I dalje mi niko nije objasnio zasto zene koje rode carskim zovete "carice" i kako onda zovete nas koje smo rodile vaginalno?
Tako se nazivaju medjusobno zene koje su rodile carskim rezom. Zasto? Ne znam. Valjda je tako obicaj.
Zene koje su rodile prirodnim, vaginalnim putem su valjda zene koje su rodile. Nema posebnog naziva.
Ili si pozeljela dati neki prijedlog? Ne znam.

Nadjite neko strucno lice koje ce vam sastaviti dobar, realan i nimalo uvredljiv tekst o carskom rezu.
Mi smatramo da imamo sasvim dobre tekstove, vrlo jakih autoriteta (medjunarodno priznatih) s tog podrucja (prirodnog i nemedikaliziranog (nepotrebno) poroda, neinterevntnog poroda... you name it).

I kao podsjetnik, kratak opis Rodinog projekta PORTAL:
Portal je najbrži i velikom broju ljudi najlakše dostupan kontakt s udrugom. Vidimo ga kao medij kroz koji promoviramo svoje akcije i ciljeve za koje borimo, osvještavamo širu javnost o problemima na područjima kojima se bavimo i ono najvažnije, tekstovima i promoviranim akcijama educiramo i motiviramo na promjene i podizanje (i širenje) svijesti vezane uz područja kojima se bavimo.
Molim da prihvatite to.
Ok je (i dobrodoslo) da komentirate ako se osjecate da trebate komentirati, ali necemo dozvoliti da nas vrijedjate i omalovazavate nas rad.

Edit: Ako zelite i dalje raspravljati o tekstovima o CR, molim a nastavite na jednom od vec postojecih topica. Ovaj zatvaram buduci da na njemu ima svega (od savjeta oko dohrane, adaptiranog, ...).