Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: (Pre)živahna beba

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno (Pre)živahna beba

Evo skoro nam je 8mj i izgleda kao da ima motor u guzi Kad je budna konstantno je u pokretu. Izračunala sam da se u krevetu u 30min okrene i do 200 puta . Stalno negdje ide, istražuje, hoće da se nosi npr. a vrti se u naručju, ako se ne okreće onda mora cackati nesto rukama ili udarati nogama Kad je hranim žlicom to moram brzo potrpati inače odeeeee Sjediti i držati ju je nemoguća misija. Zapravo nisam nikad vidila tako aktivnu bebu. Šta će biti kad prohoda Ja je zainteresiram malo pjesmom ili nešto pričam ali ako je to u datom trenutku ne zanima ništa od toga. Svako tko je vidi nasmije se i ne može vjerovati. Ne da se ni presvlačiti više, to je borba stavit pelenu i obući je. Pa sačekam malo neka se provalja pa opet, ali svaki put je dreka
    Jednostavno nema mira. Ja sve ono kuliram iako se zapitam katkAD...
    Dokle je ta silna aktivnost u granicama?

P.S Jesam li rekla koliko mi energije treba za to

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpis ja nikad nisam uspjela sjesti dok sam M. imala na rukama, a ako je bila u marami ja sam uvijek morala hodati da njoj ne bude dosadno

Steta sto nismo u istom gradu da se zajedno igraju

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

isto... sad ima 13 mjeseci i nikaj se nije promjnilo...samo što je još gore od kada je prohodao...

al,dobro je za kondiciju

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A šta ću ti reći:ja to gledam već 2 i pol godine;od extra živahne bebe se pretvotio u turbo živahnog dečka koji NIKADA ne miruje.
    Nikada nije ležao kao mala beba,stalno se morao ili nositi,ili zabavljati, plesati,pjevati...često sam bila na rubu snaga
    Sad je malo lakše jer se ipak zna sam zaigrati,pogledati crtić,voziti autić,plesati sam...
    Ali i dalje je to teško za pratiti...navečer sam kao zombi,mrtva umorna,nemam snage nizašto..
    To su takva djeca

Ja se ne čudim što je takav:i ja i mm smo totalni "živci" pa zato ni on ne može biti neko mirno dijete!

A što se kondicije tiče-osjećam se kao ispuhani balon

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ha,ha..al moraš priznati da si malo i ponosna dok ovo pišeš,što ti je takva..tko kaže da nije,mislim da i nije baš iskren! Govorim iz vlastitog iskustva jer je moja oduvijek točno takva kakvu opisuješ,i uvijek mi se ljudi čude/dive kak izdržavam s njom.Odkad je prohodala ne staje sekundu,a prestala je i jesti jer je to valjda gubljenje vremena.Sta je ono bilo tvoje pitanje..? :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mi smo primjer zivahne bebe iako nam je tek 4 mj.... ..je iscrpljujuce,ali uzivam u njoj i zajednickom upoznavanju svjeta oko nas...

jedino sto sam primjetila da nema mira ni dok ciki...tako da su nam u zadnje vrijeme sve cesci nocni obroci...a preko dana spavanja od max 10-20 min i to ako bude srece cak 3 puta.. :shock: ...ne djeluje da joj imalo fali sna ili energije...sve ju zanima..stalno bi nekam migoljila...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i strasno voli da joj se prica...gleda te u oci i upija..guguce ili pjeva skupa s tobom...ali cim okrenes glavu vec se unervozi....igracke su joj totalno neinteresantne...gleda ih koju min. nekaj im pocne blebetati,a kad skuzi da nema odgovora pocne se derati na njih... :/ ...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Uh,i ja imam jednog jako,jako,jako zivahnog deckica.
    Za 2 dana ce imat 6 mjeseci i iscrpljuje me ko da ima 5 god.
    Sad je dnevna spavanja sveo na minimum,ukupno cijeli dan odspava 1h.
    Samo bi bio u pokretu,nema mira.
    Spava s nama u krevetu,i nemoram vam ni reci gdje ga sve ima!!!

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj stariji sin je bio takav i eto preživjeh. Nikada nisam negdje vani popila kavu, a da bi on sjedio u kolicima. Za jednog takvog pokušaja prevrnuo je sebe i kolica.Prohodao sam od sebe s 9 mjeseci i 10 dana i od tada nije sta, kao da ima raketu u guzi. Sad ima 8 godina i više nije tako živahan, čak se kontrolira i u školi. Ali je trebalo puno truda i naše energije da bi postao takav. Kad malo porastu mislim da je jako važno pravilno usmjeriti tu njihovu energiju, L je uvijek išao na nekakv sport i to je pomagalo da se "izventilira".
    Za utjehu, eto sada imam curicu od godinu dana koja je tak mirno dijete, uživancija jedna.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Za utjehu, eto sada imam curicu od godinu dana koja je tak mirno dijete, uživancija jedna.
    Ah...kako ovo ohrabrujuće zvuči !

Iako sam ja sigurna da bi moje drugo dijete isto bilo kao uragan
    Ali,barem mi ulijevaš nadu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prijavljujem još jednog takvog, živog bez sekunde mira, od trbuha pa sve do sada. nedavno je bio mm brat s nama nekih 3 sata, njegov komentar je bio, "pa kako to izdržite?"

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Ah...kako ovo ohrabrujuće zvuči !

Iako sam ja sigurna da bi moje drugo dijete isto bilo kao uragan
    Ali,barem mi ulijevaš nadu
    Zato sam ja cijelu trudnoću mantrala: "To će biti lutkica, to će biti lutkica." I nikome nisam dala da me scopra jer su me uvjeravali kako bu drugo dijete još gore, a ja sam znala da nemre biti gore. I uspjela sam !
    Npr. živjeli smo na 8. katu zgrade i ja sam imala kavez od balkona, doslovno rešetke do plafona, ali se zato moj tada 18 mjesečni sin uspio u hipu uspentrati uz njih i onda visiti kao mali majmun na njima, gledati kroz njih i vikati. "Didi !" Isto tako je s 18 mjeseci u par sekundi uspio izvrnuti TV dijagonale 72 cm, na sebe. TV je stajao u ormaru, a ja i MM bili pokraj njega. Poslije smo imali vezani lanac oko podnožja TV-a. Moja najveća noćna mora je bila s Lucianom ići nekome u posjetu, tako da smo bili uglavnom odustali od istih do njegove 4-te godine. Odlazak u shopping s njime je bio ravan podvigu nakon kojeg smo se redovno MM i ja osjećali kao ratni heroji nakon bitke. Ljetovanja su bila katastrofalna, nas četvero bi ga čuvalo, svakih 10 minuta smo se izmjenjivali, a ponekad bi ga lovili i drugi ljudi s plaže, a kad bi se vraćala nakon toga na posao imala sam feeling da se tam idem odmarati. I tako ima još punooo punooo toga, ali neću više da se ne obeshrabrite. 8)
    Zato drage moje drugi puta mantrajte: "Bit će lutkica, bit će lutkica..."

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zato sam ja cijelu trudnoću mantrala: "To će biti lutkica, to će biti lutkica." I nikome nisam dala da me scopra jer su me uvjeravali kako bu drugo dijete još gore, a ja sam znala da nemre biti gore. I uspjela sam !
    Npr. živjeli smo na 8. katu zgrade i ja sam imala kavez od balkona, doslovno rešetke do plafona, ali se zato moj tada 18 mjesečni sin uspio u hipu uspentrati uz njih i onda visiti kao mali majmun na njima, gledati kroz njih i vikati. "Didi !" Isto tako je s 18 mjeseci u par sekundi uspio izvrnuti TV dijagonale 72 cm, na sebe. TV je stajao u ormaru, a ja i MM bili pokraj njega. Poslije smo imali vezani lanac oko podnožja TV-a. Moja najveća noćna mora je bila s Lucianom ići nekome u posjetu, tako da smo bili uglavnom odustali od istih do njegove 4-te godine. Odlazak u shopping s njime je bio ravan podvigu nakon kojeg smo se redovno MM i ja osjećali kao ratni heroji nakon bitke. Ljetovanja su bila katastrofalna, nas četvero bi ga čuvalo, svakih 10 minuta smo se izmjenjivali, a ponekad bi ga lovili i drugi ljudi s plaže, a kad bi se vraćala nakon toga na posao imala sam feeling da se tam idem odmarati. I tako ima još punooo punooo toga, ali neću više da se ne obeshrabrite. 8)
    Zato drage moje drugi puta mantrajte: "Bit će lutkica, bit će lutkica..."
    Mene su "zacoprale" moja mama i baka. Kad sam bila mala stalno su ponavljale Da si bar rodis jednu takvu i eto mantra im se obistinila

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Htjedoh reći samo da je ovo tema za pdf Izazovi roditeljstva.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

neznam dokle ta aktivnost ali ja sam na izmaku snaga...danas je dva puta pao s kreveta, jućer se zabio u hipu u tobogan. od kad znam za njega ne možem ga previti u miru, ni hraniti, ni dojiti, ništa. katastrofa! kao što je Amelie rekla i mi izbjegavmo izlazak među ljude jer on neće bit na jednom mjestu, sve i svašta dira, sve ga zanima tako da mu je sad mjesto boravka na dvorištu (ili u bakinom ili u našem)do daljnjega. :D :D :D ne smije unutra prije mraka 8) inače ni po noći neda mira.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovo je za saljivi kucni video...

a kako vasa zivahna djeca podnose voznje u autu?
    moja se pocne mrstit cim vidi AS...odgurava se rucicama i nozicama jer to znaci da ce neko vrijeme morati biti mirna,a to je.... :/
    place,vristi,ostaje bez zraka a cim ju uzmem u ruke,smajl od uha do uha..rasprica se i samo bi odmigoljila...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

uf..a ja se ponadala da će se sa vremenom smirit

u AS kad je jaaako dobre voljeizdrži 15-ak minuta, onda jaj još uspijem zabavit ga 10-ak minuta al to je jako rijetko..zato mama ima fobije od vožnje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj braziljanka prvotno napisa
    ovo je za saljivi kucni video...

a kako vasa zivahna djeca podnose voznje u autu?
    moja se pocne mrstit cim vidi AS...odgurava se rucicama i nozicama jer to znaci da ce neko vrijeme morati biti mirna,a to je.... :/
    place,vristi,ostaje bez zraka a cim ju uzmem u ruke,smajl od uha do uha..rasprica se i samo bi odmigoljila...
    a to je prava katastrofa, muka mi je bilo kamo otić s autom, glupiram se i svašta izvodim da ga zabavim ali to sve manje pali. a kad stanemo i raskopčamo pojas kao da niš nije bilo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I dok pišem ovu poruku moj "crvoguz" skače po meni- danas mi pala na pamet tasmanijska neman iz crtića -- to bi bio naš kratki opis
    da mi je znat odakle joj snaga da cijeli dan hopsa

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi smo među vama! Najnoviji Zvrndalovi pothvati su penjanje preko kauča na stol za računalo i veranje na radijator. Sjeo lijepo gospodin pored printera i duma gdje dalje! Ima 10,5 mjeseci. Propuzao s 6,5, uz namještaj prohodao sa mjesec više. Otada ga ganjam po stanu, prije sam ga nosala. On smatra da je spavanje za luzere. I po noći ga držim za nogu da mi ne pobjegne. On je jednostavno takav, kako je netko rekao, takav je bio i u stomaku!
    I da, uopće se ne nadam smanjenju intenziteta njegovih aktivnosti, samo kontam gdje ćemo tu njegovu nepresušnu energiju pametno utrošiti!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MIhael je u trbuhu bio premiran da sam se često pitala jel živ uopće...tak da kod nas ta teorija pada u vodu...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prijavljujem još jednog takvog zvrka od točno godinu dana. Mi se teško na to navikavamo, jer nam je stariji sin bio mirna beba, kad je trebalo išao je s nama čak i na poslovne sastanke i mirno se zabavljao. A mali zvrk je nemoguć, s njim su kolica, hranilica i slične stvari propala investicija, on jednostavno neće sjediti niti dok pojede.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prijavljujem zvrkicu od 4,5 godine. Nisamo do sada nikada uspjeli nigdje sjesti i popiti kavu. Ako nema zanimacije, i pokušamo je smiriti udri u dreku.
    Sada joj objašnjavamo, a onda ona krene ako ne već sa jurnjavom, onda sa pitanjima koje reda, kako, zašti, daj ovo, uzmi ono, sjedni tu, pomakni se tamo, digni se, crtaj oako, piši onako, daj mi vode, daj mi čokolade, neću ove cipele, hoću van u papučama ... bitno da veze bez prestanka, dok je ne pustimo da trči.
    I ne nalazimo rješenja, ona se nikad ne umara, ne spava joj se popodne, navečer se pozdravi sama i ode u krevet u cca 22h.
    Jedino dok damo crtiće, onda je mir. Ili slagalice, puzle ili nešto takvo. Slaže puzle, dok ja niti ne skužim koja je tema. Začas je gotova i juri dalje. Noćnu moru imam od pomisli na školu.

Drugo dijete nam je takvo da bih mogla još jedno takvo.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Majko mila sto me ceka

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eto u prijavak još jedne! No s obzirom da sam i ja sama bila i ostala takva, to me uopće ne čudi, al da je iscrpljujuće - je i to pogotovo sa mojih 7. mjeseci trudnoće! Samo me jedna jedina stvar totalno izluđuje a to je hranjenje jer nam je to doslovno noćna mora....na kraju prolupamo i ja i ona zajedno, a hrane ima par metara oko nas! Ne znam više kako bih tome doskočila! No mi na sreću nemamo problema sa spavanjem, dapače noću skoro da prespava 12h u komadu (od 21h do 9h), al je zato izbacila popodnevno spavanje - jer za njega nikada nije dovoljno umorna!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo je na kraju hranili u kadi kod kupanja

a kod jutarnjeg i popodnevnog hranjenja, skidali majicu i hlače, stavljali neke ogromne podbradnike i nismo imali tepih tu gdje smo hranili

ali svjedno smo morali presvlačiti 2 a nekad i 3 kompleta garderobe dnevno.
    Sad smo samanjili na 2, nekad i samo 1 jer se popodne igra oko kuće, a tu me baš zaboli što je zaflekana i kaj si misle susjedi. Dok smo bili u stanu, ipak nije mogla na igralište, ako je bila i jedna fleka negdje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nely prvotno napisa
    Ha,ha..al moraš priznati da si malo i ponosna dok ovo pišeš,što ti je takva..tko kaže da nije,mislim da i nije baš iskren! Govorim iz vlastitog iskustva jer je moja oduvijek točno takva kakvu opisuješ,i uvijek mi se ljudi čude/dive kak izdržavam s njom.Odkad je prohodala ne staje sekundu,a prestala je i jesti jer je to valjda gubljenje vremena.Sta je ono bilo tvoje pitanje..? :/
    Ma visesam trazila utjehu nego odgovor

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nely prvotno napisa
    Ma visesam trazila utjehu nego odgovor

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja bi utjehu

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I ja bih utjehu,i to vise njih 8)

Mi na svu srecu nemamo problema sa AS,cim ga stavim i krene auto on je gotov...spava.
    Ali zato popodnevno spavanje nam je koma,a postalo je i nocno.
    Stalno se budi,okrece,lupa,ma aktivan i kad spava.
    Nadohranu jos nismo poceli pa neznam kakav ce tu biti,a sve me stah...
    A kad vidim da su pre zive bebe bile i ostale do 4 god. i vise dode mi da placem...necu izdrzat,satrt ce me!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nasa L. se obavezno mora nosati okrenuta da gleda na naprijed...i onda ko mali sef udara rucicom u stilu..ajmo brze..tamo,tamo...cekaj cekaj samo da vidim...pa opet pocne lupati ..sad moze dalje..ajde,ajde..jos se nisi s mjesta pomakla,kuzim te mama.....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

braziljanka-od rijeci do rijeci te potpisujem...
    kod nas je isto.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a dok cika .... :/ ...odgurava se nozicama, prebacuje guzu...mlatari...rukama obavezno navlaci moja majcu pa pusti..pa navuce..pa pusti..pa si ciku gura u usta pa ju jace lupi ..pa joj ispadne iz usta..pa onda joj to bude fora..pa ju namjerno odgurne pa sama okrene glavicu pa se baci na nju..povuce dva puta pa opet ..ja srpicam po njoj i liceko joj kompletno mokro,a ona se smije i smije...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Christy-upravo o tome sam i ja razmišljala kad je Roko bio beba, stalno sam mislila da će biti lakše kad prohoda,kad ono još gore....
    Do nekih godinu dana sam cmoljila stalno,onda sam se napokon skulirala i podredila sve samo njegovim zahtjevima koje je naravno imao od kad je protrčao. Imam osjećaj da moram imati duplo više energije nego druge mame 2,5-godišnjaka i to me bedira,strašno je temperamentan i zaista traži moj maximum.
    Odustala sam i od vrtića bar do 3 godine,jer tko zna kakav "cirkus" bi tamo radio....

Bar znaš da nisi jedina

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja bi utjehu
    Da ponovim Rodinu najpoznatiju utjehu - sve je to samo faza. Doduše jest da je to jedna dugačka faza, ali će proći.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja bi utjehu
    Da ponovim Rodinu najpoznatiju utjehu - sve je to samo faza. Doduše jest da je to jedna dugačka faza, ali će proći.
    :/ živi bili pa vidjeli .....ili..... riječi ti se pozlatile

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je nekako normalnije da su deckici ti koji su zivlji...ali sto cu biti ja kada odrastem

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bude jednom doslo na svoje,smirit ce se...
    A tad cu ja biti slomljena

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

lakše je što je veća, kad je počela reagirati na verbalnu komunikaciju, postalo je znatno lakše ... barem jasno kaže što hoće, može se s njom donkle pregovarati; prije toga je non stop, svakih 15 min. cmoljila, cendrala, vrištala ako nismo uspijevali ksužiti što hoće.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a što je bila sretna kad je krenula u vrtić, druga djeca plaču, drže se mame ... ona otrčala prvi dan među djecu, nije se niti okrenula za nama, ono u stilu djecoooo gdje ste, čekala sam vas godinu dana

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    lakše je što je veća, kad je počela reagirati na verbalnu komunikaciju, postalo je znatno lakše ... barem jasno kaže što hoće, može se s njom donkle pregovarati; prije toga je non stop, svakih 15 min. cmoljila, cendrala, vrištala ako nismo uspijevali ksužiti što hoće.
    Istina,samo što sad točno zna što hoće i može
    Ali,definitivno je lakše!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ono dolazimo u 4 po nju, a ona nama pričekaje da se još malo poigram, kasnije kad je bila veća, pričekajte nisam završila igru, pa onda još pola sata na toboganu (tete im nisu dale na veliki, i s prednje je strane vrtića, pa ih je valjda frka da im neko dijete ne zbrisne).

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a što je bila sretna kad je krenula u vrtić, druga djeca plaču, drže se mame ... ona otrčala prvi dan među djecu, nije se niti okrenula za nama, ono u stilu djecoooo gdje ste, čekala sam vas godinu dana
    Suuuper,ja sam uvjerena da će tako biti i kod nas jer obožava djecu

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Suuuper,ja sam uvjerena da će tako biti i kod nas jer obožava djecu
    e ovome se nadam i ja.
    dok je bila u trbuhu to se lupalo na sve strane nekad sam imala osjećaj da nosim stonogu, nikad mira, stalno ju lovim. sa 7 mj kupili joj krevet jer joj kimbi premali. sad joj je krevet do našeg a po noći je osjetimo kao se okreće i po nama, al se navikli pa više i nereagiramo.
    a drugo djete totalna suprotnost. ponekad i zaboravim na njega, stalno je u kimbiju budan ili spava, sam se uspavljuje - bar je do sad tako bilo

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj braziljanka prvotno napisa
    a dok cika .... :/ ...odgurava se nozicama, prebacuje guzu...mlatari...rukama obavezno navlaci moja majcu pa pusti..pa navuce..pa pusti..
    isto

I da standardne igračke je ne zanimaju,ili vrlo kratko. U zadnje vrijeme uglavnom se igra plastičnom bocom malom ili velikom (moja stara je rekla:rano si počela ) "Fan" je sljedećih predmeta: daljinski, digitalni aparat, laptop, knjige, kesa,kutija od maramica. Ne dajem joj ih naravno, ali kad ih se slučajno dočepa... A svoje igračke ekstra brzo izgustira. I da danas joj davala moja jedna prija lažni daljinski koji više ne služi i ništa, provarila ga 2min i to je to 8)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj davala moja jedna prija lažni daljinski koji više ne služi i ništa, provarila ga 2min i to je to
    je, je ovako je bilo i kod nas

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

astralis, ista stvar i kod nas. Moj sinek nema ni sekundu mira....umjetnost je nešto napraviti pored njega, npr. skuhati ručak. u 1minutu mi pobjegne na kat, a do tamo je 18 stepenica :shock: (ogradica bude svaki čas gotova).
    A kaj je najgore, takav je i po noći i to je ubitačno. zbog toga budem isto otvorila novi topic o tome da vidim kaj druge mame kažu.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I kod nas samo akcija, akcija cijeli dan. Nosi, pleši, pjevaj, krevelji se, čim stanem ona protestira. Moram priznati da me već sad bole leđa od nošenja, a o tome da ništa ne stignem vam ne moram ni pričati. I dnevno spavanje je naravno svedeno na minimalac.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne kuzim odakle joj toliko snage...preko dana skoro nista ne spava..nocu se budimo svakih sat vremena...izmedju il mlatari nogicama il se coska po glavi ,nesto malo i odspava ...a tako je odmorna i vedra...a ja padam s nogu od umora ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •