Nataša, ako bude trebalo, dođi kod mene u BL. Nisu baš sjajni u porodilištu, ali će ti bebu sigurno presvlačiti svakih 2-3 sata, donositi na podoj čim kmekne, a i možeš imati 24h rooming in, ako to želiš. Naša bolnica je "bolnica-prijatelj djeteta". A i ja bi te obilazila svaki dan
Ako se ipak misliš o porodu u HR, postoji međudržavni ugovor o zdravstvenom siguranju. Jedino što treaš učiniti je da odeš kod svog porodičnog dr da ti napiše da si zdrava. Sa tim papirom ideš u socijalno, popuniš zahtjev za "osiguranje na putovanju" ili kako se to već zove. Papir bude gotov za par dana. S njim možeš dobiti sve usluge koje ti trebaju. Jedino ih moraš platiti, pa refundirati u socijalnom kad se vratiš. Ali i to je nešto Mi smo to radili prije odlaska na more, pa mi je friško.
Što se tiče Rh faktora - s obzirom da si već imala nekoliko trudnoća, svaka sljedeća je sve rizičnija ako budeš nosila Rh+ bebu. Iako si primila Rhogam postoji šansa da nije "pokupio" sve šta je trebao. Samim tim svaka sljedeća trudnoća nosi veći rizik od prethodne. Trebala bi kontrolisati titar antitijela u sljedećoj trudnoći i naći dobrog ginekologa (po priči vidim da je onaj koji ti je vodio trudnoću bio OK)
Pusa i nemoj toliko brinuti.