može. Preporučio mi je i cipele (ali tek kad dijete prohoda) visoke, tvrda peta, bez uloška. S Mateom mi je sve u redu, kontrola po potrebi. (eventualno kad prohoda ako primijetim da ili baca nogice u stranu ili tako nešto..)morena24 prvotno napisa
Zna li netko da li u ordinaciji dr. Tiefenbacha primaju kartice?
podižem temu....
kakva je situacija sa uzv kukova negdje na području sesveta, dubrave..taj dio grada....
ili ako imate još nekoga za preporučiti a da baš nije u centru grada?
Da, odgovor nije stigao.
Ima li tko kakvu novu informaciju..?
a kakvo je stanje što se OS tiče?
kad šalju na uzv? moja mala ima mjesec i pol i neželim je još dugo široko povijati
Ajmo osječanke da vas čujem![]()
![]()
Friške info o UZ u Zg:
Poslali smo mail da se naručimo na UZ kukova na Šalati:
1. kada odgovor nije stizao tjedan dana, zvala sam informacije i rekli mi da čekam jer da odgovaraju u roku 15 dana
2. odgovor je stigao nakon "samo" 22 dana
3. dobili smo termin 09.10. :shock: (84 dana od slanja upita)
Prestrašno i žalosno.
A Klaićeva sredinom 7. mjeseca kaže: zovite 10.08. da se naručite za 9. mjesec. Ja mislila da je ovo koma, sad vidim da ima i puno gore :/
zna li netko broj na koji se treba zvati u Klaićevu za uzv kukova?
broj je 4600106stellita prvotno napisa
ma dančisi.....hvala
Da li netko zna gdje se može obaviti UZV kukova na području Sesveta i bliže okolice?Lucas prvotno napisa
[/quote] Da li netko zna gdje se može obaviti UZV kukova na području Sesveta i bliže okolice?[/quote]
Znam da ima jedna doktorica u Dubravi (za nju mi je rekao dr. Vokić) ali se jako dugo čeka. Ne mogu se sjetiti kako se zove a bogme nema niš na netu. Pokušaj pitati svog pedijatra.
Nama je bilo predugo čekati pa smo otišli kod dr Željka Markovca (Horvaćanska) i mogu samo preporučiti.
I ja tragam za UZV-om - Klaiceva prima naruđbe za 1. mj, a Šalata uopće ne prima![]()
kikidee kolko kuna kod dr. Markovca? Već sam ranije za njega čula da je OK...
Koliko se sjećam prvi pregled 400 kn, a kontrole 250 kn.
Ima i svoju stranicu http://www.markovac-ortoped.hr/index.htm
Uživo je dr. jako simpatičan i bio je vrlo nježan i pažljiv - tepao joj je 'knedlice'M je imala 2 mjeseca kad smo prvi put išli na uzv.
Dobila je tada remenčiće i on nam je rekao da joj moramo kupiti bodiće s kragnom i dokoljenkice da ju ne bi žuljali. Ne bi mi to uopće palo na pamet...
Nemoj dugo razmišljati kuda, nego odi što prije na pregled gdje god da se odlučiš.
Da li netko zna gdje se može obaviti UZV kukova na području Sesveta i bliže okolice?[/quote]
Znam da ima jedna doktorica u Dubravi (za nju mi je rekao dr. Vokić) ali se jako dugo čeka. Ne mogu se sjetiti kako se zove a bogme nema niš na netu. Pokušaj pitati svog pedijatra.
Nama je bilo predugo čekati pa smo otišli kod dr Željka Markovca (Horvaćanska) i mogu samo preporučiti.[/quote]
Podižem. Ako netko zna nekog na području Sesveta i bliže okolice?
mi smo isto jako dugo čekali u Klaićevoj za prvi put al kasnije je išlo puno brže ali stvar je u tome da dođete tamo osobno i kad vas naruči tako kasno tj. da toliko čekate tražite potvrdu kad ste došli i kad su vas naručili moraju vam dati tako da imate pravo na povrat sredstva ukoliko odete privatno i to je to.
kikidee hvala ti, a hvala i y-as-min - bas sam imala na umu i taj dio price
Našla sam![]()
Fizijatar (a ima i terapeut za vježbice) u Dubravi:
Poliklinika DOKO
Poliklinika za kirurgiju, fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i neurologiju
Adresa:
HRVATSKOG PROLJEĆA 38
10000 Zagreb
Tel/Fax:01 / 2006336
A i tu se spominje: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=49756
Doko ne radi UZV kukova.kikidee prvotno napisa
Baš je nedavno jedna susjeda išla tamo pa sam joj rekla da pita.
soripobrkala sam fizijatra i ortopeda...
eh. oprostite.
zvala sam tiefenbacha da naručim bebu za prvi pregled i ultrazvuk kukova.
trebali smo ići na šalatu ali prije dva mjeseca kad smo se naručivali već nije bilo mjesta do prvog mjeseca... a i sad kad je vrijeme boleština neda mi se s sirotim djetetom vucarat i visit 5-6 sati po bolnici.
uglavnom..
nazvala sam ga . naručili se. ja mu rekla da mi treba pregled i ultrazvuk kukova za bebu. i da je to prvi pregled.
i on krene zapisivati i kao da mi potvrdi veli "rentgen"... :?
jel to moguće? ili sam ja krivo čula?
pa beba ne smije na rentgen, kaj ne?
iako je u klaicevoj sve skupa to oko minute mi smo prije toga svega bili u Travnom u aurori mislim da se tako zove i tamo radi covjek babyhandling pa nam je on pregledao djete i rekao da je sve u redu al da za svaki slucaj odemo na uzv pa probajte i vi svi koje muci predugo cekanje na pregled u klaicevoj uz to prvi pregled je besplatan a kaze vam sve
kad se bebe obično šalju na uzv kukova,s koliko mjeseci?
muž zvao zabok jer nam je blizuda nas naruči jer se tamo ne čeka i žena prek telefona rekla prerano vam je sada beba je još mala, dođite 14.1.
a pedica rekla da probamo do pregleda sa 2mj (22.12.) obaviti uzv...
meni je to čudno jer znam da je hrpa poznanica obavila to sa mjesec dana starosti bebe
Ne znam da postoji neko pravilo. Mislim da treba ići što prije, jer što se ranije otkrije da nešto nije dobro lakše se ispravi. Znam sigurno da je tako za remenčiće.
Ja bih poslušala pedijatricu i otišla što prije.
naručili se..imat ćemo nalaz prije druge kontrole kod pedijatra![]()
nama je pedica rekla da se ide izmedju 6 tjedana i 2 mjeseca
pregled kod privatnika je poskupio, prije 2g bio je 25kn , a sad ih nema isop 400kn. Nas su na šalati primili, čekamo nekih mjesec dana. Zamislite u ST kod privatnika pregledi su 200kn
Imam molbu - rado bismo mijenjali termin u Klaicevoj:
imamo termin preksutra 16.12. u 8.30 a trebao bi nam kontrolni pregled dva tjedna kasnije, dakle oko 30.12.
Nadam se da ima netko za mijenjanje. Ako ne, rado cemo ustupiti termin kome treba.
8)
Cure, kome je hitnije, u bolnici u Zaboku ( Bračak ) rade UZV kukova i nije takva gužva. Kuma je bila s malim i stvarno nije dugo čekala. Nemam broj ali proguglajte ako kome treba!