Dakle, kako se to točno radi i s kojim uljem? Znam da je upitna korisnost al svejedno bi probala. Ima neko ulje da se može i kod nas kupiti?
Dakle, kako se to točno radi i s kojim uljem? Znam da je upitna korisnost al svejedno bi probala. Ima neko ulje da se može i kod nas kupiti?
kantariol, maslinovo, ili Weleda (tako nekako)
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=180&Show=659
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=1168
A gdje se može kupiti taj epi no?
a jel ima ovdje zena koje su to radile i stvarno nisu popucale?nisam predugo na forumu pa sam znatizeljna,nisam nigdje iskustva procitala.
ja na žalost nisam imala priliku to provjerit jer sam išla na carski, ali sam naišla na dobra iskustva tu na forumu, malo pretraži!
ja sam masirala parafinskim po preporuci doktora, a puknula sam jako malo, a i to zahvaljujući divljačkom rastezanju stažista na porodu. babica ga je dvaput upozorila da ako nastavi tako da ću popucat bez razloga, ali se izderao na nju jel ona zna ko je tu doktor i nastavio dok nisam pukla.![]()
Meni je doktor prenatalog rekao da te masaže ne pomažu.
Krivo sam napisala - prenatolog.
Pa... da znam objasnit definiciju - ne znam. To je ginekolog koji se bavi i porođajem i svime oko toga, prije i poslije.
na osnovu čega je on to zaključio? jel je on pobornik epiziotomije?
međica je koža, a svaka se koža može postepeno raširiti (pogle one debele ljude, njima se koža uduplala...) bitno je dati vremena i konstantno naprezanje ...Mnogi je liječnici i babice, istina, smatraju bespotrebnom, no nitko ne smatra da je štetna. Studija iz Velike Britanije iz 2000. godine pokazala je da je broj pucanja 2. i 3. stupnja i epiziotomija bio 6% manji kod žena koje su se u posljednjih 6 tjedana svoje trudnoće svaki dan masirale. Dakle, smanjenje nije dramatično, ali je potrebno naglasiti da je studija obavljena u Velikoj Britaniji gdje veliki broj žena rađa uz pomoć babice ili u posebnim centrima za rađanje koji omogućavaju ženi da zauzme u porodu položaj koji joj najviše odgovara. Takav pristup porodu također pogoduje očuvanju međice, pa ukupan postotak epiziotomija iznosi samo 40.6%; babice obave najmanje epiziotomija, samo 21.4%, a privatna praksa najviše, 55.6%.
Također, mnogi smatraju da najveća korist perinealne masaže nije samo u postupnom rastezanju međice već i u tome da se žene koje su se masirale naviknu na osjećaj zatezanja u ovom dijelu i da ga zato lakše podnose u porodu i na taj način opuštaju međicu koja onda rjeđe puca.
Ma na, ja sam pitala da li to pomaže on je rekao da baš i ne. Možda je u krivu, a možda zna iz iskustva i prakse.
ako rutinski rade drip i epiziotomiju .. kako zna onda?
Tko kaže da rade rutinski? Ja ni u jednom porodu nisam dobila drip, a epi samo prvi put.
Nisam radila masažu (bilo mi je nezgodno zbog trbuha a i nije baš neki gušt :/ ), nisam dobila epiziotomiju! :D
Malo popucala iznutra, dobila par šavića, ali izvana čovjek nikad ne bi rekao da sam rodila!
radila sam masažu tj. MM jei mislim da je pomoglo, al još više je pomogla svakodnevna šetnja (bar tako vjerujem, budući da je porod od prvog truda pa do dolaska mog malenog
trajao 3,5 sata) Uglavnom koristila sam maslinovo ulje za masažu
a na kraju sam imala 3 mala šava. Sve u svemu jedno prekrasno, i skoro bebzolno iskustvo
![]()
Evo ja sam masirala međicu u prošloj trudnoći (a i u ovoj ću) od 34. tjedna (koristila sam domaće maslinovo ulje za masažu) i nisam popucala na porodu niti sam rezana! Moj ginekolog mi je pokazao kako to pravilno trebam izvoditi i to je to....
ovo je super.
Prvi porod sam imale prije 10 godina i nisam ni znala da postoji takva masaža.
Sada sam u 24-tom tjednu trudnoće, a svakako će probati sa masažom nakon 34-tog tjedna.
Javim vam kako je prošlo
ja bum pocela...dok skupim volje..![]()
cure, je l' kasno za nas, u 38.smo tjednu?
bilbo za neke stvari nikad nije prekasno...bolje imalo nego nimalo![]()
imaš pravo, škoditi ne može
ujutro idem svom predivnom giniću na kontrolu, ako skupim petlju - zamolit ću ga da mi demonstrira najučinkovitiju tehniku![]()
Bok Bilbo!![]()
I? Jesi li skupila hrabrosti i pitala ga? :shock:
I ja se spremam raditi tu masažu, u 33. sam tjednu. Čula sam da se kreće negdje od, mislim, 36. tjedna...
jesam, vjerovala ili nedorijana prvotno napisa
![]()
mislim, covjek je tak lezeran i spontan, a istovremeno krajnje profesionalan, da mi ga nije nista bed pitati
naravno, rekao je da ova masaza ni izbliza ne iskljucuje mogucnost za epi, sto ovisi o brojnim faktorima a ne samo o masazi, ali da svakako imam vise sanse izbjeci epi ako masazu primjenjujem
ginic mi je prakticno poazao kako se izvodi ali nisam dovoljno rjecita da tu prakticnu demonstraciju pretocim u jasnu uputu![]()
medjutim, kad prakticnu vjezbu usporedim s uputom na portalu, mogu ti reci da je vrlo vrlo dobro i vjerno formulirana, pa cu ti je kopirati... a ti budi vrijedna, trk po ulje i na posao![]()
Kako se masaža izvodi?
Sa puna 34 tjedna trudnoće svakoga dana zauzmite polusjedeći položaj, kao da rađate. Nastojite biti opušteni. U početku koristite ogledalo kako biste se upoznali s međicom. Prije masaže svakako skratite nokte. Možete koristiti ulje kako biste dodatno omekšali međicu ali i svoje prste.
Stavite palce u vaginu koliko možete i širite međicu na stranu i dolje prema rektumu, sve dok ne osjetite peckanje. Zadržite tako dok peckanje ne prestane i masirajte dalje gore - dolje. Za vrijeme masaže neka vam palci budu kao udice koje će vući tkivo prema gore kao što će to raditi glavica bebe. I na kraju masirajte tkivo između palca i kažiprsta, oko minute.
Radila sam masazu u obje trudnoce (u prvoj redovito, u drugoj- kampanjski- svakih par dana)... Medjica mi je nakon oba poroda bila netaknuta- ali unutarnje ozljede koje je bilo potrebno sivati nisam izbjegla. No nakon oba poroda sam mogla normalno sjediti i brzo sam se oporavila.
e, ovo se zove motivacija, idem odmah po ulje :Dmaslacak prvotno napisa
hvala maslacak!
ana0206 prvotno napisa
Ana0206!
znači maslinovo ulje je ok?
nekako se ne usudim tako osjetljivo mjesto mazati s bilo čim, nikako nisam naišla na nešto konkretno što bi mogla kupiti u ljekarni!
mada inače najviše i vjerujem u te prirodne pripravke.
Ok, mozda sam ja malo spora ali ja ovo ne kuzim nikako....kakve veze ima koza izmedju palca i kaziprsta sa pucanjem medjice????bilbo prvotno napisa
aaaaa![]()
![]()
masirati tkivo sa palcem i kaziprstom!!!
(fakat mi je sva krv u maternici)![]()
![]()
![]()
ella![]()
![]()
valjam se!!!
ja sam radila masazu! niti jednog sava, niti pukla niti rezana (beba 4,030 kg)
masirajte svakako!
meni nije jasno kako vi mozete raditi masazu, ja probala i ne ide!?
moze malo detaljnji opis, kako ugurati prste unutra a da se masira medjica...u kojem polozaju...meni ne ide, pa ne ide...![]()
hajd, da ti probam pomoci :/ mozda ces mi zahvaljivati dok budes tiskala...
sjedni se , ili polulezi, kako god ali da mozes dohvatiti medicu (znam da nije jednostavno preko trbuha promjera cca. 1 m)
ruke trebaju biti čiste, ofkors, potrebno je nauljiti prste, palcem zavući u rodnicu , a kažiprst neka izvana dotiće prenium (koža izmedu rodnice i anusa). masiraj tada tako da palac i kažiprst stavis jedan na drugi. palac iznutra (kao kukica), kaziprst izvana. malo jaci stisak i u svim smjerovima. kad koza omeksa pred kraj pokusaj palcem iznutra napravit kuku i " vuci" na van (nategnuti tkivo)...dok lagano ne zapecka...
uglavnom kuzis? moras masirati izvana i iznutra podrucje izmedu rodnice i anusa. taj dio najcesce pukne pri izgonu.
vjerovatno ces primjetiti kako tkivo upija puno ulja, te ga koristi obilno...
nije najugodnije ali nije uopce niti neki problem....defonitivno imas cilj i znas zasto to radis.
sretno
Na čemu ste sjedile, jeste čučale il na krevetu, školjci, kako :?
Ne znam gdje da pođem![]()
Moram prespavati ovu preporuku, možda mi bude jasnije
A jer koristi tko taj epi-no? Evo linka: http://www.vitalizacija-kolic.hr/male_delphine.htm
Meni se ova objašnjenja za ručnu masažu čine malo komplicirana, makar je vjerojatno sve jednostavno, kad skužiš i kad ti krene. No za mene bedakaovo s tim aparatićem mi se čini jednostavnije. Koliko to čudo uopće košta?
joj i meni je polozaj problem., ja sam opet probala i ne mogu. ne mogu dohvatiti, a ako uspijem, onda nize ne ide, prekratke su mi ruke valjda, jer stomak nije prevelikmakita prvotno napisa
![]()
Epi-no košta 780 kn, ja sam zbilja mislila kupiti, ali pored svih troškova, ne mogu.
Definitivno skupo! Čini se da ću morati prokužiti tu ručnu masažu. A možda da angažiramo muževe 8) !
Idealan moment da zamolis partnera da pomognecokolina prvotno napisa
![]()
ostavimo sad partnere na miru; kako ste to same izvele?Ella1 prvotno napisa
![]()
Joj, žene drage, meni to ipak još smišno...moram uhvatit miran trenutak i pokušat...jerbo, rado bi sebi olakšala izgon![]()
Evo, jesam :D 8)
Mislim, pitam se i ja još, šta sam ja to doli činila, nešto rastezala jesam, zatezalo me je, podsjetilo na prvi porod pa pomislih, to mora da je tu negdi, pa valjda nije baš uzalud, ma računam, škoditi ne može. Da je neugodno, nije. Namazala sam uljem prste, pipala, i nakon nekog vrimena našla ono o čemu se piše i kad sam sad opet čitala djeluje mi puno jasnije. Svakako, međica nije, ako sam dobro shvatila, samo ona oko 1-2 mm tanka kožica prema anusu, nego baš tkivo koje ide i u stranu-bočno od anusa, ko da uhvatiš malo guzice, a debelo je recimo,05-1 cm
Aj aj jaj koja tema![]()
Samo naprijed ........![]()
Ja sam pokušavala masirat ali trbuh je bio dva puta veći od cijele mene, pa nikako nisam mogla do dolje. MM je bio malo hm..., nije imao riječi kojom bi se izrazio kad sam ga to tražila, pa sam radila samo kegellove vježbe, ono kad stiskate sve mišiće dolje, pa opuštate i rodila sam prirodno, bez rezanja i pucanja, bez ijednog šava . D je imala 3100 kg. Dva sata poslje poroda ja sam šetkarala po sobi.
Isplati se .....![]()
identično!na samom stolu su mi dvije sestre masirale međicu da bi izbjegle epi i izbjegle smo je,a rodila sam jaaako veliku bebu-56 cm i 4650g!Elinor prvotno napisa
malo ot: - gdje si rodila?dijana76 prvotno napisa
hvala![]()
SD,došla sam Naski u ruke!!!matsa prvotno napisa