Results 1 to 7 of 7

Thread: doručak i večera bez mliječnih prerađevina?

  1. #1
    Hannah's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Bjelovar
    Posts
    300

    Default doručak i večera bez mliječnih prerađevina?

    Zbog problema sa stolicom iz prehrane našeg sina smo u potpunosti izbacili mliječne prerađevine. Do sada je za doručak i večeru jeo mliječni, sirni namaz, sir i vrhnje, jogurt, trokutiće sira, tvrdi sir, gris i rižu na mlijeku i sl. Čokoladne namaze, paštete, salame, hrenovke ne jede i ne žeilm mu to davati, tako da nemam ideje što da papa. Gris i rižu mu radim na sojinom ili rižinom mlijeku. Jest će i kroasane s čajem. Molim još ideja Čitam na forumu da ima puno dječice koja imaju intoleranciju na laktozu. Dakle...

  2. #2
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    - griz na mlijeku (mi koristimo zobeno)
    - riza na mlijeku
    - kasa od amaranta i prosa
    - zobena kasa s grozdjicama ili bez njih
    - zobena kasa s vocem (preprzis na suhoj tavi zobene pahuljice da razviju miris i ubacis svjeze narezano voce, namoceno suho voce i slicno)
    - pura na zobenom mlijeku s pekmezom i sl.
    - kruh s pekmezom ili karobelom (namaz od rogaca iliti rogolada)

  3. #3
    Hannah's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Bjelovar
    Posts
    300

    Default

    Sad' ću ja malko zagnjaviti
    Kaša od amaranta i prosa, kako je napraviti? Treba ih prokuhati ili?
    Pura iliti pšenična krupica/žganci?
    Hvala

  4. #4
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Sve se kuhaju osim onih preprzenih zobenih pahuljica.

    Amarant i proso:
    kuhati: -1 salicu amaranta
    -1 salicu prosa
    -3 s vode
    -2 s zobenog mlijeka
    -1 z meda
    -1 z maslaca od ljesnjaka ili nekog namaza od ljesnjaka
    dok se ne zgusne.

    Ljesnjake ne moras staviti. A salice uzmi za pocetak neke male, mozda one za tursku kavu jer inace imas kase za tri dana.

  5. #5
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Pura su kukuruzni zganci. Skuhas na vodi ili mlijeku i umjesas nekog pekmeza, najbolje od bobica.

  6. #6
    Hannah's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Bjelovar
    Posts
    300

    Default

    To sam i mislila, krivo sam napisala. Baš sam bedasta, pšenična krupica je gris. Imamo fini domaći pekmez od kupina. Bez konzervansa je, friško napravljen. A Šimun ga inače voli. Kaša mi se čini fina. Puno hvala!

  7. #7
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •