Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: molim jednu lijepu priču

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo svi minusići, ja A-, mm O-, curica O-, dečkić A- , i od 13% stanovništva negativne grupe, mi svi ispali.

Preporučam ti da na internetu potražiš malo o toj problematici, dosta je složeno, i ne da se prepričati u par rečenica. Ginekologu svakako treba reći, pogotovo ako je bio koji spontani i slično.
    Ići ćeš vjerojatno svaki mjesec na vađenje krvi kao ja .... da bi na kraju druge trudnoće saznali da je mm O- i da su šanse da dijete bude + bile skoro nikakve, a mene pikali non stop

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala smoki ( by the way, sviđa mi se tvoj nick ! )

Ja sam 0-, MM 0+, zaštitnu injekciju sam primila i nakon spontanog i nakon poroda.
    Ne znam iz kojeg si ti grada,
    ja po tramvajima često vidim plakate " Postanite i vi hranitelj", pa se sve dvoumim - da li da ili da ne...
    Također, ima i domova sa nezbrinutom i napuštenom djecom,
    bojim se da mi sat otkucava, neću valjda rađat sa 40 ili 45,
    a tako bih željela da nas ima više...

Pitam se samo kako se čovjek "srodi" sa djetetom koje nije njegovo, i da li se ikad zaboravi da dijete nije zaista tvoje???

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Renata je izgledala kao smoki kad sam je prvi put vidjela na UZ. Ja sam iz Zenice. Rodica mi je usvojila dijete, prije 8 godina, mali je tada imao 4-5, nikome u obitelji nije "stran". Djete je djete, čim sa njim prođeš 2 viroze tvoje je

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nataša, ako bude trebalo, dođi kod mene u BL. Nisu baš sjajni u porodilištu, ali će ti bebu sigurno presvlačiti svakih 2-3 sata, donositi na podoj čim kmekne, a i možeš imati 24h rooming in, ako to želiš. Naša bolnica je "bolnica-prijatelj djeteta". A i ja bi te obilazila svaki dan
    Ako se ipak misliš o porodu u HR, postoji međudržavni ugovor o zdravstvenom siguranju. Jedino što treaš učiniti je da odeš kod svog porodičnog dr da ti napiše da si zdrava. Sa tim papirom ideš u socijalno, popuniš zahtjev za "osiguranje na putovanju" ili kako se to već zove. Papir bude gotov za par dana. S njim možeš dobiti sve usluge koje ti trebaju. Jedino ih moraš platiti, pa refundirati u socijalnom kad se vratiš. Ali i to je nešto Mi smo to radili prije odlaska na more, pa mi je friško.
    Što se tiče Rh faktora - s obzirom da si već imala nekoliko trudnoća, svaka sljedeća je sve rizičnija ako budeš nosila Rh+ bebu. Iako si primila Rhogam postoji šansa da nije "pokupio" sve šta je trebao. Samim tim svaka sljedeća trudnoća nosi veći rizik od prethodne. Trebala bi kontrolisati titar antitijela u sljedećoj trudnoći i naći dobrog ginekologa (po priči vidim da je onaj koji ti je vodio trudnoću bio OK)
    Pusa i nemoj toliko brinuti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako imaš tu policu, daj pogledaj da li je isključen porod iz pokrića ? nešto mi se mota.

stanka-vragolanka

Početno

Meni je bilo super(koliko super može biti dok rađaš )
    Kao prvorotka rodila za sat i pol, nije strašno boljelo, rezali me jesu jer je bio prevelik (4330, 54 dug) sve u svemu porod za poželjet :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisam čula za to da Rh negativne mame ne smiju imati više od troje???
    Kaj ozbiljno ima nekaj u tome?

Ja sam rh negativna, bebač je ispao pozitivan, i u porodilištu sam dobila rhogam injekciju.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovako je tekla moja prica....vodenjak pukao u subotu navece, i do ujutru-nista. A ja bila 100% ubijedjena da cu roditi prirodno, ma nije mi carski pao na pamet, kao da i ne postoji ta opcija. Ujutru, trudova na mapi nema. Kazu mi oko 11 (ujutru) da cu na carski u 12, i pita me anesteziolog jesam li sta jela....reko pojela malo keksica i VELIKU krofnu (pozlilo im). Sta cu kad mi nije palo na pamet da necu prirodno roditi. Uglavnom, u 12:15 pile rodjeno. Ja se probudila, donijeli mi ga na pokaz i sretna ponovo zaspala. Kad sam se probudila, odmah sam se ustala-svi mi se cudili. Ma do dan danas me rez nije zabolio (mozda sam jedna od 1000 ali stvarno-nista). Sestre su bile ok jer sam nasla milion veza sa doktorima pa nisu znale sta bi. Uglavno, totalno imam pozitivna iskustva
    Nadam se da ce svakome biti ovako lako (mada, ja inace nisam panicar, i u bolnicu sam otisla nasmijana, tako se i probudila)-mislim da i to ima veze - Pozitivan stav :D

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •