Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: šivanje uložaka - trebam savijet

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno šivanje uložaka - trebam savijet

Mja prijateljica ima problema s infekcijama. Liječnica joj je savjetovala da prijeđe na platnene uloške. Ali ona je nepovjerljiva - ma baš ću ja to koristiti, tko će to prati, gdje ću ih nabaviti itd...
    Mislila sam joj sašiti nekoliko za probu, sad kad sam u điru sa šivanjem pelena, ali ne znam otkuda početi, koliko ih treba imati za isprobavanje, koji kroj, koji materijali... Inače moja mašina je starinska i šije samo ravno i nemam stroj za drukere.
    Hvala!

P.S. sorry što otvaram novu temu ali pogubila sam se u postojećima.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne trebaju ti drukeri, možeš i s onim starinskim metalnim .. kopčama... ko dna se zovu šuštine, pa ..
    treba ti PUL- nepropusni materijal za vanjski sloj
    kroj možeš i sama uzeti: uzmeš neki dobar uložak s krilcima, ocrtaš, izrežeš, staviš slojeve platnenog materijala u sredinu i zašiješ
    krilca trebaju biti dovoljno duga da se preklope i tu se stavlja druker ili šta imaš
    treba ti cik-cak vez za rubljenje

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gdje da nabavim PUL? Jel' može impregnirano platno - to sam vidjela u jednom dućanu, za pelene me je bilo strah kupiti.
    Je li netko šivao uloške na čičak?
    Cik cak moja mašima ne može, ali smislit ću nešto.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne treba ti nikakav PUL za uloske, flis je dovoljan. kupi dekicu, najjeftiniju u bilo kojem supermarketu. to ti je za donji dio uloska, jer flis osim sto tesko propusti, moze i puno upiti. s gornje strane stavi flanel.

kod prijateljice prosoijuniraj zahod, vidi kakve uloske koristi, jedan mazni/posudi pa iskopiraj i po tome joj sasij platnene. mozes ih porubiti cikcak bodom malo guscim, bit ce dovoljno.

dovoljan ti je jedan sloj debljeg flanela i jedan sloj flisa. ako napravis uloske s krilcima, ona mozes napraviti malo manje bez krilaca koji se ubace ispod onog s krilcima, recimo za noc.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ne treba ti nikakav PUL za uloske, flis je dovoljan. kupi dekicu, najjeftiniju u bilo kojem supermarketu. to ti je za donji dio uloska, jer flis osim sto tesko propusti, moze i puno upiti. s gornje strane stavi flanel.

kod prijateljice prosoijuniraj zahod, vidi kakve uloske koristi, jedan mazni/posudi pa iskopiraj i po tome joj sasij platnene. mozes ih porubiti cikcak bodom malo guscim, bit ce dovoljno.

dovoljan ti je jedan sloj debljeg flanela i jedan sloj flisa. ako napravis uloske s krilcima, ona mozes napraviti malo manje bez krilaca koji se ubace ispod onog s krilcima, recimo za noc.
    moj duboki naklon

mislila sam da je viša matematika u pitanju.

hvala

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala cure! To sa flisom zvuči jednostavno, njega imam doma jer sam ga kupila za pelene. Smislila sam da ću nemogućnost obrubljivanja na mašinu rješiti trakicom za obrubljivanje, ne moram u detektivske podvige jer znam kakve uloške prijateljica kupuje (marta :D ) ... Probat ću ovih dana

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klara, moze i trakica za obrubljivanje, tako ce duze trajati. Ja imam endlericu pa mi ta mogucnost nikad nije niti pala napamet, ali mi zvuci odlicno.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napravi joj i koji samo pamucni jer flis nije potreban za cijeli ciklus, samo za najjace dane
    ja bi izludila da sam stalno u flisu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •