Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Šta da radimo

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Šta da radimo

Znam da ste pisale o e. colli, ali ja imam veliki problem.

Naime, moj suprug već nekoliko godina vodi bitku sa tom bakterijom i već smo na izmaku snaga. Prije dva mjeseca bili smo naručeni za postupak MPO i suprug je imao samo e. colli, ali je dr. rekao da nema problema za postupak, da će to ići.

Nakon toga suprug je pio mjesec dana antibiotik, da bi nakon toga uz e. colli bile još dvije bakterije. Nakon toga došli smo na dogovor za MPO ali je dr. sada rekao da ne možemo u postupak jer je nalaz jako loš. Neka pokušamo kod travara i sl. Moram reći da je suprug bio i čajeve, brusnicu, cink, selen, E vitamin i uz sve to eto bakterije.

Sada je 10 dana hodao na injekcije duple doze i uz to pio antibiotik i opet nakon svih tih silnih preparata e. colli, jučer mu je dr. rekao još 5 tjedana Ninura.

Nemojte se ljutiti na takom dugom tekstu, ali već stvarno ne znam šta da radimo i kud da se okrenemo.

Preporučite nam nešto, možda koja od Vas ima kakvu ideju ili sličan problem

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vrhgovi, koje dvije? Strep B? Na njega ti obično "pušu". Jel' idete privatno ili državno - di ste? Sva su pitanja bitna za savjet a propos pregovora o odgađanju postupka.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam osobno, nakon godinu dana što chlamidije, što strepa B, što enterokoka (to se meni odmah sve izmjenjivalo nakon sumameda) odustala od čekanja Godota tj. da nalazi budu OK. Samo je sad bitno vidjet zašto dr-ovi odustaju - boje se da se ne kontaminiraju ostale stvari tamo (vjerojatno lupam gluposti), paše im savjet za odgađanje zbog malog broja ugovora sklopljenih sa HZZO-om (ako je državna klinika) itd. Sve je bitno za vaš stav i svijest o tome što vi želite, pa i daljnu vašu čvrstoću u pregovorima, jer se to koji put na to (s državnim klinikama) svodi, najiskrenije. Tj. teško je znati je li neku liječničku odluku motiviraju medicinski (biće loš ejakulat ili loši embriji, opasno itd.) ili logistički (lista čekanja) razlozi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hodamo na SD. A od bakterija je bila proteus mirabilis i još jedna, doma su mi nalazi pa javim kasnije. :?

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja se kolegica mučila sa EColi...i nakon svih antibiotika, čajeva...istjerala beštiju C vitaminom u tabletama - znam da 2x2 pila dnevno i to izdrobljene i nakon mjesec dana nema više EColi...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja osobno, ako bih mogla, zamolila bi dr-a da nas primi u postupak (sad nemate drugo nego opet popit taj antibiotik). Strašno se teško svega toga riješiti pa treba ošacnut što manje traje. Ako liječenje traje preko godinu i pol, može trajat još godinu i pol, pa još godinu i pol itd. pa po meni to prestaje bit varijabla za "čekanje bolje budućnosti". Ja sam tako sama sebi presjekla, ali to je bilo privatno (Maribor, koji i inače, na zgražanje nekih, ne inzistira na brisevima). Naime, u tu godinu dana popila sam 4-5 antibiotika (svih živih) te chlamidija, te enetero, te stretpotkok itd. Nisu me uspjeli izliječiti unutar te godine dana, svaku malo je na brisu bilo nešto, u različitim koncentracijama itd. Iskuhavala ručnike, peglala robud donju, seks s kondomom, čajevi itd. I sad npr. nemam pojma kakvo je stanje, ako se ne može izliječit unutar godinu-dvije, ne znam što bih ti rekla, ja sam to onda malo zanemarila u smislu da mi bude show-stopper za bilo koji postupak ili operaciju. Doduše, meni je 37.-ma pa mi je bilo lako donijet takvu odluku jer što više imamo načekavati - menopauzu - tad će vjerojatno sve bit sterilno. Karikiram, ali stvarno mi je više tog liječenja bilo dosta (a i mojim ginićima, depresivno je kad ništa ne pomaže). Znam curu koja cijelu drugu trudnoću nije vadila briseve, a mi svako malo pa ovo, pa ono.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I napiši koncentraciju, lakše će ti ljudi odgovorit. Popijte još tu jednu turu, a onda počnite molit za postupak, bio bi ti moj jednostavni savjet. Ako liječenje ne ide - ne ide - onda u rizik, rekla bih ja. Odredite sami sebi neki limit koliko se mislite liječit, ozbiljno. Ne pomažu lijekovi za sve, da vidiš koji su cirkusi isto i s kandidom. Meni je najviše pomogao savjet rvukovi2 i lactogyn, to me spasilo, uz pamučne uloške (one Vir i Veo). A valjd 30 godina pokušavam to "izliječit".

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene je ta kombinacija baja natjerala da se javim - imala obje.
    Jel TM ikad radio uzv mokracnih puteva?

Meni je tako utvrdjeno da imam dupli lijevi mokracovod, pa sam sklonija upalama, koje onda, krasne li su, prosetaju na genitalije...

Proteusa sam se rijesila cajevima:
    Origanum herba (vranilovka)
    Serpilli herba (majcina dušica)
    Graminis rhisoma (pirika)
    Ononidis radix (zecji trn), u jednakim omjerima, po 1 l dnevno, tokom mjesec dana.

Kod e.colli pomogla mi je homeopatija.

Puno srece u istjerivanju bestija i postupku!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Na nalazu od supruga ne piše u kojem omjeru su bakterije prisutne, već piše "polimorfonuklearni leukociti + (umjereno), e. coli, providencia alcalifaciens - nalaz iz 4.mj., pa slijedi mjesec dana antibiotika (ninur), pa u 6.mj. "polimorfonuklearni leukociti + (po koji) - e. coli, providencia alcalifaciens, te enterococcus faecalis (10 dana injekcija gentamicina ili nešto slično + klavocin bid), i sad najnoviji nalaz polimorfonuklearni leukociti - rijetki - e. colli i terapija sinersulom, jer do 9.mj. nema ninura. :?

Pa ako netko ima kakav prijedlog, dobro je došao

Početno

DRAGA MOJA,
    I PORED SVIH TIH ANTIBIOTIKA PROBAJTE VI NESTO PRIRODNO.
    JA SAM,NAIME IMALA E.COLI I URINU I NA CERVIXU,A IZLJECILA SAM JE VINOM I BIJELIM LUKOM...
    Pila sam i ja antibiotik,ali samo jednu kutiju i sigurna sam da mi je ovaj prirodni lijek pomogao,jer i dan danas kad osjetim i najblaze simptome nek infekcije ja to popijem i sve prodje.
    Zato probajte:3 glavice bijelog luka(cesnjaka) samo izbockaj malo nozem i stavi u 1/2 l bijelog vina.Neka to kuva dok ne izvri polovina.Kad je gotovo sipaj u solju(taman ima za jednu solju),neka se prohladi i onda neka TM to eksira.Uzasnog je ukusa i cio stan smrdi od toga,ali ubija bakterije provjereno.Ako,tegobe potraju neka uradi to opet za par dana(moze se ponoviti 2-3 puta)
    Nadam se da sam pomogla
    Srecno

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je pomoglo nesto slicno k'o ovo sto Ina predlaze (Lactogyn), samo od drugog proizvodjaca. To ti je bakterija lactobacillus acidophilus, u velikoj koncentraciji, koja se onda naseli u organizam i stiti od ostalih nemani. Ja pijem onaj od Calivite: zove se AC-Zymes i mislim da je najpovoljniji - 100 i nesto kn (sorry ako je to reklama, nek' se izbrise).
    Uglavnom (da pokucam o drvo) od kad to pijem nije se naselilo nista osim laktobacila, izgleda da su stvarno "cuvari". Ako ce TM uzimati jos neke antibiotike, nek uz njih pije i laktobacile, to sprecava da se rijesis jedne bestije pa da se druge namnoze.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

čaj od kadulje na kontinentu se zove žalfija ti je prirodni lijek protiv bakterija i upala. nemre ti škodit, sam nemoj kupit onaj u vrećicama industrijski , nego pravi u biljnoj apoteci.

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Uvijek je frka kod muškaraca, ako je bakterija "zaglavljena" u prostati, skoro niš ne prodire kapsulu pa je i teže s terapijom. Ne znam kaj to znači e. colli- piše li koncentracija?

Pročitala sam da je dobro piti tekućinu u kojoj se kuha brokula- kod kroničnih prostatitisa, MM je pio, nije lošeg okusa, a sad da je bilo nekog većeg uspjeha, baš i nije.

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja bih na vašem mjestu otišla do doktorice- mikrobiologa i pitala što da radite, oni su pravi stručnjaci i mislim da će rado dati savjet- ja sam više puta otišla kad mi nešto nije bilo jasno.

Sretno!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

e, sad sam se sjetila preporuke jednog lijecnika - istina, ovaj je internista, ali s iskustvom muske neplodnosti: vezica persuna potopi se u vodu, koliko da zapliva i iskuhava dok se kolicina vode ne upolovi isparavanjem i svaki se dan pije po solja.

nije zgoreg probati

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Drage moje hvala Vam najljepšta stvarno ste super

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ovo kao da slušam našu priču. I moj suprug je imao problema sa e.colli i enterococcus faecalis. I to je vukao cijelu godinu dana i samo pio antibiotike. A bakterije su se stalno vraćale. Onda je promjenio urologa, dobio terapiju antibioticima, vruće kupke i masaže prostate. Uglavnom bakterije su nestale. a masaže prostate i vruću kupku treba ponoviti nakon 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Muče me (muško sam) polimorfonuklearni leukociti (<10). Pio Sinersul (malo pomoglo) a sad pijem Nolicin (drugi tjedan, malo više pomoglo) ali nikako da prođe. ŠTO UČINITI jer sam očajan kako me prostata muči? THX.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

barries, i MM je dvije godine muku mučio sa raznoraznim bakterijama u ejakulatu, potrošio hrpu antibiotika, ali uz to uzimao razne pripravke za jačanje imuniteta ( matičnu mliječ, sok aloe vere...) povremeno bi nalaz bio čist, ali kada ga ponovi nakon pola godine, opet budu beštije, i zaključak dr. je da ima kronični prostatitis . Ono što je zadnje najbolje MM pomoglo uz antibiotike je sljedeći lijek, je odvaratan, ali poamže.: u pola litre bijelog vina kuhati tri glavice češnjaka ( češnjak malo natući čekićem za meso), i kada ukuha pola vina ( otprlilike na 2,5 dl), procijediti, popiti naiskap, i taj potupak ponoviit suradan. Ali MM to nije pio za vrijeme dok je na antibioticima, ipak je vino alkohol nego nakon što potroši antibiotike, pa u pauzi do ponavljanja nalaza.
    Nadam se da će i tebi pomoći, sretno! PS, i svakako probaj još nečim ojačati imunitet( C vit., matičnu mliječ, aloe vera...)

tlukaci5 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    barries, i MM je dvije godine muku mučio sa raznoraznim bakterijama u ejakulatu, potrošio hrpu antibiotika, ali uz to uzimao razne pripravke za jačanje imuniteta ( matičnu mliječ, sok aloe vere...) povremeno bi nalaz bio čist, ali kada ga ponovi nakon pola godine, opet budu beštije, i zaključak dr. je da ima kronični prostatitis . Ono što je zadnje najbolje MM pomoglo uz antibiotike je sljedeći lijek, je odvaratan, ali poamže.: u pola litre bijelog vina kuhati tri glavice češnjaka ( češnjak malo natući čekićem za meso), i kada ukuha pola vina ( otprlilike na 2,5 dl), procijediti, popiti naiskap, i taj potupak ponoviit suradan. Ali MM to nije pio za vrijeme dok je na antibioticima, ipak je vino alkohol nego nakon što potroši antibiotike, pa u pauzi do ponavljanja nalaza.
    Nadam se da će i tebi pomoći, sretno! PS, i svakako probaj još nečim ojačati imunitet( C vit., matičnu mliječ, aloe vera...)
    potpisujem ovo;
    ja i suprug također neke 2 godine muku mučili s bakterijama, a najviše e coli, popili tone antibiotika, on čak par puta završio na injekcijama po deset dana, jer nije bilo antibiotika na koji reagira, i svašta nešto dok se konačno nisam odlučila probati taj više puta čitani recept s vinom i češnjakom i odonda nalazi sterilni i to već nekih 6 mjeseci što je za nas premija.
    Naravno uz to se odrekli alkohola, gaziranih pića, pušenja, i kofeina..uglavnom pomaže..

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ima i onaj recept za bestije od Pinky - mene je rijesio muka! isto je vino i cesnjak, ali malo drukcija kombinacija:

u litri crnog vina se kuha pola kg ociscenog cesnjaka dok se vino ne reducira na pola. procijedi se i drzi u frizideru, a piju se 2 zlice ujutro i 2 navecer dok se ne potrosi. suuuuuper stvar! (hvala Pinky!)

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Thx za savjete. Nakon dva tjedna Nolicina (1 ujutro i jedna navečer) dr. mi je smanjila dozu na jednu uvečer nakon zadnjeg mokrenja. Donekle pomažu jer kad ih zaboravim popiti, onda nastaje užas ponovno, ali nikako da to prođe. Strava i užas.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Joj, koji užas, i dalje trpim, a pijem Nolicin više od 4 mjeseca. Još 11 komada imam za popiti pa ću probati ovaj recept s vinom i bijelim lukom. Ovo je užas najgori.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •