-
doručak i večera bez mliječnih prerađevina?
Zbog problema sa stolicom iz prehrane našeg sina smo u potpunosti izbacili mliječne prerađevine. Do sada je za doručak i večeru jeo mliječni, sirni namaz, sir i vrhnje, jogurt, trokutiće sira, tvrdi sir, gris i rižu na mlijeku i sl. Čokoladne namaze, paštete, salame, hrenovke ne jede i ne žeilm mu to davati, tako da nemam ideje što da papa. Gris i rižu mu radim na sojinom ili rižinom mlijeku. Jest će i kroasane s čajem. Molim još ideja
Čitam na forumu da ima puno dječice koja imaju intoleranciju na laktozu. Dakle...
-
- griz na mlijeku (mi koristimo zobeno)
- riza na mlijeku
- kasa od amaranta i prosa
- zobena kasa s grozdjicama ili bez njih
- zobena kasa s vocem (preprzis na suhoj tavi zobene pahuljice da razviju miris i ubacis svjeze narezano voce, namoceno suho voce i slicno)
- pura na zobenom mlijeku s pekmezom i sl.
- kruh s pekmezom ili karobelom (namaz od rogaca iliti rogolada)
-
-
Sve se kuhaju osim onih preprzenih zobenih pahuljica.
Amarant i proso:
kuhati: -1 salicu amaranta
-1 salicu prosa
-3 s vode
-2 s zobenog mlijeka
-1 z meda
-1 z maslaca od ljesnjaka ili nekog namaza od ljesnjaka
dok se ne zgusne.
Ljesnjake ne moras staviti. A salice uzmi za pocetak neke male, mozda one za tursku kavu jer inace imas kase za tri dana.
-
Pura su kukuruzni zganci. Skuhas na vodi ili mlijeku i umjesas nekog pekmeza, najbolje od bobica.
-
To sam i mislila, krivo sam napisala. Baš sam bedasta, pšenična krupica je gris. Imamo fini domaći pekmez od kupina. Bez konzervansa je, friško napravljen. A Šimun ga inače voli. Kaša mi se čini fina. Puno hvala!
-