Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Moj porod

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Moj porod

Ovako, vec duze vremena citam vase price s poroda.
    Neke su sretne a neke tuzne pa sam i ja odlucila s vama podijeliti jednu lijepu i sretnu pricu o porodu.

Trudnoca je tekla uredno, malo su me mucile zgaravice i mucnina. Stalno mi je bilo muka i nisam mogla jesti tako da sam izgubila 4 kg u pocetku. Kad su mucnine prestale sve je bilo super. Redovito sam isla na kontrole i beba se normalno razvijala i rasla.
    U sedmom mjesecu trudnoce imali smo svatove.
    Tibica je rasla i bila sve veca,ja sam dobila 7 kg ali mi je zato tlak bio malo veci.
    U devetom mjesecu trudnoce selimo se iz podstanarskog stana u nas stan i pocinjemo pripremati sve za naseg malog misica.
    kako se blizio termin morala sam na kontrolu svaka dva dana.
    Dosao je i termin ali bebi se nije nigdje zurilo tako da smo i presli termin.
    U petak ujutro moj gin. mi daje uputnicu za pon. za Rijeku da odem na polikliniku na pregled pa da vide sta ce samnom.
    U nedjelju spremam stan, torbu za rodiliste i 100% uvjerena da kad u pon. odem na kontrolu da se vracam doma.
    Navecer MM sreduje stvari dolje, kupam se i zavrsavam sa zadnjim pripremama za naseg misa.
    Oko 1 sat ujutro MM i ja odlazimo u krevet a vec oko 2 osijecam uzasan pritisak dolje u trbuhu i odlazim na wc. Pukao mi je vodenjak. Budim muza i kazem mu da je gotovo i nagovaram ga da ostanemo jos malo doma posto nam je ovo prva beba pa kao necu tako brzo roditi.
    Ali on ne popusta i tako odlazimo za Ri. Pred Ri trudovi su svake dvije min. i sve su jaci.
    Oko 4.45 dolazimo u rodiliste i odmah me salju na treci kat.
    Docekala me sestra, uvela unutra, presvukla sam se i otisla kod dr. na pregled. Stavljaju me na ctg. Nakon nekoliko minuta ctg-a mladi i jako simpatican(zgodan) dr. me pregledava i kaze otvorena 10 cm pravac radaona.
    U 5.15 sam u radaoni,stavljaju me na ctg i okrecu na desni bok, pitaju dali imam kakvih zelja.
    Imam, roditi na stolcici i bez epi.
    Dr. me opet pregledava i kaze nista od stolcica, beba je okrenuta licem prema dolje.
    Oko 5.45 osijecam uzasan pritisak kao da moram u wc obaviti veliku nuzdu, zovem babicu i ona kaze to je to, za nekoliko trenutaka drzat cete svoju bebu ali da je moram slusati i kad dode trud da ne smijem tiskati.
    Trudovi me rasturaju, pojavljuje se bebina glavica i rukom pipam svog malog andela. Dolazi drugi trud i babica kaze mora malo recnuti inace cu jako puknuti. Napravila je epi. i kroz dva truda bebac je bio vani. U 6.00 rodila sam prekrasnog decka teskog 3440 g i 51 cm dugackog.
    Imala sam pet savova ali dr. me tako sasio da se i nevidi gdje sam rezana.

Za par dana moj andeo ce imati 5 mj i uzivamo u svako trenutku.
    Evo to je nasa prica s poroda.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mali miš
    super i čestitke sa zakašnjenjem

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zara1 avatar