-
mini pilula
eto,čitala sam vašu raspravu glede kontracepcije i zaključila da bi ja koristila mini pil.
Danas sam bila u ljekarni,kažu nema toga još u RH.
Znali netko nešto više?
-
Doktor (ginekolog) napiše privatni (crni) recept, sa svim tvojim podacima kao i na pravom receptu, uredno požigan i ne stariji od mjesec dana. Recept odneseš u ljekarnu, čekaš cca 3 tjedna, i dobiješ lijek (naravno - i platiš ga).
Svaki put ti treba friški recept, i svaki put čekaš 3 tjedna, tako da to uzmi u obzir (da se ne desi da ostaneš bez pilula). Obično postoje i pakiranja za 3 i/ili 6 mjeseci.
-
koliko košta?
u ovoj ljekarni uopće ne znaju da to postoji,nazvat ću ginekologa iako mi nije ponudio tu soluciju kada je bila rasprava o kontr.
-
Ovisi koju ti gin preporuči, s tim da neki ginekolozi ni ne znaju da takve pilule postoje :/ .Ali mislim da te ne bi došle skuplje od novijih pilula (klasičnih) na našem tržištu - do 100 kn mjesečno.
-
zgodno,a što ću ako moj ne zna(a vjerojatno ne)mjenjat gin.?!
-
Kako se zovu točno te mini pilule? I ja razmišljam o njima, posebice zato što su navodno bazirane na progesteronu. JA bih rado pročitala njihove podatke.. može li to netko posliknuti i uploadat negdje ili poslat mi na meil pa ću ja?
Vjerojatno ne zna ni moj gin. To me ne spriječava da ga ja informiram o njima.
-
Zovu se Microlut i mogu se naruciti u privatnim ljekarnama. . . uputa je na njemackom, proizvodjac je Schering.
U pakiranju je 35 tabletica i piju se konstantno. Mora se jaaakooo paziti jer razmak izmedju dvije mora biti 24h. Max razmak izmedju dvije tablete je 27h. . . dakle nije za zaboravne kao sto sam ja 
Ja imam jos jednu kutiju jer sam nakon dojenja presla na klasicne ali im je rok upotrebe 09/2007 ako nekoga zanima poklanjam . . .
-
-
Hvala Pina!
Ne mogu se otarasiti osjećaja da bi koristeći te pilule prije zatrudnijela nego da ih ne koristim. Hm.
-
Iskreno, ja se nisam osjecala sigurno i zaboravna sam pa ovo sa pilulom zaboravljenom nakon 27h totalno nije za mene. . . .
-
Ja sam koristila Cerazette, nisam imala nikakvih poteskoca www.Cerazette.com.
-
-
-
Ima li kod uzimanja Cerazette prekid, tj. po koliko pilula je u jednom pakiranju?
-
I meni je ginićka preporučila minipill ali mi je rekla da skočim do Trsta i kupim u ljekarni. Jedino mi nije jasno što da radim dok ne dobijem M? Jel tako da se ne smiju prije počet piti? A ako ju dobijem tek kad prestanem dojiti ondami više ni ne trebaju. A MRZIM kondome. Vidi se meni da bi ja mogla s dvije ruke nunati...
-
Koliko ja kužim prema uputama za Microlut (s linka koji je stavila Pina), mogu se početi piti i prije nego menzes uopće dođe.
"After having a baby
If you are breast-feeding, please read the section on MICROLUT and breast-feeding.
If you are not breast-feeding, you should start in the fourth week after delivery. When starting later, you may either wait for your first menstrual period or you may start straight away provided you use a barrier method for the first 7 days of tablet taking. However, if you have already had intercourse, the possibility of pregnancy should be excluded before starting MICROLUT."
Doduše, ja bi to još provjerila kod ginekologa jer stoji u odjeljku za ne-dojilje.
Tibice koje pilule ti je gin. preporučila?
-
Nije specificirala. Žurilo joj se nekamo a ja sam joj bila zadnji pacijent taj dan. Nije baš bila od velike pomoći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma