Jučer sam malo više razmišljala o dječjoj seksualnosti i na pitanje zašto se djeca skanjuju pitati o tome, da li je to samo utjecaj nas odraslih, naše naučene nelagode, pretpostavila sam da i nije jer - zaista je jako dobro izjednačiti seksualno s ostalim aspektima života - no ono je ipak duboko različitije od svega što nam se događa. Tu su sasvim drugačiji osjećaji u pitanju - spolno zadovoljstvo se jaaako razlikuje od, recimo, zadovoljstva kada dijete dobije igračku.

Načela sam novu temu koja je samo nastavak mojih prije napisanih postova ‘Edipov kompleks’ i ‘Seksualni razvoj dječaka’ jer bih voljela da se jave i roditelji djevojčica a da ih sam naslov ne zbuni i ne omete.

Kao i uvijek, podjela iskustava i komunikacija je najdragocjenija pomoć svakome – tako podučavamo i našu djecu. Zato, roditelji, budite komunikativni i podjelite s drugima spolno-seksualna iskustva vaše djece jer mi se čini da je upravo ova dobna skupina ta dob kada se počinju zaljubljivati i osjećaju sve ono uzbudljivo, divno i zbunjujuće što se samo osjetiti može. To je dob kada se spolnost i seksualnost pojavljuju na način da mi osjetimo potrebu za informacijama i razgovorom s našim mališanima.