Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Mokrenje u krevet :-/

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Mokrenje u krevet :-/

Lima ima 4.5 god. Skinuo je nocnu pelenu prije nekih 1.5 godine. Nikad nismo imali problema s mokrenjem u krevet. I kao mali bi se digao po noci i isao piskiti kad bi trebao. Tu i tamo bi mu se zalomilo, recimo 3x u godini, i to na pocetku. Totalno sam se odvikla od ideje da je u stanju popiskiti se u krevet i sad sam malo zatecena.

Pocelo je na moru u 7.mj. Od 20 dana, popiskio se jedno 5, ali za redom svaku noc. Pa sam mozgala i mozgala, i dosla do toga da se puno bori sa sobom, da pliva bez rukavica a jos uvijek ga je strah, itd. Pa smo analizirali nas odnos prema njemu, modificirali ga.. i sve 5. Mokrenje prestalo.

Sad pocetkom 8. mjeseca, on i MM ostali u slavoniji 4 dana, a ja se vratila na sljaku. Mali se popiskio skoro svako vece. Pa smo to povezali s grmljavinom (UMIRE od straha kad cuje grmljavinu, ne znamo tocno zasto) i cinjenicom da je solo s tatom. Ja dosla u slavoniju, sve 5.

I evo sad smo u Zg. Ja radim, on solo s tatom doma (ici ce u vrtic za koji dan). Nista neuobicajeno. Zajedno spavamo kao i uvijek. I evo vec tri ili cetiri veceri se popiski tjekom noci.. obicno pred jutro oko 5, nocas u 2 :/

Znam da je u stanju probuditi se i otici piskiti jer je to radio i kad je bio puno manji.

Sad ne spava po danu. Jel moguce da je toliko umoran da ne kuzi kad mora na WC po noci?

Sto fulavam? Zasto se ovo desava? :/ Dajte mi neke ideje, savjete.. Izludjuje me ovo

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo fiziloski - jel mozda nahladio mjehur?

inace da se ne brines previse barem bi 3 mj. trebao postojati simptom mokrenja za neki zabrinj.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

On tu ima nesto za procesirat. Kad izprocesira prestat ce.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam dodat, ako nije doista prehladio mjehur.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    prvo fiziloski - jel mozda nahladio mjehur?
    Vidis, vidis nisam o tome razmisljala.. iako, mislim da nije. Sve se cini ok.

Citiraj marta prvotno napisa
    On tu ima nesto za procesirat. Kad izprocesira prestat ce.
    Tak sam si i ja nekako mislila... al me zdere da nesto fulavam.. Ocigledno bi ja voljela znati sto on to procesira

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam bila skuzila. Pretpostavila sam da je upitnaju moja trudnoca i prinova, ali ne mogu biti sigurna u to. Uglavnom nakon sto me je izludjivao jutarnjim, budnim pisanjem u krevet jer ON TAKO HOCE, prestao je sam od sebe.

Pokusaj se dogovoriti s njim da te probudi pa da zajedno idete u wc, mozda se uplasio mraka.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a jesi li s njim pričala.
    Inaće djeca znaju mokrit u krevet nakon proživljene traume...
    evo jedan da to šta prije prođe...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako TD i ti reagirate kad se to dogodi? Je li možda, kad su bili sami, TD reagirao malo oštrije na njegovo uzastopno mokrenje?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, moje je iskustvo da reakcije skoro da i nemaju veze. Ja sam ponekad bila vidno ljuta, jednostavno nisam to mogla sakriti, niti mislim da sam trebala, ali to nije utjecalo na tok zapisavanja.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama se događa da kada promijenimo sredinu prvih 2-3 dana mu zna pbjeći.
    Tako je bilo i ljetos kada smo stigli na more, prvo na Krk, pa nakon 3 tjedna i na Brač. Svaki put bi prve 2-3 noći pobjeglo, a kasnije ništa. Ja sam to povezala sa promjenom boravišta, uzbuđenjem i velikim umorom nakon cjelodnevnog jurcanja na zraku i plivanja, pa mu je teško se probuditi.
    Mi to piškanje u krevet jednostavno ignoriramo, ne ispitujemo ga i ne razgovaramo o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mom se Josipu to desilo kad je imao negdje 4 godine i 4 mjeseca...ono,tri četiri puta u dosta kratkom vremenu.

Ja sam sigurna da je to na psihičkoj bazi,no ni dan danas ne znam koji je bio uzrok.Doma je sve bilo OK,u vrtiću sam također ispitivala tete,bilo je sve u redu.S njim sam puno razgovarala,do uzroka nisam došla,zaključili smo da se "svakome može dogoditi".to su riječi kojima mi je to on objasnio-

Prestalo je i nije se više poslije dogodilo.Mislim da se kod dečkića nešto češće javlja noćno mokrenje nego kod djevojčica.

za limača!

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Mokrenje u krevet :-/

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    ici ce u vrtic za koji dan
    možda ovo?
    Ako je imao dugu ljetnu pauzu, a razgovarate i podsjećate ga na to, možda podsvjesno reagira.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se cini da mozda moze imati veze i s kupanjem u moru.
    Sjecam se da se meni ko djetetu znalo nakoliko puta dogoditi da se popisam u krevet (iako sam vrlo rano prestala) kad bi ljeto pocelo. Jednostavno sam sanjala da sam u moru A obozavala sam kupanje (zato sam ga i sanjala).

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj pepi prvotno napisa
    ici ce u vrtic za koji dan
    možda ovo?
    Ako je imao dugu ljetnu pauzu, a razgovarate i podsjećate ga na to, možda podsvjesno reagira.
    Mozda.. ali cijelo ljeto zna da ce ici opet u vrtic pa nije nista nova.

Citiraj dijanam prvotno napisa
    Jednostavno sam sanjala da sam u moru
    Ajme kad se sjetim svoje frustracije k'o dijete... Tocno se sjecam da bih dok spavam sanjala da sam na WC-u i popiskim se (jer sam na WC-u jelte ) i onda shvatim da sam u krevetu. Fakat mi je to bilo frustrirajuce

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Kako TD i ti reagirate kad se to dogodi? Je li možda, kad su bili sami, TD reagirao malo oštrije na njegovo uzastopno mokrenje?
    Ne reagiramo na to za sada nikako.. ignoriramo.. Iako mi dodje u sred noci da izbacim i njega i mokre plahte na balkon .

On kaze da prejako spava i da mu zato pobjegne, i da se to i drugima desava i da ce proci

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ozren se isto popiški s vremena na vrijeme, pa samo kad je to malo češće, pripazim da što manje pije prije spavanja, podsjetim ga da se češće popiški u nekom vremenu prije spavanja i više puta mu ponovim da me po noći glasno zove pa da ćemo ići na wc. I to sve pokušavam tak da svaka odluka zapravo bude njegova, u skladu s onim "vraćanjem odgovornosti".
    Jedna moja frendica je dizala dijete iz kreveta i nosila ga na wc prije nego bi ona legla; mali bi se uredno popiškio, a da se nebi zapravo ni probudio. Meni ga bude žao dizat, ali možda je i to neko rješenje.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

On kaze da prejako spava i da mu zato pobjegne, i da se to i drugima desava i da ce proci
    i sta bi ti vise?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Storma prvotno napisa
    i sta bi ti vise?
    Pa kad to jos ne bi bili "nauceni" odgovori, shvatila bi to ozibljno

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i ja bih rekla da je prepospan , navijaj sat i vodi ga na WC pa ćeš vidjeti a ako protestira, mislim da na to treba ne reagirati ,presvučeš ga i nastavite san

Domagoj ponekad u noći ode na WC i ako daska nije podignuta piški po dasci jer spava

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zapišeš li sve popije par sati prije spavanja?.....

da se ne nalijeva vodom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam što je uzrok kod tvog djeteta, ali baš sam na ljetovanju pročitala knjigu Carolee Bateson-Koch Alergije; Prikrivena bolest gdje ona između ostalog piše i o noćnom mokrenju djece (koja su regularno naučila ići na wc danju) kao posljedici nepodnošenja neke hrane, prvenstveno kravljeg mlijeka, a kao čest uzrok noćnog mokrenja spominje neavnotežu šećera u krvi.
    Laik sam pa ne mogu stručno prepričavati, ali evo malog citata za ilustraciju:

"...o alergenskim namirnicama koje mogu izazvati oticanje sluznice mjehura, čime se smanjuje unutarnja veličina ili kapacitet mjehura. To funkcionalno smanjenje kapaciteta postoji samo kad se konzumira alergenska namirnica. Ukupna veličina mjehura ostaje nepromijenjena, no zato je unutarnji volumen smanjen. Usto, oticanjem slojeva sluznice i mišića mjehura smanjuje se njegova sposobnost rastezanja..."

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Citiraj dijanam prvotno napisa
    Jednostavno sam sanjala da sam u moru
    Ajme kad se sjetim svoje frustracije k'o dijete... Tocno se sjecam da bih dok spavam sanjala da sam na WC-u i popiskim se (jer sam na WC-u jelte ) i onda shvatim da sam u krevetu. Fakat mi je to bilo frustrirajuce
    ajme ovako isto se i meni dešavalo!!
    sanjala sam točno sve, kako spavam u krevetu, budim se jer mi se piša, odlazim na wc, skidam piđamu, sjedam i piššššššš - probudim se zapišana u krevetu :shock:

koji užas

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kad malo bolje razmislim jedna "zgoda"potječe iz vremena kada sam ja imala 4.5 godina.

Ja sam se uredno probudila-moji roditelji još su bili budni,gledali su film.Ustala sam iz kreveta i krenula piškiti,došla do dnevne sobe-do fotelje,popela se na nju,skinula piđamu i -popiškila se.
    Moji od čuda ni reagirati nisu stigli.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa kaze da prejako spava i da zato.... (meni bi to bilo dovoljno za prvu ruku)

spavas, pisa ti se , nemas snage otic na wc, odlucis trpit do jutra, tijekom noci mjehur ipak popusti i...etoga.
    meni djeluje cisto ok odgovor.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim da nije rješenje buditi dijete da ga se vodi na WC. njegov mjehur je njegova odgovornost. a još je veća frka ako ga navikneš na takav tretman, pa jednostavno prestane po noći prepoznavati signal za pišanje, jer je noćno pišanje "mamina briga".
    mi pazimo navečernje pijenje, ne dam mu da se natankava nepotrebno. a ako mu se piša sam ode (po mraku, niti ne pali svjetlo, dođe dovoljno od ulične rasvjete). vidim ujutro po dignutoj daski (tatin sin).

podsjeti ga, kao usput prije spavanja, da ode na WC ak mu se pripiša, da može pozvati i tebe ili tatu ako ne želi sam ići. ne radit famu oko toga. ako se i zapiša, mirno promijenit plahte, bez puno komentara. zamoli ga normalnim tonom da kad mu se slijedeći put pripiša po noći da ode na WC.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Sun prvotno napisa
    ajme ovako isto se i meni dešavalo!!
    sanjala sam točno sve, kako spavam u krevetu, budim se jer mi se piša, odlazim na wc, skidam piđamu, sjedam i piššššššš - probudim se zapišana u krevetu :shock:
    Sestro po pishanju

Citiraj storma prvotno napisa
    pa kaze da prejako spava i da zato.... (meni bi to bilo dovoljno za prvu ruku)
    Ma to je on od nas cuo pa sad nudi kao odgovor. Duboko sam svjesna da on u stvari pojma nema zasto to radi i da mi nije u stanju dati odgovor.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    kad malo bolje razmislim jedna "zgoda"potječe iz vremena kada sam ja imala 4.5 godina.

Ja sam se uredno probudila-moji roditelji još su bili budni,gledali su film.Ustala sam iz kreveta i krenula piškiti,došla do dnevne sobe-do fotelje,popela se na nju,skinula piđamu i -popiškila se.
    Moji od čuda ni reagirati nisu stigli.
    Joj ronin, sad si me podsjetila....
    Mene je tata našao u sred noći u špajzi kako piškim u koš za smeće

Sorry, anchie na OT.

Mislim da bi prvo trebala provjeriti da nije mjehur u pitanju.A onda dalje...

Jer po ovom što si rekla u prvom postu uzroci su bili strah (plivanje), tuga, nezdovoljstvo(odvojenost od tebe)...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto fulavam? Zasto se ovo desava?
    mozda te nece zadovoljiti odgovor - ali nekad sve ostane na - nepoznatom, pojma nemas zasto se neke stvari dese (pa i to pisanje) a i to da ima veze s tobom- moguce da ne stoji, moguce da ovo zapisavanje nema nikakve veze s tobom.

jel on to sad na jesen krece po prvi ut u vrtic? (nisam bas skopcala)

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj kraljica85 prvotno napisa
    mislim da nije rješenje buditi dijete da ga se vodi na WC. njegov mjehur je njegova odgovornost. a još je veća frka ako ga navikneš na takav tretman, pa jednostavno prestane po noći prepoznavati signal za pišanje, jer je noćno pišanje "mamina briga".
    dianin mjehur je bio mamina i tatina odgovornost nekih par mjeseci nakon što smo skinuli noćnu pelenu. i ni na što se nije navikla.
    nakon tih par mjeseci se počela sama ustajati i ići piškiti (ako joj se piškilo). bilo je noći koje je prespavala u komadu, bez buđenja i piškenja u krevet.

a znalo joj se dogoditi da se dvije - tri noći zaredom popiški u krevet. ja nemajka moram priznati da se nisam upuštala u duboke analize mogućih uzročnika istoga jer je sve bilo kao i inače, osim činjenice da nisam pazila na količinu tekućine unesene u organizam jer je poslijepodneva provodila kod bake i činjenice da prije spavanja nije obavila piškenje, a trebala je bez obzira na to što se njoj "nije piškilo".

zaključak: nemam upotrebljiv savjet jer mislim da ti ne treba.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    Sto fulavam? Zasto se ovo desava?
    mozda te nece zadovoljiti odgovor - ali nekad sve ostane na - nepoznatom, pojma nemas zasto se neke stvari dese (pa i to pisanje) a i to da ima veze s tobom- moguce da ne stoji, moguce da ovo zapisavanje nema nikakve veze s tobom.

jel on to sad na jesen krece po prvi ut u vrtic? (nisam bas skopcala)
    Ne krece prvi put... isao je jedno 3-4 mjeseca prije ljeta... pa je imao pauzu (more, slavonija itd) do danas. Danas je krenuo ponovo.

Ali evo, danas ujutro oko 6:30, samo je rekao "mama idem ja piskiti" i otisao :D

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ici ce to dobro...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Citiraj kraljica85 prvotno napisa
    dianin mjehur je bio mamina i tatina odgovornost nekih par mjeseci nakon što smo skinuli noćnu pelenu. i ni na što se nije navikla.
    nakon tih par mjeseci se počela sama ustajati i ići piškiti (ako joj se piškilo). bilo je noći koje je prespavala u komadu, bez buđenja i piškenja u krevet.
    ipak je drukčije buditi dijete za WC kad se tek skine iz pelena, a drugo dečka koji je to sve već jednom savladao, i zna, pa je sad malo "zastranio". ja si sve mislim kak bi meni bilo da me netko budi po noći: "ajde stara, odi pišati, popila si navečer litru cedevite, sto posto ti se piša...". sigurno bi mi došlo da ga pošteno žvajznem i mislila si ko je tu lud.

znala sam ja anchie da će se on skulirat

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno mokrenje u krevet

Ja imam sina sada će tri godine. Skinuli smo pelenu 10.7. ove godine i to na njegovo inzistiranje i nocnu, što me iznenadilo jer su me uvjeravali da prvo treba skinuti dnevnu, pa za 1-2mj. nočnu. To je sve prošlo super. Sada se popiški svakih 5 dana, neki put malo, a neki puta dosta. Pokušavala sam ga buditi ali onda nastane histerija, razbudi se u sekundi pa onda imam "veselo nočno bdijenje", plače.. uglavnom odustala sam od te metode. Koliko može i mora proći vremena da se on ustali? Knjige kažu oko 3mj. jeli to tako? :/

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Uh, đe me nađe. Naša ima preko 3 godine, i isto preko godinu i pol uredno po noći prijavljuje pišanje. I bila s dedom i bakom dva tjedna na moru, baka ju svaku noć budila i nosila na pišanje, za svaki slučaj - tak joj je bilo lakše. Je da, ali sad otkad se vratila (već par tjedana) ima možda dvije noći da nije pišala u krevet
    Ja se ponekad ljutim, ponekad samo presvučem, ali njezin odgovor je identičan: jako sam spavala i nisam se mogla probuditi.

Držim fige da će proći i također mi ne pada na pamet da ju budim po noći - njen mjehur je njena odgovornost.

Držim fige da će proćiiiii

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja je Mia već i zaboravila da je ikada nosila pelene, koliko je to bilo davno. No kad god bi joj se tokom svih ovih postpelenaških godina dogodilo da se popiški u krevet, bio je u pitanju uroinfekt iako apsolutno nikakvih drugih simptoma nije imala.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mene isto muči ovaj tjedan : vratili smo se s mora prije 5 dana, i odonda je nekoliko puta piškila u gaće, a dvaput se čak i malo pokakala.

kužim da je promjena, da smo na moru uživali, da sad počinje vrtić (koji baš ne voli)... pa ne brinem (previše).

općenito je sva nekako ne-svoja.

jedino sam odlučila da ju neću slati u vrtić dok se stanje ne vrati na normalu, jer znam da bi kod nas vrtić sve pogoršao i znam kako bi nam izgledala popodneva i večeri nakon vrtića. ali ja imam trenutno tu "privilegiju" da sam na porodiljnom.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi se pridužujemo klubu, ali mislim da je kod nas razlog jasan: nova beba. U krevet piša zadnja 3 dana, a nekad se i po danu popiša u gaće. Razgovarala sam i s pedijatricom, ako se nastavi napraviti ćemo analizu urina i urinokulturu, ali 99 % da je u pitanju reakcija ne bebu...

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno mokrenje u krevet

Citiraj Roza prvotno napisa
    I mi se pridužujemo klubu, ali mislim da je kod nas razlog jasan: nova beba. U krevet piša zadnja 3 dana, a nekad se i po danu popiša u gaće. Razgovarala sam i s pedijatricom, ako se nastavi napraviti ćemo analizu urina i urinokulturu, ali 99 % da je u pitanju reakcija ne bebu...
    Sigurno je razlog beba! Imam kod prijateljice identičnu situaciju. Beba se rodila u 5.mj. a stariji brat ima 4.g. i već je bio 1.g. bez pelena i piškio je od tada 2 mjeseca skoro stalno u krevet. Uz bebu "izgubio" je i privatnost svoje sobe jer su mu bebicu stavili prvi dan u njegovo carstvo, pa nije niti čudno da se sav uznemirio. Po meni su bebicu trebali bar 1.mj. držati u svojoj sobi ali kažu da im tako smeta :? !

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Trebala sam se ranije požaliti - tu večer kad sam napisala post je prijavila pišanje, čak dvaput tokom noći!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •