Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 77 od 77

Tema: uspavljivanje na cici

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja sam imala planove takve cijeli dan smo budalesali oko nje i ništa mi nije bolje spavala to što kažeš svaki dan je drugačiji. kažu što bolje spava po danu to će bolje spavati po noći bitno da ne spava kasno popodne

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

samo bi napisala da u knjizi koja podrzava no-cry metodu pise da je kljuc boljeg nocnog spavanja dovoljno spavanja po danu. dakle xenia23 ovo ti je vjerojatno bila slucajnost a ako pocnes to prakticirati imat ces malog cendravca koji je nenaspavan.

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e šnapi i ja sam to čitala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i mi se uspavljujemo na cici i to me muči par dana pa nakon kraćeg razmišljanja odlučim da ju nakon što se nacica stavim u kindač, zaspala ili ne. čvrsto odlučim da ću podnijeti i plakanje, i to tjedan dana ako treba. a onda na prvo ili drugo kme se stvorim nad njom, ona se naceri, uzmem ju u naručje, stisnem poljubac i - vratim na cicu dok ne zaspi .
    nemam ni srca ni snage iskušavati druge metode, iako sam se naslušala priča drugih mama kako njihova djeca sama zaspu. moja neće i amen.

kokoška

Početno

i to je tebi idealna noc!nasa zaspe u 7 navecer i ne budi se do 6 h. :D

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi samo cikamo i cikamo,izgleda kako smo nastavili da ćemo tako do.......škole.Noćni podoji su nam sve ćešći i ćešći

D 1998.
    I 2007.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    samo bi napisala da u knjizi koja podrzava no-cry metodu pise da je kljuc boljeg nocnog spavanja dovoljno spavanja po danu. dakle xenia23 ovo ti je vjerojatno bila slucajnost a ako pocnes to prakticirati imat ces malog cendravca koji je nenaspavan.
    Da, osim ako dnevno spavanje ne prieđe granicu dnevnog spavanja. Sunčica je imala fazu (duugu fazu) u kojoj bi prespavala cijali dan, onako s kratkim buđenjima. A po noći bi bila budna, s kratkim svavanjima, potpuno suprotno od onoga kako bi trebalo biti.
    To smo prebroditi tako da sa je razbuđivala po danu. Nije bilo uopće jednostavno, imala je 3-4 mjeseca i lako bi se uspavala, plesale smo, igrale se, kupale se i presvlačile. U šetnju nismo išle uopće jer je šenja značila spavanje. Čak sam crtala grafikone i brojala sate koliko je budna. Sjećam se da sam morala postići da barem 8 sati bude budna da imamo kako tako prospavanu noć.

Od 4. mjeseca spava noću :D Naravno, to ne znači bez buđenja, ali buđenja su bez plakanja, samo na ciku,papanje i spavanje - tako 3-4 puta na noć u polusnu. Ne žalim se uopće jer to mene ne smeta da se naspavam.

sunce_žarko

Početno

Javljam se za riječ,dvi tri..
    Ne dojim veseljka od njegovog 9mj(bio bolestan,nije mu se dalo, počeo zanovijetat),što mi je žao kad se sjetim kako je bilo.

Oko 8 bi bio plač i škrgut zuba,nakon toga na cicu i udri,cim zaspe u svoj krevet i mirni do ponoc-jedan, pa dojenje u tri,pa u pet /sest, skoro za poželit cili život tako( a onda sam mislila da se nisam naspavala)
    Kad ono počeo piti vodu,uspavljujemo ga u kolicima,pa ga prebacim u krevet.Sad se budi i do deset puta u toku noci,popije pola litra tekućine,čaja,vode,nikad dosta.Nema pelene koja može primit toliko tekućine
    Ali kad me pogleda onim svojim okicama,trep,trep....ma svaka noć prođe i svane jedan novi dan

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pozdrav svima!
    nemate pojma koliko ste me usrećile sa svojim pričama o cicanju, jer smo i mi u istoj situaciji. moja Allegrica nije nikad zaspala bez cice (ne računam kolica) čak i u autosjedalici joj dajem cicu dok ne zaspe u jako čudnom položaju iznad nje!
    preko noći se budi svakih sat vremena i traži cicu, ništa drugo ne pali.
    mene jedino strah kako će u jaslicama, još nije ostala na spavanju, a ja nemam pojma kako će ju one tamo uspavat i šta ako me zovnu i kažu vaša kćer ne može zaspat, dođite po nju i naučite ju da zaspe bez cice! baš se toga bojim.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

vlasta, puno puta podcjenujemo vlastitu djecu. iznenadila bi se kada bi shvatila koliko djeca zapravo znaju/osjecaju sto od koga mogu dobiti. moje ce dijete bez problema zaspati kod tete cuvalice i tate (ako mene nema u blizini), ali uz moje prisustvo samo i iskljucivo ce zaspati uz cicu (a vec su mu dvije godine).
    ne brini previse o jaslicama, djeca se vrlo brzo priviknu. sigurna sam da ce nakon pocetnih prvih dana, sve biti ok.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala ti, momze, ali kod nas je ipak malo drugačije. kod tate je zaspala samo par pata i jako je plakala dok bi ju on nosio.
    a tek jaslice, ostavljam ju na 2 sata već 5 dana, a užasno joj to teško pada, jako je tužna i jako plače, grozno se osjećam tako da se bojim kako će sve to ići.
    uživam u dojenju, a i ona, ali me strah da sam pogriješila u nekim stvarima baš zbog uspavljivanja na cici i prečestog dojenja.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

vlasta, nisi nikako mogla pogrijsiti sto se tice 'precestog' dojenja. nista nije precesto, ako tvoje dijete prihvaca dojku.

sto se tice uspavljivanja na cici, pokusaj pronaci topik 'no cry sleep solution - kratak sadrzaj' (tako se nekako zvao) i tamo naci savjete za uspavljivanje. mozda ti nesto i pomogne.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

evo, nasla sam:
    The No Cry Sleep Solution

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E blago vama koji se uspavljujete sikom, bar je ona uvijek s vama. Mi se od prvog dana uspavljujemo na pilates lopti i isključivo njoj (ne računam nekada slučajno 15ominutno spavanje vani u kolicima).
    I sad zamislite kad se nađemo negdje kod nekoga gdje naravno nema lopte a beba mora spavati.
    Naravno, ja moram napraviti sve da dojam bude kao da je lopta tu. Onda zamislite kakvi su mi potezi rukama i nogama. O bolovima neću pričati..
    Ako smo kod nekog bližeg, (za kojeg sam sigurna da se neće ljutiti ako mu slomijem krevet), čučnem na krevet, Paulo na rukama i skakućem.
    Filing najsličniji pilates lopti.
    Možda vam se čini da karikiram, ali stvarno je tako!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    vlasta, nisi nikako mogla pogrijsiti sto se tice 'precestog' dojenja. nista nije precesto, ako tvoje dijete prihvaca dojku.

sto se tice uspavljivanja na cici, pokusaj pronaci topik 'no cry sleep solution - kratak sadrzaj' (tako se nekako zvao) i tamo naci savjete za uspavljivanje. mozda ti nesto i pomogne.
    hvala ti puno.
    ona svaki put prihvati, svakih 5 min bi sisala, ali nije u tome problem. bojim se da se zbog dojenja teže privikava na vrtić pa sam zato sad ovako malo skeptična, ali nemoj me pogrešno shvatiti, ja bi opet isto ovako dojila i isto ju uspavljivla na sisi, jer mislim da mi je zbog toga uvijek bila sretna i zadovoljna beba.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I mi imamo istu situaciju (trudim se da je za sad ne nazivam 'problemom'): uspavljujemo se iskljucivo na cici, i nocu i danju. Stvar je jos kompliciranija time sto smo trenutacno u fazi kad ne volimo kolica. Salaplastimo po svijetu u marami ili klokanici, a u njoj, iako nije nemoguce, nije tako lako zaspati...

Citam vasa iskustva i savjete i ovdje sam naletjela na spomen pilates lopte, ali nisam uspjela skuziti kako je koristite. Kako drzite bebu, u kojem polozaju dok sjedite na lopti?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

L zaspe isključivo na cici kada sam ja u blizini. Preslatki mi je dok onako u polusnu hvata bradavicu zatvorenih očiju i kenjka ako mu izleti iz usta.

Nisam shvatila, zar je problem ako želi zaspati jedino tako?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I mi spavamo zajedno u velikom krevetu i ok je jedino što bi bilo dobro da je još veći
    inače, malenog uspavljujem na cici i tijekom dana i navečer, jedino zna u šetnji zaspat u kolicima, gotovo uvijek zaspi u mei tai-u, a često i u autu u autosjedalici

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moja mala ima 9,5 mjeseci i ne zna zaspati bez cice. dopodne zna zaspati i u kolicima ako smo vani, ali popodnevna i noćna spavanja su nam isključivo u spavaćoj sobi uz cicu, pjevanje pjesmica, nunkanje...

moram priznati da i ja popdne onda malo dremnem ali to uspavljivanje nekada zna potrajati pa onda ne stignem napraviti druge stvati po kući

isto se pitam što će biti kada ću morati nekud izaći ili željeti izaći pa da ju nekom ostavim a nekako bih htjela i smanjiti tu ovisnost o meni u doba spavanja

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a k tome se popodne budi nekada čak i u 2-3 navrata po opet dajem cicu da se uspava i nastavi spavati dalje, a noću se isto budi ali hajde noć je, i ja spavam i nije mi toliko teško dat joj malo za umirenje i klopanje, obično to i meni prođe kroz neki polusan

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Quincy prvotno napisa
    ...

Citam vasa iskustva i savjete i ovdje sam naletjela na spomen pilates lopte, ali nisam uspjela skuziti kako je koristite. Kako drzite bebu, u kojem polozaju dok sjedite na lopti?
    U naručju, na ciki, na ramenu, u marami, kako god je tebi ugodnije.
    Mi smo proveli puuuno sati sjedeći i skakućuću na toj lopti, i kad su Sunčicu mučili grčići i za uspavljivanja. Još uvijek ponekad sjednem s njom u naručju na loptu, ali većinom služi za koturanje i igranje. (za pilates nije nikad služila)

Usput, Sunčica ima skoro 2 godine i još se većinom navečer uspavljuje na ciki. U vrtiću zaspi bez problema od prvog tjedna.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

neva ima 3 g. i 3 mj. i još uvijek se uspavljuje na cici. sa svih svojih 21 kg. i njoj i meni je tako najugodnije i najjednostavnije

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja ima 2 god.
    Najjednostavnije, najbrže, najučinkovitije i sve naj

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

samo da dodam - mojoj trenutno nije cica dovoljna za spavanje. uz nju, moram pjevati, i to - "na pučini plavog mora, ljuljao se val..." i dragati ju i to, samo po trbuščiću.
    ostali članovi familije, uspavaju ju, ako mene nema na vidiku, u roku sekunde i bez ikakvih kerefeka

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A zašto moje dijete meni kaže: Mama, nemoj pjevati, nemoj pjicati

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moja misica zaista nece drugacije, ni po noci ni danju. Tati se smiri, ali kad je vec umorna toliko da bi zaspala, krivi polozaj ili postupci je samo sve vise i vise ljute. Ni ja je ne mogu uspavati ni mazenjem, ni pjevusenjem, ni ljuljuskanjem... samo otvara usta ko pticica iz gnjezda i trazi cicu. Ma, nije meni uopce to tesko, ali imam osjecaj da je ona nesretna/nesigurna zbog toga pa me je strah da sam nesto krivo radila da je do toga doslo...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja malecka ce samo zaspati na cici eventualno u kolicima ako se setamo ili u autu...a najvise zaspe na cici i nije mi problem ju tako uspavljivati.... nezelim joj to uskracivati jer znam kad zaspe na cici skoro cijelu noc spava sa jednim ili dva budjenja.... :D :D :D samo me zanima kako ce podnijeti kad pocnem raditi???jer ju sad trenutno samo uspavljujem ko mog MM nece da zaspe....bit ce malo vristanja plakanja ali ce se snaci---

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •