Cure moje, kako baš ne mogu o ovome doma sa svojima razgovarat (skužite ćete u tekstu zašto), zanima me što bi vi napravile da se nalazite u mojoj situaciji.
Znam da u principu sama moram donijeti odluku, ali dobro će mi doći i pokoji vaš savjet.
Dr.L s VV mi je rekao da mu se javim početkom 9. mj. zbog IVF. Kao što dio vas zna, to mi je 1. u opće u životu, a u 10. mj. napunit ću 38. Znači eventualno imam šanse rujan ili listopad da ostanem T.
U cijelom tom postupku potreban je mir, poželjno što manje ili ništa stresova, odmaranje...... No to sve i same znate.
I sad dolazi problem.
Svekrva mi je završila prije 3 tjedna u bolnici. Nakon silnih pretraga našli su neku izraslinu na gušterači, operacija je u petak. Nemaju pojma da li je tumor ili što drugo, niti da li je maligno ili benigno. Kod mene doma je ta 3 tjedna velika strka, briga o nama doma, kuhanje za bolnicu, dodatna briga o svekru (živimo u zajedničkom dvorištu), stres na kvadrat. I milion pitanja. Svekrva će nakon operacije kući. Trebat će brinuti i o njoj. Da vam ne govorim, ako slučajno bude što zloćudno...., kako to sve izdržati. A ja bi trebala krenuti u postupak....
Kako? Što ako ću ja morat mirovati, a oko mene sami muški (mm, svekar), tko će onda njoj pomagati. Zaboravila sam napomenuti da će tu doći i do velike promjene u svekrvinoj ishrani (ako je tumor, onda će preći na makrobiotiku), a to iziskuje prilično kuhanja....., tko će to raditi ako ne ja?
I šta da ja sad radim, da li da pričekam slijedeću M (ona je negdje zadnji tjedan u rujnu), do tad bi se situacija mogla stabilizirati i da li će dr. L na VV imati razumijevanja za mene, obzirom da druge žene čekaju po godinu dana, a ja kao nešto biram termine ili da odem sada i prolazim cijeli postupak i ovo gore kaj sam napisala istovremeno?
Takva mi je zbrka u glavi da ne znam ni sama što da mislim.
Da li zbog moguće brige o svekrvi propuštam priliku postati mama?
Ako odem na IVF da li je to sebično od mene prema njoj? Hoću li tako još više otežati ovu groznu situaciju?
Teško mi je razgovarati s mm o tome, jer vidim da se i on lomi.
Cure, svaki savjet je dobrodošao.