Mi smo isto imali tortikolis, koji pedijatrica naravno nije skužila sa mjesec dana, a kvrgetina. Onda kad sam joj ja pokazala.....'ona ne zna kaj je to,
niti od čeg ?! '

I onda najveći biser - nek odemo uzet mjeru za Šancov ovratnik pa nek dijete nosi ?! :shock:

NJUDHFČMĆL,ICJYTBM LD,ŽŠALŠDFKPK ?????!!!!!! (pošto se ne smijem izrazit doslovno, ne...)

Onda smo otišli u bolnicu kod fizijatra (Čakovec), ajde da vidimo te famozne vježbe
i opet NHJGGDUITZGFSĆLČĆPSDVFOHAIPHDSFKO ???!!!! :shock:

Baba koja tam vježba klince nije normalna, čupa ih na silu ('jel to se mora, da se istegne mišić'.... da, daaa ), bebači jadni plaču od straha jer ih natrpaju po 5-6 odjednom na vježbe da prije budu gotovi, oni siročići svi u glas urlaju, ukoče se, babi se žuri, još u toj maloj sobici trešti muzika 'da djeci odvrati pozornost' i ETO TI KONTRAEFEKTA OD TAKVIH VJEŽBI. Tad smo otišli prvi i zadnji put. :shock:

Dakle, odustali smo od takvog 'silovateljskog' pristupa....koji djete sigurno neće izliječit nego samo ostavit traume.

.Išli smo na bioenergiju,sami doma masirali toplim uljem, nježno razgibavali i istezali, poticali pravilan položaj glavice i okretanje. I prošlo je za 2 mjeseca ....

Ne želim nikoga odgovarati od 'stručne pomoći' fizijatara, pedijatara itd...
ali poučena vlastitim iskustvom tvrdim da treba doooooobro pazit kome prepustiti dijete jer je većini (čast izuzetcima koji su jako rijetki, ali ih ima..) STRUČNJAKA kod nas nekakvo suosjećanje i profesionalnost na niskim granama...

Eh.....