Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: PANIKA! Zub, ugriz, jaka bol - sta da radim?

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno PANIKA! Zub, ugriz, jaka bol - sta da radim?

Trebam hitno pomoc i savjet.

Alanu je 5.5 mjeseci i nice mu prvi zub. Dosta je ostar ispod prsta kad predjem, svaki dan sve vise ga osjetim. Nagon da sve grize je jako izrazen. Vec pretpostavljam vidite kud to sve ide.

Jutros me je snazno ugrizao za dojku (samo desnu!) i to tri puta!!! Kako taj zub izbija vec nekoliko dana, ocekivala sam i uvijek se pribojavala po malo da me ne ugrize dok ga dojim, posebno zato jer se bojim da moja reakcija ne izazove neki buduci strajk ili slicno. No, jutros me je iznenadio i toliko je sve bilo bolno da sam naglas viknula. Jutrom je inace posebno zaigran, kad je naspavan i zadovoljan i izlezavamo se u krevetu, i odavno se kod njega to juranje dojenje pretvorilo u malo igru skrivaca, kad uhvati dojku, pa se nasmije, pa odmakne i zagnjuri glavu u krevet i tako nekoliko puta. Znam da je ovo jutros bila jos samo jedna igra, no boljelo je do suza. Ne mogu mu naravno objasniti u cemu je problem. Nakon tri pokusaja da ga podojim s te strane, pri cemu je svaki put bilo isto, sad se vec bojim probati.

Trebam napomenuti da je let-down s desne strane slabiji nego s lijeve i vjerujem da njegovo agresivnije hvatanje desne dojke ima veze s tim, jer mu se ne da cekati.
    Pokusala sam malo izdojiti mlijeko rucno, pa da ne mora cekati da krene, no i tada je bilo isto.

Ceka nas putovanje i necu moci tako lako doci do savjeta ako mi bude trebao, no iskreno - meni je vec ovo zabrinjavajuce za poludjeti. Uz to, tocno na prijelazu izmedju areole i koze imam mladez, do sada ga nije zakacio nikada dok sam ga dojila, ali pocinjem se bojati. Sta da radim?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pokušaj mu, svaki put kad te ide ugristi, uvući mali prst između desni (kao kad vadiš bradavicu iz usta), pa da te zagrize za prst. Meni je to pomoglo, a moram napomenit da je Luka ima 4 miseca kad je dobio prvi zub, bio je jako mali, pa me ova metoda spasila...
    Također pokušaj mu na neki naćin pokazati da te boli kad te ugrize...ne vrištanjem naravno, ali nekom gestom (možda mu bude dovoljno šta mu vadiš ciku iz usta)...
    evo ti jedan jer znam kakot i je

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala jadranka... ovo sa stavljanje prsta mislim da nece proci, jer dok mu ja zavucem prst u usta gric-gric se vec desio. Vidjecu sta ce biti sutra ujutro, jer ovo je definitvno bilo dio njegovog igranja sa mnom, tocno znam tu njegovu jutarnju fazu kad bi kao sikio, a zapravo bi se mazio i igrao.
    Pokusala sam mu dati do znanja da je to grizenje neprihvatljivo, odmicala sam se od njega i navlacila spavacicu, a on... on bi tako tuzno pogledao u mene, kao sto ja to radim, i onda poceo rukicama povlaciti spavacicu, da sam ja ostala paf i na to. Na kraju sam sacekala malo dok mu se nije prispavalo, te onda (s puno bojazni, moram reci, taj zub je tako ostar) probala ponovo i ovaj put, cetvrti, je proslo bez problema.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam cijelo vrijeme držala prst naslonjen na kut usnice, prst-redar

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Ok, prst spreman na poziciji sutra u jutro

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

uh i mene onda ovo čeka....ujutro je skroz zaigran i toliko je navlači i stišće da me već sad prolaze trnci kad se zuba sjetim ...

znači prst radar uključit ....nadam se da će pomoć

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pokušaj predvidjeti kad će se odmaknuti od dojke i ugristi. čim prestane gutati obrati pažnju.

kad ga staviš na dojku rukom pridržavaj glavicu stisnutu prema dojci
    tako da čim skužiš da se malo odmiče i za bi mogao ugristi izvadi odmah dojku iz usta.

drugo što možeš probati je da ti držiš dojku svojom rukom dok doji. čim se krene odvajati, odmakni se, pa ponovo probaj

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dobro..to je kod manjih koji su dobili zubiće.
    naš problem je što je Roko već velik a tek je sad dobio zube i sasvim svjesno me grize.
    to izgleda ovako: ugrize me, ja izvučem cicu i kažem ne, nemoj gristi mamu, to me boli nemoj...on me pogleda skoči nazad na cicu i sa smješkom ponovno gric!!!
    ako mu ne dam plače jer hoće još cickati, a ako dam nikad nisam sigurna hoće li opet...
    i kaj da vam kažem to su pravi ugrizi..za skapati.
    Molim savjetnice da mi kažu kaj da radim..samo pliz ne da trpim jer mi je fakat dosta bolova za cijeli život. :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Ok, prst spreman na poziciji sutra u jutro
    moja bi prije pokušaja ugriza napravila mali smješak

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma da vidim ja da je to njemu fora..ali boli...i to da bar malo gricne..nego vražićak iznebuha zagrize gotovo do krvi.
    već sam cijelo vrijeme atento da ne vrisnem (jer se od toga prepadne of kors)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

S obzirom da je tako mali dobio zubice, spermi se na nove situacije, a verujem da ce ih biti.
    Moj Novi je prvi zubic dobio sa tacno 4 meseca, a sa 8 meseci je imao prvih 8 zubica, tj. sve prednje.

Ja nekako mislim da te "gricka" zato sto mu treba nesto za trljanje desni, a tako malim bebama nije lako da nadju predmet namenjen tome (npr. sve one gumene grickalice su ima velike, a i ne znaju bas da ih drze).
    Prema tome, sika sa slabijim let downom je idealna.

Kasnije, kad krenu prednji zubici moze mu biti jos nezgodnije, jer preko donjih ide jezik, a gornji idu direktno na siku.
    U ustima im je situacija svekako nezgodna, pa mozete imati privremene probleme sa polozajem i tehnikom, a mozda i poneki strajk.

Ja sam dobila dosta ugriza, ali nije to nista toliko bas strasno.
    Prst-redar je i kod nas funkcionisao.

Dobro je da znas sta se desava, pa da mozes ispravno, tj. smireno da reagujes.
    To je bitno da se ne bi razvila igra (sto si dobro primetila) ili odbijanje (takodje si primetila).

Nije im lako kad ima tako majusnima nicu zubici, ali mame su tu da pomognu, i otrpe koji ugriz.

E da, ako koristite nesto za mazanje desni, to uradite nesto pre podoja.
    Bol ili svrbuckanje ce se smanjiti, pa ce potreba za masiranjem desni ili grickanjem biti manja.

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas ništa ne pomaže. Tri dana je super, pa opet grize. Trpim i molim se u sebi da prestane. Kad me ne grize, onda me čupa, štipa, gura nogama, tuče po licu. Mali divljak. A šta ću kad ga . Jest da su mi mužiću već sumnjivi svi ti ugrizi i modrice po prsima.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sorry candy,ja sve za tobom po temama...

mi imamo mantru-
    molimtenemojmegristi,molimtenemojmegristi...
    nemojmamicusvoju,nemojmamicusvoju...
    naravno ne pali....samo me pogleda i... njam!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

potpisujem Ribica tina,
    stvarno gušt dojenja nije moguće umanjiti ugrizima..malo stisneš zube i to je to.
    ja sam npr. još skužila da mu dajem cicija samo kad je baš ali baš gladan...više ne za umirenje. I kad se nacica onda je kraj, a ne da se još igra s cicijem.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    S obzirom da je tako mali dobio zubice, spermi se na nove situacije, a verujem da ce ih biti.
    Moj Novi je prvi zubic dobio sa tacno 4 meseca, a sa 8 meseci je imao prvih 8 zubica, tj. sve prednje.

Ja nekako mislim da te "gricka" zato sto mu treba nesto za trljanje desni, a tako malim bebama nije lako da nadju predmet namenjen tome (npr. sve one gumene grickalice su ima velike, a i ne znaju bas da ih drze).
    Prema tome, sika sa slabijim let downom je idealna..
    Mi imamo skoro 5 mjeseci i vec tjedan dana se mucimo sa zubom, probat cemo prst redar ali ja imam rane na bradavici i prije rasta zuba strah me pomisliti sta ce biti kad zubi izrastu :/ .

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

baš sam ovo išla pogledati, moja ima 2 mjeseca i par dana, i jučer i danas pri cicanju sam počela osjećati nešto oštro, ne vidi se još ništa, ali boli. Do sad nikakvih problema s dojenjem nije bilo. Ne znam je li moguće da već počinju rasti?
    jaojaojao
    evo se probudila pa opet cica :shock: pred kompjuterom
    to sto posto nije uopce dobro

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako nisu zubići moguće da vam se malo poremetio pravilan položaj pa se beba naslanja desnima na dojku.
    obrati pažnju na bebina usta, usnice, jezik i nos.

čak i da jesu zubi ne smije boliti jer kod pravilnog položaja beba se ne naslanja zubima na dojku jer jezik prelazi preko donje vilice a gornja ne može ugristi bez donje.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja hitno trebam pomoć!

Marin ima 7,5 mj. i 4 zuba. Nikad nismo imali problema s dojenjem. Međutim sad već imamo problem. On kad siše ne grize (ili možda ipak grize :? ) ali ja imam dvije ogromne rane na svakoj dojci s gornje strane. Pretpostavljam da svojim zubima ta mjesta trlja. Treba mi savjet što da napravim-bol pri dojenju je neizdrživa. Probala sam s izdajanjem-ne želi bocu ni primirisat, kupila sam one (kršitelj koda)ove štitnike-vrišti kad to stavim i ne želi jesti (inače, nikad nije htio ni dudu ni bocu). Želi samo svoju prirodnu sisu. J,a rane mažem i svojim mlijekom i Purelanom i (kršitelj koda)ovom kremom al čim se malo poboljša, sljedeće dojenje me vrati unazad. Nikako rane da prođu.. mali je inače veliki sisavacdojimo na zahtje a to je obično svako dva-tri sata i po danu i po noći. Šta da napravim jer već polako razmišljam o prestanku dojenja (zbog boli od sisanja nakon koje obavezno prokrvarim i plačem jedno pola sata....)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Uh, znam kako boli, brrrrrrr

Moze ti pomoci promjena polozaja, tako da ti njegove gornje desni ne budu na tom mjestu gdje je rana. Npr. polozaj nogometne lopte, ili davanje suprotne dojke (lijevu dajes u polozaju za desnu). Mozes ga i poloziti da lezi na tvojim koljenima i nagnuti se iznad njega. Isprobaj svasta, vazno je da te manje boli i da pocne zarastati.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Probala sam da budem poviše njega al boli i tako....isprobala sam dosta toga jedino još nisam ovaj hvat lopte. Pokušat ću i to. Inače, uvijek smo dojili ležeći tako da su mu vjerojatno i ovi novi položaji popriličan šok. Dojenje mi je sada zaista postalo mučno i teško, iako sam sve do izlaska njegovih zubića guštala i bila sretna.
    Rana mi se vjerojatno upalila jer je oko nje sve crveno i natečeno i boli na dodir. Obzirom da je problem počeo sa desnom stranom ja sam tu dojku maximalno štedila i većinu vremena forsirala lijevu dok desna ne zaraste. Dva puta mi se stvorila nekakva krvgica koju sam bila eliminirala masažom al se opet vrati. tek mi je Marin sisajući uspio to razbiti....
    Sad imam veći problem na lijevoj-rana je ogromna (vjerojatno od forsiranja lijeve strane). Usto, primjetila sam da mi se smanjila količina mlijeka u desnoj .
    Jedva čekam da zaraste rana jer ga želim što prije vratiti na prsa zbog količine mlijeka. A i jedan od razloga je njegov dermatitis (doduše radi se o blagom obliku).

Danas sam se izdojila i pokušala mu dati mlijeko na bocu. Vrištao je kao lud od 12:00 do 14:30. Jednostavno odguriva bocu s rukom i mene s drugom čupa za majicu i traži svoju ciku. Zaspao je jecajući i bez jela. Ne znam da li radim krivo. Hoće li poslije odbivati prsa? Da li griješim što sada forsiram bocu dok rane ne zarastu?

mala mamina ljubav, vjerojatno misli da sam ga napustila i iznevjerila.....
    Ne znam kome je teže-meni ili njemu....

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i još jedno pitanje.....

koliko puta smijem zagrijati svoje mljekeco? Imam onaj grijač za bočice...

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nataša, di si?!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Rana mi se vjerojatno upalila jer je oko nje sve crveno i natečeno i boli na dodir.
    posjeti lijecnika cim prije, mozda treba neki tretman

mlijeko podijeli u manje obroke, pa ce ici lakse

glede dojenja, zapocnes podoj na manje bolnoj strani, a mozes i malo premazati bradavicu ledom, da utrne prije podoja

boca nije jedino rjesenje za hranjenje, da nabavis spricu? mislim da one od 20 ml imaju najtanji vrh, a bebu hranis uz pomoc prsta
    HRANJENJE BEBE UZ POMOĆ PRSTA

Primarna svrha ovog načina hranjenja je u tome da se bebi koja odbija dojku pomogne u vraćanju na dojku. Također se može koristiti u situacijama kada se želi izbjeći hranjenje uz pomoć bočice i dudice, a potrebno je iz nekog razloga dodatno nahraniti bebu.

Prednosti:

ne može se dogoditi tzv. "konfuzija bradavice"
    pomaže ispraviti neispravne pokrete jezika prilikom sisanja
    bebin se jezik isteže naprijed (ne povlači se natrag)
    beba određuje brzinu hranjenja i količinu pojedenog

Nedostaci:

teže je za naučit
    beba može postati ovisna o ovakvoj metodi
    beba može zaboraviti pokrete čeljusti (pokreti gore-dolje) prilikom sisanja

Kako hraniti uz pomoć prsta:

dobro operite ruke, a bilo bi dobro (iako nije nužno) i da odrežete nokat na prstu uz pomoć kojega ćete hraniti bebu (obično se koristi kažiprst ili mali prst)
    postavite bebu u položaj koji je oboma udoban, a koji vam omogućuje da prst u bebinim ustima bez napora držite ravno, s noktom prema dolje
    dotaknite bebi usta i pričekajte da ih otvori
    stavite bebi prst u usta tako da vam je nokat okrenut prema bebinom jeziku i lagano ga pomaknite da vrhom dotaknete mjesto gdje se spajaju tvrdo i meko nepce – to bi bebu trebalo potaknuti da vam obuhvati prst jezikom i počne sisati
    ako bebina donja usna nije ispupčena dok vam sisa prst, lagano joj povucite bradicu prema dolje
    pored svog prsta stavite vrh šprice ili kapaljke (odaberite meku plastičnu kapaljku) ili cjevčice iz seta za relaktaciju i lagano dajte bebi mlijeko, ali samo u trenucima dok beba sisa
    kad beba pravi stanku, napravite je i vi
    pustite bebu da sama završi hranjenje kad joj je dosta

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

zaboravila sam, zagrijavanje

neke mame zagrijavaju vise puta, neke ne, ali u pravilu nije problem u tome: ako nije pokvareno, nema razloga bacati, ali je cinjenica da u mlijeko koje je beba pila dospije bebina slina, pa se opcenito izbjegava da takvo mlijeko dugo stoji na zraku, a zamrzavati ga ne smijes vise puta

evo s portala malo vise uputa
    Mlijeko pohranjujte u manjim spremnicima jer ćete tako smanjiti količinu bačenog mlijeka koje dijete nije pojelo.

Mlijeko koje je bilo pohranjeno u hladnjaku ima više antiinfektivnih svojstava od onog zamrznutog.

Za pohranjivanje je najbolje koristiti spremnike od tvrde plastike ili stakla, sa čvrstim poklopcem, ili u vrećice posebno namijenjene čuvanju majčinog mlijeka. Plastični spremnici bolji su od staklenih jer leukociti iz mlijeka prijanjaju na staklene stijenke i gube svoju djelotvornost.

Jednokratne plastične boce se ne preporučuju.

Prije upotrebe spremnike za mlijeko možete sterilizirati (npr. prokuhavanjem) ili oprati deterdžentom u vrućoj vodi i nakon toga dobro isprati pod mlazom vode.

Mlijeko iz hladnjaka možete zagrijati pod mlazom tople vode, tako da povremeno tresete bočicu sve dok se ne postigne željena temperatura ili u vodenoj kupelji.

Mlijeko nikada ne zagrijavajte do vrenja. Prokuhavanjem se gube ili smanjuju zaštitne tvari i neki enzimi, čime se smanjuje i njegova vrijednost.

Izdojeno majčino mlijeko nije homogenizirano pa je normalno da se podijeli u dva dijela - masni dio i vodenasti dio, tj. mlijeko i vrhnje. Prije nego što provjerite temperaturu, protresite spremnik, čime ćete rasporediti masnoću u mlijeko.

Kod zagrijavanja nemojte koristiti mikrovalnu pećnicu, jer visoka temperatura razara neke vrijedne sastojke, a moguće su i opekline djeteta nejednoliko ugrijanim mlijekom.

Zamrznuto mlijeko trebalo bi staviti u hladnjak na period od 24 sata kako bi se postupno odmrzlo. Nakon odmrzavanja, zagrijati ga treba kao i mlijeko koje je bilo pohranjeno u hladnjaku. Takvo odleđeno mlijeko ne smije se ponovo zaleđivati.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mikonja
    ja sam nedavno imala istih problema! Goran je skužil da ima zubiće i ušasno me izgrizao za lijevu bradavicu!
    Trpila sam kojih tjedan dana, plakala se kod svakog podoja a rana nikak da bi zarasla, užasno je izgledala, sve natečeno, stalno vlažno-a bolilo u tri čoška! Užas! No da ne duljim-otišla sam kod dr opče prakse i dobila sam injekciju protiv tetanusa (onda me opet ruka bolila 4 dana poslije ),
    i Betrion mast s kojom sam mazala između podoja, jedino sam morala prati bradavicu prije podoja da mu ta mast ne uđe u usta! Inače provjerila sam kod zavoda za farmakologiju(il kak se već točno zovu ) i slobodno se doji uz tu mast! I da-nakon 2 dana prestalo u potpunosti boljeti a nakon kojih tjedan dana se sve zaraslo-s tim da sam samo 4 dana mazala!
    Nadam se da bude i tebi brzo zacijelilo!

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bila sam kod doktorice 8ne svoje već marinove pedijatrice) i pogledala je ranu te mi rekla da Betrion nije rješenje za moje duboke rane već mi je dala Elocom :? Valjda zna šta radi...Čitala sam uputstva, nemaju podataka da je štetno za dojenje, samo moram dobro oprati dojku.

Glede mljekeca, ja ga nisam zamrzavala nego mi je u frižideru a on kad ne popije puno prvi puta onda to zagrijem u onom grijaču s vodom jer ne želi piti hladno. MM ga je jučer uspio nahraniti na bocu (ja sam se morala maknuti jer mene povezuje sa sisom pa nije htio jesti).
    Inače, pokušala sam mu dati i iz čaše sa kljunom (to mi se čini bolje rješenje nego boca) ali odbija i to....
    Međutim noćas sam mu dala da siše i to u položaju lopte i puno mi je lakše bilo. Jel griješim ako ga stavim na jastuk pa u taj položaj (jednostavnije mi je s jastukom)?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja to isto nikad nisam uspjela izvesti bez jastuka.
    Svaki polozaj u kojem tebe ne boli, a beba se moze najesti, je dobar.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

dok god tebe ne smeta a beba dobro zahvaca dojku je ok

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja se prijavljujem s problemom grickanja...

A. ima skoro 11mj., počeli su mu rasti gornji zubi i sve je svjesniji zubića, grize što god mu dođe u usta.
    Od jučer je počeo gristi i moje bradavice, ja mu izvadim i kažem ne, ako napravi opet odmaknem se od njega i spakiram cicu. 8)
    Ali ništa ne pali, ne razumije što radi krivo i plače kad mu izvadim cicu. Tako da večeras nije cikio nego je jedva zaspao i to od iscrpljenosti.

Užas, podsjeća me na nedavni štrajk dojenja i mučenje prilikom odlaska na spavanje.
    Ne znam što da napravim, da mu dopustim da malo grizne pa možda nastavi dojiti (iako boooli) ili da ga odmah spriječim? :?
    Stalno neki problemčići s dojenjem, bez obzira na dob djeteta...

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo dok sam ovo pisala napravila mi se ogromna mokra mrlja na majici...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moj prvi post i javljam se na ovu temu jer već skoro dva mjeseca imam ragade izazvane zubićima. Imamo 10 mjeseci i do sada je sve bilo super. Dojimo intenzivno i po danu i po noći, samo na lijevoj strani ( moja početnička pogreška ali to je tema za neki drugi post ) odnosno dojimo mi i na desnoj strani ali to je više desert. Problem je u tome što se nove ragade pojavljuju s promjenom položaja. Više ne znam kako da se namjestimo dok bol postaje prestrašna. Prije nego stara ragada zaraste već se napravi nova. Da li je moguće da je to samo zbog zubića ili je tu još nešto u igri? Nemamo znakove soora, boli me samo kada zubić uđe u ranu.
    Molim vas savjet, iskustva, bilo što!
    Nisam do sada bila kod doktora.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

tu pomaze samo promjena polozaja, redovito mazanje svojim mlijekom i luftanje

ali ti kazes da mijenjas polozaj

je li promijenis iz lezeceg u sjedeci? iz polozaja kolijevke u polozaj nog. lopte? nudis lijevu dojku u polozaju za desnu?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

NatasaM hvala na odgovoru!

Mijenjam položaje. Tjedan dana nakon što su se napravile prve dvije velike ragade uspjela sam pronaći položaj koji nam je odgovarao ( obje ležimo ali head to toe ) i počele su zarastati. Prestalo je boljeti i mislila sam da je to to. U tom novom položaju smo dojile par tjedana, ragade su bile duboke i sporo su zarastale ali onda sam otkrila novu ragadu, na novom mjestu, koja je sada cca 1.5 cm i tko zna koliko duboka. Ponovno mijenjam položaje, ali nakon samo par dojenja u nekom novom položaju stvara se nova ranica koja se brzo širi. U ovom trenutku skoro da niti nema mjesta na kojem nema ranica. Jedna je velika i duboka a ostalo su male ali ih ima dosta.
    U međuvremenu sam bila kod doktorice. Dobila sam anitbiotik ali ga nemam namjeru piti. Zvala sam SOS ( hvala savjetnici! ) i odlučila da ću intenzivno mazati s Purelanom, mjenjati položaje tako da zubići budu na najmanjoj rani dok mogu podnijeti bol ( drugu mogućnost u biti niti nemam ) i nadati se da će u međuvremenu neka od ragada zarasti tako da mogu opet promjeniti položaj.
    Ono što je mene mučilo je brzina kojom se ranice stvaraju. Činilo mi se da mora postojati još neki razlog osim zubića koji bi pogodovao tome da se sve tako jako i tako brzo zakomplicira. Savjetnica na SOS telefonu mi je objasnila da uzrok mogu biti samo zubići.
    Eto toliko, možda nekome pomogne ovo što sam napisala. U svakom slučaju treba reagirati na samom početku kod prvih znakova ragade. Mislim da sam ja pogriješila što nisam odmah intenzivno mazala s Purelanom ( iskreno pomislila sam da možda imamo soor iako nemamo simptome pa sam odlučila ne mazati s mlijekom da ne pogoršam situaciju a i ragade su počele zarastati pa sam se opustila ). Uglavnom to je to, za sada nemam pojma da li je što bolje ili gore, radim sve od položaja, luftanja, mazanja pa ćemo vidjeti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •