Citiraj puros prvotno napisa
ajvar i majonezu ni pod razno ne bih davala djetetu, bar dok ja još mogu komandirati . doći će vrijeme kad me neće htjeti slušati i kad će jesti taj užas (ajde ajvar može i proć za stariju djecu ako je domaći i nije jak) al' majoneza na kruh pa to jesti, užas. sorry curke, nisma ni gledala tko je predložio ajvar i majonezu tako da nije nikome osobno upućeno već stvarno sam šokirana s činjenicom da netko dje djetetu majonezu na kruh...inače ne znam neki dobar savjet za dijete koje ne smije mliječne proizvode... ja bembu dajem sve vrste sira i sirnih namaza, riblju domaću paštetu, maslo i med (sad ga i mi već koristimo).
Zašto je majoneza užas? Moji klinci (kao i velika većina djece) nemaju problema s prekomjernom težinom i kolesterolom, zašto jednom ili dvaput tjedno ne bi pojeli malo majoneze na kruhu? Jesam li nemajka što ih već sad ne treniram na posnu prehranu, nego im dajem punomasne mliječne proizvode, majonezu i špek? A trebala bih valjda jogurt s 0,05% mliječne masti, margarin bez kolesterola i dijetalnu posebnu?
Mislim da je kod klinaca ključ u raznolikosti i količinama, niti jedna namirnica (osim onih industrijski generiranih) nije sama po sebi nezdrava. Kruh s majonezom i svježom paprikom jednom ili dvaput tjedno je po meni zdrava i uravnotežena prehrana. Namaz od slanutka svaki dan nije. Ak me kužite.