-
Razlika između inozemstva i tuzemstva je ta što možeš u inozemstvu konkretno Njemačka izabrati "način" kako ćeš se poroditi, a to znači:
- izabrati babicu koja ide s tobom na porod, prati te prije poroda, recimo mjeri ti ctg doma prije poroda pa ne moraš ići u ambulantu na preglede, ti sjediš u svojoj fotelji, a aparat radi, kasnije se popiškiš se i ona ti pregleda famozni urin, izmjeri ti tlak i tako, stvoriš s njom odnos, ona te kuži, kuži kako misliš, što ti paše, jesi li u frci...ide s tobom u bolnicu, asistira ti na porodu, obavlja sve formalnosti za tebe, a ti je nagradiš sa malo krvi da izmjeri na kraju hemoglobin i ona sretna, čak ne dopušta liječniku da uđe u sobu u kojoj rađaš ako ti to nećeš, a ako hoćeš možeš imati delegaciju...i osobno šefa...
- izabrati ambulatni ( ideš kući nakon poroda ) ili onaj drugi porod ( ostaješ u bolnici nakon poroda recimo na promatranju kako neki to vidim vole - ja ne baš, ali ukusi su različiti) ili onaj treći porod poađaš se kući s babicom ili onaj četvrti porod kad ideš u kuću za rađanje gdje rade samo babice.
Znači ne biraš samo ustanovu nego i čovjeka koji ti eventualno drži stranu i koji te poznaje, a od faha je. Meni je to jako bitno radi sigurnosti da izbjegnem smjenu smjena, frku oko formalnosti, strane ljude koji me ne kuže nego me zapečate da pametujem, a onda s time prouzrokuju paniku u mojoj glavi da me ne kuže pa onda i blokadu poroda.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma