Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: što uz/na kruh

  1. #1
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno što uz/na kruh

    dakle, što ponuditi 18mjesečnom dečkiću na kruhu ili uz kruh a da nema kravljeg mlijeka (alergija na km) u tome? paštete i sl mu ne mislim davati, a slatko (marmelade, karobelu...) neće... :/

  2. #2
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    teško pitanje

    a žitarice s rižinim mlijekom?

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    1,652

    Početno

    ajvar?

  4. #4
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    teško pitanje

    a žitarice s rižinim mlijekom?
    uglavnom to i jedemo za doručak i večeru, ali eto, da znam za promjenu, a i da predložim tetama u jaslicama...

  5. #5
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    margarin, on se radi od biljnog ulja

  6. #6
    tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    356

    Početno

    Uvodimo kruh.
    Što mogu ponuditi djetetu od 10 mj. uz kruh?

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    1,652

    Početno

    lijepu riječ i blagi osmjeh...

  8. #8
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Ako pitaš D. (tri i po godine), kruh je najbolji sam.

  9. #9
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,023

    Početno

    Ajvar mi zvuči super, s npr. kuruznim kruhom.... mmmm.

    Majoneza? Meni bi bilo draže to dati nego margarin, samo se više ne sjećam preporuka kad dijete smije jesti žumanjak, i naravno ako si sigurna da nije alergičan i na jaja. Možeš mu smiksati domaću, ako imaš svježih domaćih jaja, onda možeš staviti manje soli i sigurno nema konzervansa.

  10. #10
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa
    Ako pitaš D. (tri i po godine), kruh je najbolji sam.
    Ovako i kod moje (skoro pa 4 god)

  11. #11
    Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,253

    Početno

    Namaz od slanutka

  12. #12
    Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,253

    Početno

    Sada tek vidim da je tema izvucena iz naftalina

    Nema veze, ako ce jos nekoga zanimati ovdje je recept za namaz od slanutka.
    Jedino sto sam ja izbacila iz recepta je vegeta i papar

  13. #13
    Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,253

  14. #14
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj Audrey prvotno napisa
    Ajvar mi zvuči super, s npr. kuruznim kruhom.... mmmm.

    Majoneza? Meni bi bilo draže to dati nego margarin, samo se više ne sjećam preporuka kad dijete smije jesti žumanjak, i naravno ako si sigurna da nije alergičan i na jaja. Možeš mu smiksati domaću, ako imaš svježih domaćih jaja, onda možeš staviti manje soli i sigurno nema konzervansa.
    aaaaaaaaaa!!!!!!!!! :shock:

    koliko starom djetetu bi ti ponudila ajvar i majonezu?
    18mj, 10mj, 3,5god, 4 god...


    ajvar i majoneza na kukuruznom kruhu - njami, ali za mamu ili tatu

  15. #15
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,023

    Početno

    Sorry, ja gledala prvi post, o djetetu od 18 mjeseci, nisam uopće skužila da se poslije pojavio 10-mjesečnjak .

    I, da, djetetu od 18 mjeseci BIH ponudila ajvar, pa i majonezu... samo nisam sigurna bi li ajvar htjelo jesti.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Namaz od slanutka
    Baš sam došla to reći
    U našem vrtiću barem jednom tjedno imaju za doručak.
    Recept po J. Boban Peić:
    http://www.tportal.hr/lifestyle/obitelj/fset.html

  17. #17

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    pod stresom
    Postovi
    1,827

    Početno

    margarin je prvotno proizveden za tov tuka ali su im puno krepavale od njega pa su ga ukinuli kao hranu za tuke pa to u moj frižider ne ulazi...

    o bože...kad promislim na svoj frižider sve što vidim su mliječni proizvodi... a da nađeš namaze od nekog drugog (kozjeg ili ovčjeg mlijeka), namazi od voća i povrća - nije vrag da baš ni jednu marmeladu ne voli? od jagoda?

  18. #18
    koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    1,654

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Namaz od slanutka
    (..)
    Recept po J. Boban Peić:
    http://www.tportal.hr/lifestyle/obitelj/fset.html
    zvuci prefino, ali ne mogu nac recept na sajtu... imas li mozda direktan link? :/

  19. #19
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    7,214

    Početno

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    margarin, on se radi od biljnog ulja
    Nikako margarin. Nikome, ni odraslima ni djeci.
    Radije maslac ili ghee.
    Najradije namaz od slanutka ili graha ili graska.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj koryanshea prvotno napisa
    Citiraj Imga prvotno napisa
    Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Namaz od slanutka
    (..)
    Recept po J. Boban Peić:
    http://www.tportal.hr/lifestyle/obitelj/fset.html
    zvuci prefino, ali ne mogu nac recept na sajtu... imas li mozda direktan link? :/
    moja greška
    http://www.tportal.hr/lifestyle/obit...2/0264006.html

    [quote]Zdrav doručak od slanutka
    Svi znamo koliko je važno doručkovati ujutro, no mnogima je upravo taj dio dana nespojiv s bilo kakvim obrokom. Iako će vas možda naziv 'hummus' asocirati na nešto drugo, jednom kad isprobate ovaj namaz vjerujemo da ćete i puno češće doručkovati

    Slanutak, bogat izvor bjelančevina, kalcija i željeza (čak i kuhani slanutak sadrži dvostruko više željeza od jednake količine mesa), neizmjerno je važna namirnica za ljudsku prehranu, posebno kod osoba koje ne jedu mesu.

    Najviše se rabi kuhana zrela sjemenka slanutka, no mlada se može jesti i sirova. Sjeme mu je inače slično sjemenu soje ili suhog graška, svijetlosmeđe boje.

    Slanutak je također je među pet namirnica ključnih za zdravlje svake žene. Više o tome nam je rekla Jadranka Boban Pejić, autorica koncepta Cjelovito zdravlje žene odajući nam tajnu recepta za namaz od slanutka poznatiji kao 'hummus'.

    Pet najvažnijih namirnica za žene dakle čine:

    1. Zeleno lisnato povrće
    2. Mahunarke i njihovi proizvodi
    3. Sjemenke lana
    4. Bundeva
    5. Cjeloviti proizvodi od žitarica (kruh, tjestenina)


    ‘Slanutak je vrlo lako probavljiv i izuzetno bogat izoflavonima. Češnjak koji se koristi u namazu odličan je za imunizaciju u predstojećim hladnijim danima, a limunov sok zbog svog lužnatog karaktera također povoljno djeluje na stanje organizma. Namaz se jede uz cjeloviti kruh i odlična je ideja za zdravi doručak!', zaključila je Jadranka Boban Pejić i odmah se bacila na posao.

    [b]Hummus - Namaz od slanutka uz cjeloviti kruh (varijanta za doručak)

    1 šalica kuhanog slanutka
    1 jušna žlica tahinija
    1 jušna žlica limunovog soka

  21. #21
    koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    1,654

    Početno

    hvala :D

    znaci slanutak se ne kuha, vec se samo namace? i onda izmixa? ajde dobro...

    Citiraj Imga prvotno napisa
    tahini je pasta od sezama
    malo me zbunjuju ova lužnata svojstva limunovog soka :?
    super, imam sezama u kuci a jos nisam smislila sta da radim s njim. vidim, moze ga se u svasta stavljat, i sam vjerojatno moze posluzit kao namaz...

    o luznatom limunovom soku ne znam ni ja sta da mislim

  22. #22
    koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    1,654

    Početno

    Citiraj koryanshea prvotno napisa
    vidim, moze ga se u svasta stavljat, i sam vjerojatno moze posluzit kao namaz...
    tahini, ne sirovi sezam

  23. #23

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj koryanshea prvotno napisa
    znaci slanutak se ne kuha, vec se samo namace? i onda izmixa? ajde dobro...
    kuha se, kuha
    piše 1 šalica kuhanog slanutka

  24. #24
    koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    1,654

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    kuha se, kuha
    piše 1 šalica kuhanog slanutka
    zbunilo me ovo namakanje...

  25. #25
    ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    503

    Početno

    Citiraj koryanshea prvotno napisa
    Citiraj koryanshea prvotno napisa
    vidim, moze ga se u svasta stavljat, i sam vjerojatno moze posluzit kao namaz...
    tahini, ne sirovi sezam
    Ili potrošit 10-ak min za prepeči i još toliko na drobljenje uz fantastičen miris i :D

  26. #26
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    ja ću još jednom napisati: kikica je dobila groznu alergijsku reakciju od slanutka :? ...

    provjerite prije davanja veće količine.

  27. #27

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    A šta fali ajvaru?

  28. #28
    mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    318

    Početno

    i mene muči ovo pitanje. Što s kruhom?? Ponekad malo sira ili ABC sira, ali bi mu dala nešto drugo. Od čega se sve može skuhati pekmez?? Ovi kupovni mi se čine malo preslatki. Mislila sam nakuhati po staklenku-dvije različitih pekmeza pa da mu dam. Margarin ni mi ne jedemo. Maslac može sa 15mj??
    Ajvar mu je tata dao da proba liz prije par dana i mališa je poludio za tim. Skrivam ajvar po kući nemajka jedna, jer mi se čini malo prerano da tamani ajvar u ovoj dobi. Ili?? :?

  29. #29
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    7,214

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    A šta fali ajvaru?
    Vjerojatno nista ako imas domaci.

  30. #30
    Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    MI
    Postovi
    1,456

    Početno

    Nanin domaci pekmez od sljiva... 8)

  31. #31
    tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    356

    Početno

    Citiraj tonina prvotno napisa
    Uvodimo kruh.
    Što mogu ponuditi djetetu od 10 mj. uz kruh?

  32. #32
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    Citiraj tonina prvotno napisa
    Uvodimo kruh.
    Što mogu ponuditi djetetu od 10 mj. uz kruh?
    Mi i danas papamo solo hljeba. Nije ljubitelj namaza, ali koru hljeba nikad ne odbija... (i sramoti roditelje gdje god stigne... )

  33. #33
    ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    velika gorica
    Postovi
    505

    Početno

    jos bar mjese dva solo kruh a poslje mozes sirne namaze

    trebas provjeriti kad u tablici dolazi na red sirni namaz ako se dobro sjecam negdje sa 11mj

    moja je luda za zdenka sirom toliko da nemoze cekat da ga otvorim nego ga pokusava pojet dok je jos u foliji :/ :/

  34. #34

    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    83

    Početno

    ajvar, majoneza :? to i sama izbjegavam!!
    sve sirne namaze može i marmelade. za ostalo ima vremena
    sviđa mi se ovaj namaz od slanutka, treba probat

  35. #35

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    A šta fali ajvaru?
    Vjerojatno nista ako imas domaci.
    Aha
    Baš si mislim kada su moji počeli jesti ajvar... Prije godine dana mislim da nisu ni kruh jeli...

  36. #36

    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    83

    Početno

    e a da li neko zna recept za riblju paštetu?
    a da je bez majoneze, senfa, kis krastavaca, konz.ribe!
    npr zanima me da li se može napravit pašteta od kuhane ribe, pa stavit unutra jaja, maslac, neki sirni namaz, peršin, češnjak, je možda to neko probao i da li je to uopće smislena kombinacija?!

  37. #37
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    a sta dati djetetu od 2 godine?
    nemamo nanu, nonu...itd (zimnicu)

    za sad kupovni pekmez/dzem/marmeladu, putar....ali sta jos?

  38. #38

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj leonisa prvotno napisa
    a sta dati djetetu od 2 godine?
    nemamo nanu, nonu...itd (zimnicu)

    za sad kupovni pekmez/dzem/marmeladu, putar....ali sta jos?
    mix svježeg kravljeg sira i vrhnja da se da mazati - možeš unutra nasjeckati malo peršina i češnjaka, ako ih jede
    ja se čak spremam i raditi svoj first ever pekmez od jagoda bez konzervansa (čekam Dane jagoda)
    med, ako ga misliš uvoditi
    namaz od slanutka i netko je spomenuo graška

  39. #39
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj klaris prvotno napisa
    e a da li neko zna recept za riblju paštetu?
    a da je bez majoneze, senfa, kis krastavaca, konz.ribe!
    npr zanima me da li se može napravit pašteta od kuhane ribe, pa stavit unutra jaja, maslac, neki sirni namaz, peršin, češnjak, je možda to neko probao i da li je to uopće smislena kombinacija?!
    meni sve to zajedno baš ne zvuči fino :/

    šta ćeš kvariti ribu sa jajem, sirnim namazom i putrom.

    ja bi, ako ti je već do paštete, dodala samo maslinovo ulje, malo češnjaka, peršina, malo soli i zeru papra, koju maslinu i koji kapar i to sve nasitno nasjeckala. to i napravim, kad mi ostane ribe od ručka - bilo kuhane, pečene ili pržene. i fino je.

  40. #40

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    591

    Početno

    ajvar i majonezu ni pod razno ne bih davala djetetu, bar dok ja još mogu komandirati . doći će vrijeme kad me neće htjeti slušati i kad će jesti taj užas (ajde ajvar može i proć za stariju djecu ako je domaći i nije jak) al' majoneza na kruh pa to jesti, užas. sorry curke, nisma ni gledala tko je predložio ajvar i majonezu tako da nije nikome osobno upućeno već stvarno sam šokirana s činjenicom da netko dje djetetu majonezu na kruh...inače ne znam neki dobar savjet za dijete koje ne smije mliječne proizvode... ja bembu dajem sve vrste sira i sirnih namaza, riblju domaću paštetu, maslo i med (sad ga i mi već koristimo).

  41. #41
    Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    MI
    Postovi
    1,456

    Početno

    Citiraj leonisa prvotno napisa
    a sta dati djetetu od 2 godine?
    nemamo nanu, nonu...itd (zimnicu)

    za sad kupovni pekmez/dzem/marmeladu, putar....ali sta jos?
    Mozes djemove sama pripraviti. Sveki veli da je jednostavno ali to njoj prepustam. Mozes vjerovatno izguglat kakav pobar receptic...

  42. #42

    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    83

    Početno

    puros kako napraviš riblju domaću paštetu?to sam baš prije pitala
    unaprijed hvala

  43. #43

    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    83

    Početno

    cvijeta 73- ako je za dijete ja ne bi stavljala ni kapar ni maslinu ni papar, a mene zanima za dijete! ovo šta si ti napisala može za nas odrasle, zar ne?!
    nisam mislila baš sve šta sam nabrojala stavit u paštetu, pitam za savjet!čitala sam recepte pa me zanima kako se može iskombinirat a da odgovara djetetu!!

  44. #44
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj leonisa prvotno napisa
    a sta dati djetetu od 2 godine?
    nemamo nanu, nonu...itd (zimnicu)

    za sad kupovni pekmez/dzem/marmeladu, putar....ali sta jos?
    moj mališa je najsretniji kad jede kukuruzni kruh, a na njega mažem svježi sir... uz to malo svježe paprike i rige
    ili neki sirni namaz (abc, dukatela...)
    ili šnitica sira i šunke...
    za pancetu bi se prodao , ali to siroček dobije na kapaljku par puta mjesečno

    ništa slatko neće, džabe nam baka koja sprema uporno za njega pekmeziće

  45. #45
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj klaris prvotno napisa
    cvijeta 73- ako je za dijete ja ne bi stavljala ni kapar ni maslinu ni papar, a mene zanima za dijete! ovo šta si ti napisala može za nas odrasle, zar ne?!
    nisam mislila baš sve šta sam nabrojala stavit u paštetu, pitam za savjet!čitala sam recepte pa me zanima kako se može iskombinirat a da odgovara djetetu!!
    klaris, stvarno nema potrebe za tolikim uskličnicima. napisala sam ti samo kako ja radim riblju paštetu i da meni ne paše uz ribu niti sir, niti jaje niti putar. a i ne znam stvarno koliko ti je staro dijete - ja za mog velikog radim upravo onako kako sam napisala (stavim samo malo papra, ali naravno da može i bez toga).

  46. #46
    lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    1,328

    Početno

    umočite kruh u maslinovo ulje.ili još bolje,blago tostirani kruh dok je još ugodno topao premazati sa maslinovim i dati djetetu.možeš i zakuhati malo suhog voća pa ga zmiksati i podmetnuti na kruhu kao pekmez.

  47. #47
    lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    1,328

    Početno

    umočite kruh u maslinovo ulje.ili još bolje,blago tostirani kruh dok je još ugodno topao premazati sa maslinovim i dati djetetu.možeš i zakuhati malo suhog voća pa ga zmiksati i podmetnuti na kruhu kao pekmez.

  48. #48
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Maslac od lješnjaka.
    Ja sam ga baš danas radila. Prženi, mljevenji lješnjaci.

  49. #49
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj LeaB prvotno napisa
    Maslac od lješnjaka.
    Ja sam ga baš danas radila. Prženi, mljevenji lješnjaci.
    s čime? što ih poveže?

  50. #50
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Lješnjaci se ispeku u pećnici na 180, dok ne pozlate, pa se skine ljuskica, i zatim ih samelješ u mlincu za mak ili mikseru. Miksaš dok ne dobiješ glatku masu. Oni su bogati masnoćom pa to bude jako brzo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •