Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: 12 mjeseci i nista nece papati

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno 12 mjeseci i nista nece papati

imamo pobunu u kokosinjcu
    Tara ce sljedeci tjedan napuniti godinu dana, zadnjih par tjedana nista nece jesti od dohrane. sve zivo sam probala, idem iz krajnosti u krajnost, al nema pomaka.
    samo doji, i to mi je ok, jer se ne vracam jos na posao, pa nije frka, al me sve pile zasto ona nista ne jede, pa sam ful zbunjena.

kaj da radim? kak da ju nagovorim da bar malo nesto jede?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mislim da jedino tako da ju ne siliš i da ne pridaješ tome preveliku pažnju (heh znam da je lakše reći nego sprovesti, ali eto uvjerila sam se i sama da je to jedini način).

Dokle doji dobiva sve potrebno za razvoj pa nije panika. Meni je L počeo normalnije jesti tek kad sam si ja u glavi posložila da nije to smak svijeta pa je nestao grč i nerviranje

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nudi joj doručak, ručak, večeru, ak odbije doji... nemoj se živcirati da te ne skuži, ono, hoćeš, nećeš, ok! ne boj se, počet će jesti... prošla sam te faze uduplo....

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja tako već skoro 5 mjeseci i još uvijek nemamo niti jedan obrok zamjenjen... za mjesec i pol krećemo u jaslice i sad me stvarno hvata panika.... ne znam što da radim, neće pa neće....

danas nije stavila niti jednu žlicu ničega u usta - počne vrištati i neće pa neće....

nudim konstantno, pa u zdjelici, pa sve vrste posuđa, pa različite žličice pa sve vrste oborka i neće i neće.... samo bi cicu....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija je ovih dana nešto počeo zezati - hoće se igrati za vrijeme jela, što ne dopuštam. Tako da jede manje nego obično, ali pojede ipak nešto (prekidam obrok kad počne zvjerati okolo, nije mi prihvatljivo da mu pokušavam ugurati još koju žličicu dok se on igra ). Da je gladan, jeo bi.

Valjda još jedna faza.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, ali meni Petra bude gladna i neće jesti, nego mi počne plakati i vješati se po majici i tražiti cice.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja ima fazu da jede samo što joj stane u ruku.Ako je kašica, prva žlica ide u usta tek kada dvije prije toga razmaže po stolu.Žgance pomiješam sa voćem (ili maslinovim uljem),ohladim i dajem joj komadiće da sama stavi u usta.Isto tako sa grizom.Povrće samo nakidam ili nasjeckam na komadiće.Meso ne želi jesti čak niti sa mrkvicom.Prije sam joj sve mogla podvaliti ako sam stavila žličicu-dvije kupovne mrkvice ((kršitelj koda)),a sada niti pod razno...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma Hady ne brigaj, u jaslicama će jesti, kao i sva ostala djeca. Doma ne jede jer osjeća neki pressing, a i zato što je cica ipak cica . U jasicama ne bude bilo cice i jest će najnormalnije.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ni ja nju ne prisliljavam. i sve dok doji sretna sam.
    nis joj ne guram u usta, skuham sve obroke i svaki je odbijen. ima dana kad sve sto pojede sa zlicice, gurne ruku u usta, izvadi hranu i gnjeci ju po rukama
    al cini mi se da je to samo neka faza, jer ocito nismo jedini

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mozda joj se koji zubic sprema? Ja sam skuzila da Ema tako ima filozofije oko jela kad joj je zub u pripremi. Kad probije opet sve ok s jelom.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

oo bejb dakako da niste jedini!
    moj maleni je tek pred malo počeo jesti. Poklopilo se to da sam se ja prestala zabrinjavati, da ga ponekad hrani netko drugi (tata, nona, teta) i da jede u društvu sa drugom djecom (ovo zadnje mi je spas kad mu nudim voće, samo dam njegovom malom bratiću i odmah i on hoće )

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Hady prvotno napisa
    Da, ali meni Petra bude gladna i neće jesti, nego mi počne plakati i vješati se po majici i tražiti cice.
    Mi više ne dojimo, ali A. hoće mlijeko. Njemu sigurno ide zub (ili zubi), jedan gornji očnjak je provirio, drugi se sprema, a i gornje četvorke su blizu.

Doduše, moguće da je on do sad malo i previše jeo za ručak i večeru (odokativno 300-350 ml po obroku), pa je ovo sada normalno jelo (danas je prvi put nakon dugog vremena imao i "normalnu" kakicu - čitaj nije zakakan od pupka do leđa)

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Danas sam joj stavil jelo u tanjur veliki, kao i naš i hranila mojom vilicom.... kao jede isto što i mi.... i pojela je jedno 5-6 vilica.....

Jednostavno kad vidi svoju zdjelicu i žličice uopće neće probati.... možda ovako nešto upali....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Danas sam joj stavil jelo u tanjur veliki, kao i naš i hranila mojom vilicom.... kao jede isto što i mi.... i pojela je jedno 5-6 vilica.....

Jednostavno kad vidi svoju zdjelicu i žličice uopće neće probati.... možda ovako nešto upali....

hehehe, i mi to danas probali.
    probala je pire krumpir i bacila na pod i rekla uuuuuj, odnosno fuj
    onda je uzela malo piletine, probala i vratila tati
    i za kraj, kupala je prstice u salati od rajcice i naganjala rajcice po tanjuru

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

tako je i patrik počeo obilnije jesti. s našim priborom, iz našeg tanjura. sada mu ponekad podvalim s njegovim priborom, ali samo kada je raspoložen za jelo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •