Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Tortikolis!Pomoć!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

treba dijete tjerati da gleda na onu starnu gdje naginje i tako najbolje kad je na stomaku i staviti da spava na stomak da je glava okrenuta tamo gdje naginje i cuvati glavu da ne promijeni!!!! moja beba ima 4 mjeseca i popravlja bas brzo je skoro popravila, i kad drzite bebu ne prema sebi drzati vec da gleda okolo malo je nagnuti na onu stranu gdje naginje pa ona sama ispravi - to su glavne vjezbe, sretno!!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Žene, pomagajte!
    Imam sina od 10 mj. i ima dijagnozu "neurološli rizična simptomatologija" i idemo na već treći krug vježbi. Vježbamo i kod kuće.
    Sa 3 mjeseca je okretao glavu na desnu stranu, nisam se brinula jer je tako i starija ćerkica, ja je stavljala potrbuše i samo se ispravilo. To sam radila i sa njim kao i ostale fizijatrijske vježbe. Brzo se popravilo.
    naginjao je ponekad glavu na lijevo i to je bilo jedva primjetno. Fiziotrepeut mi je pokazala jednu vježbu za istezanje i da spava desnim obrazom potrbuške. Mali ne voli spavati na trbuhu. I to se popravilo i bilo neprimjetno, čak i fizijatrica nije primjetila, poslala nas na vježbe za posjedanje.
    Kako je počeo da ustaje, glavica mu se baš primjetno naginje na lijevo. Rotacija glave odlična u oba smjera. Nema nikakvih kvrga.
    Fizioterapeut to primjećuje i više puta me pitala je li to vidjela doktorica. Možda je to čak izazvala ili pogoršala njegova klimavost.
    Je li to tortikolitis? Je li kasno za terapije i jesmo li ih mi "promašili".

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

I da, kad sjedi ili stoji to se primjeti a kad puže ne. I da ga ispravim, pridržim jednom rukom glavicu a drugom trup jer se sav iskrivi.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Dakle,okreće glavu jednako i lijevo i desno (i kad spava), samo se navija lijevim uhom prema lijevom ramenu.
    Posljednje uređivanje od kaca80 : 03.03.2012. at 15:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •