Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Tortikolis!Pomoć!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod nas je izgleda glavni problem u tome što bebač nije imao kvrgu na vratu, tako da pametna pedijatrica nikad nije posumnjala da bi torticollis mogao biti uzrok njegove nepravilne glavice. Tek smo to slučajno otkrili kod ortopeda, dok smo došli na UZV kukova.
    Zato smo kasno počeli s vježbanjem, tek s 3,5 mj i sad s 8,5 mj se još nismo riješili te muke.

Možda je pogrešno i to što uopće nismo išli fizijatru, nego samo ortopedu. Ortopedica nam je isto bila fenomenalna - pitam je kojem specijalisti se ide za torticollis, fizijatru, neuropedijatru ili kome, a ona ne zna! Baš smo imali nesreću sa svim doktorima!

U svakom slučaju, sutra ćemo vidjeti kakve će nam vježbe preporučiti privatna fizioterapeutica koja radi po Bobathu.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

tortikolis je naginjanje glave na jednu stranu a okretanje na drugu u tom nagnutom stanju, tako da vjezbati s djetetom da okrece glavu bas na tu stranu gdje je nagnuto....!!!!!!!! moja beba i 4 mjeseca i kao da se popravilo, glava skoro pa ravna)))))) svi su nam rekli tjerati dijete na drugu dtranu da gleda, ali to je pogrijesno ono odlicno gleda na drugu stranu, samo je fizijatrica rekla kao treba i evo nam beba super.... najbolje kad spava staviti je na stomak da spava glavu okrenutu na onu stranu gdje naginje i cuvati ako hoce da promijeni i ljuljati da se na probudi hehehe, bebu na stomak stavljati i kad je budna i sve igracke na stranu gdje naginje da tamo pocne okretati glavu))

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

treba dijete tjerati da gleda na onu starnu gdje naginje i tako najbolje kad je na stomaku i staviti da spava na stomak da je glava okrenuta tamo gdje naginje i cuvati glavu da ne promijeni!!!! moja beba ima 4 mjeseca i popravlja bas brzo je skoro popravila, i kad drzite bebu ne prema sebi drzati vec da gleda okolo malo je nagnuti na onu stranu gdje naginje pa ona sama ispravi - to su glavne vjezbe, sretno!!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Žene, pomagajte!
    Imam sina od 10 mj. i ima dijagnozu "neurološli rizična simptomatologija" i idemo na već treći krug vježbi. Vježbamo i kod kuće.
    Sa 3 mjeseca je okretao glavu na desnu stranu, nisam se brinula jer je tako i starija ćerkica, ja je stavljala potrbuše i samo se ispravilo. To sam radila i sa njim kao i ostale fizijatrijske vježbe. Brzo se popravilo.
    naginjao je ponekad glavu na lijevo i to je bilo jedva primjetno. Fiziotrepeut mi je pokazala jednu vježbu za istezanje i da spava desnim obrazom potrbuške. Mali ne voli spavati na trbuhu. I to se popravilo i bilo neprimjetno, čak i fizijatrica nije primjetila, poslala nas na vježbe za posjedanje.
    Kako je počeo da ustaje, glavica mu se baš primjetno naginje na lijevo. Rotacija glave odlična u oba smjera. Nema nikakvih kvrga.
    Fizioterapeut to primjećuje i više puta me pitala je li to vidjela doktorica. Možda je to čak izazvala ili pogoršala njegova klimavost.
    Je li to tortikolitis? Je li kasno za terapije i jesmo li ih mi "promašili".

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

I da, kad sjedi ili stoji to se primjeti a kad puže ne. I da ga ispravim, pridržim jednom rukom glavicu a drugom trup jer se sav iskrivi.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Dakle,okreće glavu jednako i lijevo i desno (i kad spava), samo se navija lijevim uhom prema lijevom ramenu.
    Posljednje uređivanje od kaca80 : 03.03.2012. at 15:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •