Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 158

Tema: prve društvene igre - kad i koje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    e da, skužila sam da je haba u mulleru jeftinija nego u haba dućanu u importanneu. igra koju sam platila 120 kn (gavran u voćnjaku - genijalno) u importanneu košta 145.
    Kad su vam takve igre uopće postale interesantne?
    Meni te HABA društvene igre izgledaju jako zgodno, ali još uvijek ih mogu samo gledati u dućanu... jer nema nikakvog smisla da tako nešto kupim

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

za božić sam kupila najjednostavniju, bacanje kocke da naredaš 3 koluta na klauna (3 klauna u 3 boje, za 3 igrača). kupila sam je više radi boja i redanja koluta, ali je andrej odmah skužio pravila i oduševio se.

sad sam kupila gavrana koji skakuće do drveta s trešnjama a ti ga moraš preduhitriti (bacanjem kocke i otvaranjem kartica sa sličicama). u trenu je skužio o čemu se radi i igramo po cijele dane.

prelazim na one 4+, puno je veći izbor.

indikativno je da na sajtu nema linkova na ove koje imam, znači da nama furaju staru robu (začudo).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vidjela sam tog gavrana i meni je izgledao baš dobro.
    Ipak... ne mogu zamisliti svoje dijete da igra društvenu igru.
    Ili da ipak probamo :češ-češ:

(ovo bi već bilo za poseban topic: kako i kada započeti s društvenim igrama)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja uopće nisam znala za Haba društvene igre :/ ; a sad mi zvuče jako interesantno. Ja sam Lei za prošli Božić kupila igru Nemoj probuditi tatu i ona uopće ne kuži pravila niti smisao igre, tj. misli da je cilj igre probuditi tatu i žalosna je kad joj to ne uspije, ali se svejedno jako voli to igrati.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivy, ovo za cijene je istina.

tanja_b, ja sam F. kupila Habine megnete 1001 noć - kvadratne magnete raznih boja slažeš na ploču po njihovim shemama ili naravno, kako hoćes. To je iz F. faze kada je bio opsjednut ruskim crkvama i Taj Mahalom. Je da su bili skupi (cca 260 kn) ali jednalo skupo sam platila i puno besmislenije i lošije igračke u TL.
    Vidjela sam da na sličan sistem imaju i kocke.

Linda, mi smo neku sličnu torbicu kupili na moru. Cure su lude za tim.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    (ovo bi već bilo za poseban topic: kako i kada započeti s društvenim igrama)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dok ja krenula otvoriti topic, on je već tu

Dakle, što mene dovodi u dilemu: koja pravila su klinci u stanju shvatiti u dobi od 3 godine, a koja kasnije, kako započeti s igrama, koliko vam je vremena trebalo da počnete igrati "zaozbiljno" i tako dalje i tako dalje.
    Andrej mi se čini prilično nezainteresiranim za takvu vrstu zabave, a opet, sve češće pomišljam na to da mu je potreban odmak od stalno istih vrsta igre.
    Ljetos mu je baka kupila domino, ali on nije ni pokušao slušati dok sam mu pokazivala kako se to igra, nego je išao slagati toranj od njih (a kasnije ih je slagao u niz koji se onda ruši). Pa sam prilično obeshrabrena u pogledu ostalih igara.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mene je andrej iznenadio. otprve je skužio pravila (on baca kocku, ovisno o boji dobije ili ne, onda sam ja na redu, pa tata, pobjeđuje onaj tko ima sva 3 koluta), strpljiv je, uopće ga ne frustrira kad gubi a ionako uglavnom pobjeđuje. tad je imao 2 godine i 8 mjeseci.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi imamo drveni domino sa sličicama životinja, i ja sam pokušavala Leu naučiti igrati po pravilima, ali njoj taj domino služi za sve - slaganje garaža, kućica za životinje itd., samo ne za pravu domino igru.

Tako se razvila i igra da ja napravim od domina sklopivi mobitel i zovem stričeka koji je izmislio domino da bih tužila Leu koja neće igrati po pravilima.

Ali - ljetos je za rođendan dobila isti domino kakav već imamo kod kuće, i na moru smo se uspjele odigrati koju igru po pravilima. Uglavnom hoće odigrati jednu igru i uvijek zaključi da je ona pobijedila, ali napredak je vidljiv.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Tako se razvila i igra da ja napravim od domina sklopivi mobitel i zovem stričeka koji je izmislio domino da bih tužila Leu koja neće igrati po pravilima.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sven je s društvenim igrama počeo negdje oko Božića kad ih je počeo dobivati.
    Prvo je bila "Pazi da ne probudiš tatu", pa smo nastavili sa memory (odlično mu ide i bez popuštanja smo oko 50:50 u pobjedama; ne znam koliko to ide u prilog meni ), a sada uživa u čovječe ne ljuti se, i igra skroz po pravilima, osim što ne voli gubiti
    Sada je full u fazi brojeva i čovječe ne ljuti se nam je super.
    Inače smo jednu s kockicama i izmislili, pa tako sa 6 kockica naizmjence bacamo i zbrajamo, a nakon 10 bacanja se odlučuje pobjednik, ovisno o ukupnom zbroju iz svih 10 bacanja. Možda mu je to čak i favorit igra.
    Polako počinjem razmišljati o Monopolyju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gdje kupite HABA igračke?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanja_b,
    moji se skoro uopće nisu igrali ničega ali je ovo ljeto došlo do promjene. F. kuži dosta toga, a K. skoro ništa jer je potpuno nezainteresirana.

Staviti ću link sa kojega sam ja slinula memori, domino i bingo - tek toliko da vidim hoće li ih što zanimati. Treba ti samo printer u boji i eventualno karton na koji zalijepiš zbog čvrstoće.

K. je shvatila bingo i djelomično domino s time da nekad neće dati karticu ako joj se gore sviđa lik.

Nama su definitivni hit ovog ljeta bile katre i to Mau mau (Uno) s time da kada je igrala K. onda bi igrali s otvorenim kartama

evo linka:

http://www.dltk-cards.com/

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naša prva društvena igra bila je 'Osvoji vrh', ali nas je naživciralo što nisu pravila baš striktna, nego malo fleksibilnija :/ (njemu je to super igrica i to mu paše). Onda smo prešli na Crnog Petra gdje je njemu najveća fora kad izvuče CPa, dok je nama najveća fora da mu ga podvalimo (i radi bez greške ).

Igramo se i 'Slovo na slovo' koje se može igrati na principu memorya ili se mogu slagati riječi od kartica sa slovima (od ovog smo svjetlosnu godinu daleko).

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

uf, bas sam isla prosnjofati jel ima kakva , bas ovakva, tema.

neki dan sam bila u mulleru i skuzila habine drustvene igre. na brzinu sam ih pogledala, ucinile su mi se zgodne pa cak i ne tako skupe kao njihove druge igracke i stvarcice

e sad nisam ih bas detaljno proucavala jel nisam imala vremena a i onda sam si mislila jel P spremna za njih.

naime ona se tako cesto zna naljutiti da se uopce ne mogu zamisliti da (slucajno) izgubi nego si ju ne mogu zamisliti niti da pocne gubiti.

sto se tice pravila cak i mislilm da bi ih prihvatila ali samo ako joj se svidjaju

za sad sam joj pokazala memori ali tako da slicica koja se trazi bude cijelo vrijeme otkrivena. svidja joj se tako igrati i naravno uvijek ona trazi a ja gledam.
    po malo sam joj pokazala jedne zgodne karte (ne kuzim se u te igre pa ne znam za koju su igru, al kuzim pravila) al do pravila nismo niti dosli jel se ona sa njima zaigrala nest drugo

mislim da bi nam najbolje upalilo kad bi se zajedno sjeli igrati MM, P i ja. sam ne znam kad da to izvedem.

e da, i otegotna okolnost nam je ta sto igranje sa tim igrama ne dolazi u obzir dok je Bea budna jel bi nam prozvakala sve igracke

ajd vi meni sad recite koju igru da ja probam potraziti. da bude ok za Onu koja mrzi gubiti i Onu koja sve zvace ili da pricekam jos neko vrijeme dok i jedna i druga ne porastu (recimo jos 2g)

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi par mjeseci imamo velikog Gavrana i mini-Lotto u metalnoj kutijici, te neki Disneyev domino. Sve je otprve skužila i voli igrati, ali dijete mi je rođeni varalica :shock: ! Nevjerojatno kako je već u prvoj partiji Gavrana počela namještati kocku da joj padne na najpovoljniju stranicu, i još se , k tome, trudi da ju ne vidim . Također mrzi gubiti, ali nekako vremenom ide na bolje...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ptičica-varalica

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nama su super Kruške od Habe, do ove godine su sve igre samo malo pogledavali ali sad su se stvarno počeli lijepo igrati s njima i uspješno ih završiti. Sada su nam hit Gusari.
    A sjetih se, dobra je igra pingvini na ledenjaku, to su igrali od 3 godine, a vole ju i sada.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moja Marta se igra jedino s plastičnim životinjama, lego kockama i slikovnicama. Nikakvi "društvenjaci", kreativne igrice.... ma ništa, ništa....

Valjda će joj se probuditi zanimanje kad krene u vrtić

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nego, kak se točno zove ta igrica Gavran??

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Tirna isto namješta kocku da padne onako kako joj treba , i isto ne voli gubiti, ali onda objašnjavamo da je to ok- nekad pobjediš, nekad izgubiš, fora je da se igramo.
    Već dugo pokušavam da igramo memory onak' za ozbiljno- i evo prije tjedan dana smo odigrale cijeli, sa 25 parova, skroz koncentrirano i bez popuštanja.
    Imamo i Habinu vranu izjelicu trešanja, to je bio hit prije 6 mjeseci, ali ju i sad rado odigra.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Da...na njemačkom se igra gavran zove obstgartchen tj. voćnjak.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vedran je poceo igrati covjece ne ljuti se sa 4 godine, sad mu se bas vise ne da.
    Igrali smo crnog petra lani, kad je imao 5 godina.
    Domimo je isto od tada aktualan.
    Ovo ljeto smo probali kartati snaps, nije mu bas bilo preinteresantno, no poceo je kuziti neke stvari.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo ovo ljeto naučili kartati sedmicu, s kartama iz Miki Mausa

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj alanovamama prvotno napisa
    Mi smo ovo ljeto naučili kartati sedmicu, s kartama iz Miki Mausa
    Daj mi napiši pravila, please!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo pravila :
    Igra se sa 32 karte, dakle od 7-ce do As-a. Svakom se podijeli po 4 karte, ostale su talon, koji se vuče nakon svakog štiha, ovisno o "potrošenim" kartama.
    Sedmica nosi sve, a ostale se nose istom kartom. Broje se samo desetke i As-evi, tko ih ima više pobjednik je. Mi smo to malo modificirali pa je pobjednik onaj tko skupi više karata.
    Uživajte u igri.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ili kako bi to rekla moja baka: karta kartu pobija, a sedmina sve!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Malo podižem temu o društvenim igrama.
    Kupili smo Andreju onu najjednostavniju moguću društvenu igricu, ne znam točno kako se zove, ali ima onu mrežu s rupama u koje se ubacuju žetoni (i priloženi su žetoni u dvije boje), pobjednik je onaj koji prvi poslaže 4 žetona u redu.
    Andrej se oduševio igrom, tim više jer je te žetone već puno puta ubacivao u knjižnici. Međutim, na moj pokušaj da se igramo zajedno, rasplakao se što sam mu uzela žeton. Objašnjavanje da je to društvena igra i da se igra udvoje nije nimalo koristilo. Znate što mi je odgovorio?
    -Ne! Ja ću sam slagati žetone! Kad ih ja složim, onda možeš ti.
    I fakat, kad ih je sve sam poubacivao u okvir, dao mi je da si ja sad ubacujem žetone, ako me baš toliko veseli
    U svemu tome utješno je što je ta igrica izuzetno jeftina (15-ak kn), a osim toga, njega veseli slaganje i sortiranje predmeta, a jednom će valjda pristati i na to da se zajedno igramo.

Dakle, na pitanje iz naslova - kad prve društvene igre, odgovaram: ne znam, kod nas očito još nije vrijeme...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanja, ima haba super igru kraljevna na zrnu graska, u njoj nitko ne gubi a moze se igrati i u dvoje i u vecem drustvu...zgodna i sarena, kocka, itd. ima i one male u kutijicama, mi imamo vitezove, ima pobjednika ali nije tako ocito

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma nije stvar u pobjedi. Nego u tome da on društvenu igru želi igrati - sam.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM je prošle godine kupio istu tu igricu, ali to je igrica za djecu iznad 6 godina pa je trenutno spremljena i čeka bolje dane.

Inače, kad smo kupili našu prvu društvenu igricu 'Osvoji vrh' počeli smo se upoznavati s konceptom 'društvena igra' koja se zato zove jer se igra u društvu pa je to on mjesecima svima oko sebe objašnjavao

Sad se sinek zaljubio u HABA igrice i naručio si je jednu od Djeda MRaza, tak da se pridružujemo obožavateljima HABINIH igrica :D

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    x

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    x

MUller na Trgu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prvu drustvenu igru poceli smo igrati kad je H imala dvije godine. Gusar iz TL. Guras maceve u bacvu, naizmjence, pa pobjednik je onaj koji ugura najvise, a d Gusar ne skoci van. Kod nas je obrnuto, pobjednik je onaj kome Gusar iskoci, jer to H veseli. Ide nam dosta dobro, ali na tome smo zasad stali.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Ma nije stvar u pobjedi. Nego u tome da on društvenu igru želi igrati - sam.

imam i ja jednog takvog-mom Roku nitko drugi na ovom svijetu ne treba.
    sav je u puzzlama,slaže one od 20 komada,od 100 uz pomoć.
    satima sjedi na podu i slaže,gluh i slijep za sve oko sebe

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Predivno kad se tako mali može koncentrirati toliko dugo na jednu stvar .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Dream prvotno napisa
    Predivno kad se tako mali može koncentrirati toliko dugo na jednu stvar .
    Jel da?A da ne pričam koja mi je to šokantna promjena bila nakon starijeg djeteta koji se nikad,ali nikad nije želio igrati sam ,uvijek sam sjedila do njega i vozila autiće i MORALA ako ništa drugo gledati,inače igra nije interesantna.

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Žablji tenis, igra za dva igrača, vrlo je zanimljiva i moji klinci ju obožavaju.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bila, vidjela, odustala za sad
    pa to je strava skupo, ta HABA
    do sad nisam vidjela toliko HABA-e na jednom mjestu, sve je prekrasno, nisam se dala van
    ali skuuuupoooo
    i smeta me što su uputstva s pravilima igre smotana ispod najlona
    još kad bi znala kako se koja igra igra pa da procjenim da li bi to bilo za V, ali ovako kupiti mačka u vreći

kako se igra ona princeza na zrnu graška?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

do sad nisam vidjela toliko HABA-e na jednom mjestu, sve je prekrasno, nisam se dala van
    ali skuuuupoooo
    još kad bi znala kako se koja igra igra pa da procjenim da li bi to bilo za V, ali ovako kupiti mačka u vreći

Obično su razrezani najloni pakiranja HABA igrica jer su uputstva na hrvatskom umetnuta naknadno pa se mogu izvući van i pročitati.

Igrice za klince od 3, 4 godine imaš već od sedamdesetak kn i ja osobno mislim da vrijede svake kune jer su jako zgodne.

Inače, čini mi se da je u Grazu u Muelleru HABA puno jeftinija - nisam skroz sigurna jer sam gledala igricu o gusarima, a poslije skužila da ih u istoj veličini kutije ima nekoliko sličnih, ali jedna od tih velikih je koštala 20 €, dok kod nas košta 250 kn (baš zbog te velike razlike nisam sigurna da je to apsolutno ista stvar)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali skuuuupoooo

U knižnici Medvešćak ima ih za posudi. Odnosno vidjela sam ih ovo ljeto - valjda su tek došle. Kada sam ih zadnji htjela posuditi, baš za probu, nije bilo niti jedne

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.haba.de/Games.246.0.html

Na ovom linku su ti igrice, a tamo možeš pogledati uputstva.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I meni je Gavran bio preskup . Kupila sam Vuka i 7 kozlića i oduševljena sam tom igrom. Super je za koncentraciju, za brojanje - ma odlična je. To je mala igra i koštala je oko 80 kuna.

(Meni je najgore što me ljudi kad kupuju Lei nešto nazovu i kažu: Ja sam u Turbo limaču, što da kupim? Ljudi, odite u Mueller )

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A jesu to igre u kojima djeca doista mogu pobijedit, il se mora razmisljat kad da im se popusti u pobjedi

Mi nismo nikad probali, bas cu mu za Bozic kupiti - evo ovu koju Mima spominje ak je jednostavna - Vuka i 7 kozlica (Muller, jel Mima?), jer tu pricu bas voli.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    I meni je Gavran bio preskup . Kupila sam Vuka i 7 kozlića i oduševljena sam tom igrom. Super je za koncentraciju, za brojanje - ma odlična je. To je mala igra i koštala je oko 80 kuna.

(Meni je najgore što me ljudi kad kupuju Lei nešto nazovu i kažu: Ja sam u Turbo limaču, što da kupim? Ljudi, odite u Mueller )
    Vuk i kozlići i meni se čine zgodna igra, a nije preskupa. Dapače, tako mi je zgodna da smo je poklonili jednoj našoj maloj prijateljici za 3. rođendan. Pa se ispostavilo da je dobila dvije iste takve igre - zaključak: vuk i kozlići mnogima se sviđaju.

Za nas... još se nisam odlučila, iz gore navedenog razloga. Inače, oni žetoni za ubacivanje postali su mu omiljena igračka, ali to što on s njima radi nema veze s društvenom igrom.

Mima, slažem se i s opaskom u zagradi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi igramo domino. Jako joj se svida, a sto varaaaa, trepce okicama i samo slaze preko reda

Cure, da li je TL vec izdao katalog igracaka kao prosle godine?
    Najzgodnije mi je da si sama izabere sto zeli za BING.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Zara01 prvotno napisa
    Cure, da li je TL vec izdao katalog igracaka kao prosle godine?
    Najzgodnije mi je da si sama izabere sto zeli za BING.
    Je, imaju ga po ducanima.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I zadnjih para dana igramo Slona iz TL. Slon puse leptire, i moras ih uhvatiti u mrezu. H odusevljena. Dobro i za koordinaciju pokreta oko-ruka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa

Je, imaju ga po ducanima.
    Super, hvala

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

konačno sam u knjižnici uspjela posuditi jednu HABInu igru - ne znam kak se točno zove, isto su nekakvi gusari u igri - i fakat je zgodna

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •