u muelleru imaju odličan izbor habe, umalo sam ostala prespavati. ima dosta društvenih igara - ali cijeneeee... vatrogasci koje sam htjela 370kn, nema šanse da baka mraz to stavi pod bor.
u muelleru imaju odličan izbor habe, umalo sam ostala prespavati. ima dosta društvenih igara - ali cijeneeee... vatrogasci koje sam htjela 370kn, nema šanse da baka mraz to stavi pod bor.
Da, cijene su strasne...A strah me kupiti ako joj se svidi.
malo gore sam napisala - ima ih za posuditi u knjižnici Medveščak - pa možeš isprobati. ja to upravo radim - posudila sam prvuDeaedi prvotno napisa
Hvala Imga! podizemo otamo ovamo
uglavnom, znaci brzo u shopping po Loui-a, hvala ti.
Samo jos da nas deedee nađe
nego, i taj habin gavran ce pasti kad-tad...habin ducan u importaneu je zatvoren, znaci li to da nam jos preostaje varteks na trgu i jankomir?
varteks na trgu svakako
za jankomir nisam toliko sigurna
bila sam u ponedjeljak po neke stvari i prošetala kroz dio s igračkama, ali Habine dr. igre nisam uopće vidjela
možda mi je samo promaklo :/
sad sam još malo pregledavala gamegeek
evo i pregleda za Gavrana tj Orchard / Obstgarten.
http://www.boardgamegeek.com/game/5770
nas je ozbiljno zarazilo to igranje![]()
Moram dopisati 4 First Games od Ravensburgera kao odličan početak za najmanje.
Klasične četiri igre na ploči s kockicom u bojama i pijunima: Gnijezdo (3 g.), Vrt (4 g.), Dvorac (4 g.) i Kobasice (5 g.). I što je najbolje, čini se da su stvarno pogodili dob, L. je gnijezdo dosadno i lagano, ali smo zato Dvorac jutros igrali preko sat vremena.
Baš sam sretna što sam nabasala na to. :D
Nama je problem kod društvenih igara što Ana odigra partiju-dvije i dosadi joj (osobito ako ne pobijedi svaki put).
Gavrana uspijemo samo jednom, nakon toga vadi lonce i kuhače pa kreće kuhanje i serviranje šljiva, krušaka, jabuka, limuna...
Ovo smo dobili na poklon i jedino je što zaista voli (čitaj igra 4 puta zaredom)
http://www.spielarchiv.de/websites/a...enschlange.htm
čokolada, to ste našli tu kod nas ili...?
ehčokolada prvotno napisa
![]()
hitno moram smislit neku rodbinu u inozemstvu
Ima li tih vatrogasaca još negdje osim u mulleru? I za koju je dob igra?
Koliko vidim svima se sviđa gavran, pa me zanima koja mu je cijena u mulleru (u osijeku ga nisam vidjela)?
Našla sam ga na netu http://www.mojapatkica.net/ecom/inde...o_njak&cat=145
Ne znam jeste li vidjeli, u Turbo Limaču je na snazi popust 30% na sve društvene igre.
Ja sam kupila Lei "Guess Who" igru - putnu varijantu (samo 35 kuna), jako joj je zabavna.
Jedna od boljih igrica mi je ona Connect 4, gdje se u "mrežu" ubacuju žetoni u 2 boje.
Igramo i crnog petra i to sa likovima disneya
Zatim neka sa svemirom koja je iz neke dnevne novine, igra se kockicom, osvajaju lpaneti, upadam u crne rupe, a srećković najčešće pobijedi i osvoji sunce-
to sa mojim 5,5-godišnjakom.
S nećacima od 11,12,13 sam uživala u Pictionary junior, vrijedi svake lipe
da još jednom pitam koji su to vatrogasci? habini ili? od habe sam našla ove
http://www.haba.de/haba/produktAnsic...le&rk=Produkte
http://www.haba.de/haba/produktAnsic...le&rk=Produkte
Mi smo isto ljetos igrali Pictionary u malo većem društvu, stvarno je zabavno.
Pretpostavljam da su u Junior varijanti jednostavniji pojmovi za crtanje? To bi moglo biti zgodno za nas.
Otkad smo igrali Pictionary smislili smo svoju varijantu pa si sami zadajemo pojmove i onda crtamo, to Lea obožava.
Joj te Haba igre su stvarno skupe k'o drago kamenje. Ja sam sad htjela Lei kupiti onu neku malu igricu u limenoj kutijici, da joj ponesem na more, ali stvarno mi je to preskupo. A najbolje mi je - jučer sam to vidjela u Mulleru - što imaju gumi-gumi u takvoj maloj slatkoj kutijici, dakle guma za gumi gumi (ali je u boji, nije bijela) u kutijici, a cijena 70 kuna.
ja sam zeljela L kupti gavrana za 3 rodjendan ali kad sam vidjela da je skoro 200 kuna odustal sam doduse to je bilo u knjizari pored krelze u mulleru tad nije bilo zna li netko ima li sad i je li ista jeftiniji nismo dobili vrtic od 9 mjeseca pa mi treba igrica za animirati je kad pocnu kise
U DU se otvorila velika TISAK knjižara/papirnica (kakvih ima po ZG) i tamo sam kupila Habinog malog "Vuka i 7 kozlića" (Geisslein, versteck dich) za čini mi se 60kn i malog "Gavrana" (Obstgarten) par kuna skuplje. Čini mi se da su tamo malo niže cijene, ali treba provjeriti.
Meni se čini da je mali gavran skuplji ovdje u Tisku, pogledat ću.
Mi imamo Vuka i 7 kozlića, jako fora igrica.
cokolada DU stoji za Dubrovnik ?
hvala za info. zamolit cu mamu da nam kupi kozlice u tisku. Taman ce nam trebati za dug put na more a to su trave verzije predpostavljam![]()
vidjela sam sad na netua i pise 4 + u svakom slucaju hvala za informacije. Ganjat cemo gavrana za rodjendan
![]()
Moja mladja igra Gavrana i Lotto ( mini izdanje u metalnoj kutijici) od 2.5 g., to su super igrice. Za Gavrana je vazno da nema pojedinacnog gubitka igre nego skupina igraca zajedno pobjedjuju ili gube (dobro za nepodnositelje poraza).
znaci za nas je gavran must have ove jeseninjavise sam se zalijepila za gavana jer je on za klince od 3 nadalje. Kozlici su plus 4 a L bas ne pokazuje previse interesa za igre jos tj igra se sama po nekim svojim pravilima
pokusat cemo sa gavranom i nekim hide and seek u TL pa cemo vidjeti
Zna li netko gdje još ima Habinih igara osim u Mulleru na Jelačićevom trgu? Naime, oni preuređuju odjel s igračkama i drastično su srezali izbor društvenih igara, tako da više nemaju Mravojeda kojeg sam mislila kupiti Andreju za rođendan![]()
Habe ima ovdje http://www.mojapatkica.net/ecom/inde...e=haba&cat=145
ali ne vidim Mravojeda
To je ovaj:
mravojed
Imao ga je Muller prije mjesec dana. Ali nisam ga onda kupovala, jer mi je bilo bedasto toliko unaprijed.
Sad ga više nemaju![]()
kajsa thnx za link. Vec pravim popis za rodjedan - vocnjak nam je stvarno previse novacaali ima zanimljivih igrica u patkici
![]()
Tanja ima Mravojeda u Tisku u Pothodniku !!
Vidjela sam i malog Gavrana, košta 124 kune. Ali pretpostavljam da je ovo što je čokita kupila neki najmanji Gavran, to nisam vidjela. Ja sam Lei kupila nekakve zeko karte (54 kune)
Mima, hvala
Inače, danas sam nazvala zastupnika za Habu (Ida Didacta), pa je svježa informacija ova: Habine društvene igre drže Muller na Trgu (usprkos preuređenju koje se planira, imat će ih i dalje), te Tisak media dućani i neki dućančić u Cascade centru (zove se "Male stvari" - nisam nikad bila ondje, samo prenosim informaciju s telefona).
Inače, što se tiče pitanja iz naslova - u našem slučaju, društvene igre tek sad (6 godina) dolaze u uži izbor, dosad nije htio igrati da ne bi izgubio (ni sad ne trpi poraz, ali prihvaća određeni tip igara).
Mali Gavran je u Mulleru (u Garden Mallu) 74 kn.
Nisam čitala cijelu temu, ali ako nitko nije spomenuo, uz Habinog gavrana, bingo i onih vilenjaka (to je za malene igra pipanja, stvarno je sjajna igra) toplo preporučam ravensburgerove lotti karoti i kiki riki. Toma ih je dobio u 12 mjesecu prošle godine, dakle s nepune 4 godine, i stalno im se ponovno vraća, a nisu dosadne ni za odrasle.
Posljednje uređivanje od toma_06 : 26.08.2010. at 00:31
Neke Habine društvene igre možete naručiti i u najbliži tisak
http://www.tisakmedia.hr/izdavaci/ida_didacta/%28offset%29/0?
Posljednje uređivanje od bundevica : 10.12.2010. at 09:19
ne spada u prve igre, ali prijedlog za malo starije
V je ovu igru http://boardgamegeek.com/boardgame/4...agic-labyrinth
donio DM, i super nam je
Da ne otvaram novu temu....
Sto je s klincima od godinu dana? Kada djeca uopce pocnu se igrati jedni s drugima? Postoji li u Zagrebu igraonica gdje se moze dovesti beba od godinu dana (uz pratnju roditelja) da se igra s drugim bebama?
Hvala.
Čuj, do otprilike treće godine (granica ti je jaslice-vrtić, neka djeca stasaju već sa 2,5 a neka bome i s 4, pogotovo dečki) dijete se uopće ne zna za pravo igrati s drugim bebama... Orijentirani su sami na sebe, na roditelja ili bilo koju odraslu osobu koja je s njima puno (odgajateljica u vrtiću, baka...).
Inače, "mala igraonica" za bebe i roditelje postojala je u Knjižnici Medveščak, od godine dana na dalje.
Ispravka - igraonica je od 1 do 3 godine. Vidi ovdje pa ih pitaj: http://www.kgz.hr/default.aspx?id=242
Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.01.2011. at 07:49
Btw. ovdje smo offt - ovo je topic o društvenim igrama tipa "čovječe ne ljuti se" i slično.
Tnx Peterlin.
Sorry zbog off-a. Nisam našla ništa slično pa da ne otvaram novu temu...
Gledala sam jučer u Mulleru na Trgu igre s kartama i figuricama za malene (3g.), za cca 40 kn ima Ravensburg svašta zanimljivo na onoj prvoj polici u blizini blagajne i pokretnih stepenica. Neke su najjednostavnije 3+, ali i ove 4-99 () sasvim su prikladne. Kuh&Co sam kupila, jako je zabavna, igrali su se cijelo popodne i mlađa i starija. Mislim da ću otići po još da imamo za ljetni goropek.
Sad mi je palo na pamet da smo pred negdje dva tjedna kupovali u Land of magic neku igru za poklon odraslim nećacima i da su imali akciju tipa jednu stvar kupiš a jednu dobiješ. Tamo ima dobrih društvenih igara za velike.
gdje osim u Mulleru ima za kupiti Habine igre, mi smo iz Ri?
U Tisku.
A ako znaš što trebaš, možeš naručiti i s nekog EU Amazona.
odlicno, bas cu potraziti, thanks na info cure
Zna li tko, gdje se u Zagrebu može nabaviti igra Carcassonne? Mislila sam da je ima u Mulleru, ali ondje sam vidjela samo neku pojednostavljenu verziju. Također, postoji li još dućan Land of Magic?