Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kako u Zadru najbrže do naočala?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Kako u Zadru najbrže do naočala?

Izgubila sam naočale. Sad mi pod hitno trebaju nove. Nosim leće, ali kad sam umorna, moram ih skinuti. Zanima me da li u Zadru ima neka optika koja nudi i pregled u cijeni naočala? I da li imam pravo na neku naknadu za naočale od strane HZZO-a, s obzirom da to pravo nisam koristila više od 10 godina? Da li u tom slučaju moram čekati bolnički pregled, i koliko se na njega čeka?
    I, da, s obzirom da te naočale nosim samo tu i tamo za po doma, bitna mi je cijena svega toga skupa.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mislim da ovdje kod nas nemaš onih privatnih optičara koji nude besplatni pregled i kontrolu vida (kao u ZG). Najbrži put za koji ja znam je otić u privatnu polikliniku (npr. Sanus), gdje platiš pregled i potvrdu o dioptriji cca 250-300 kn. I onda si odeš izabrat cvike. Ako ćeš bez plaćanja, moraš se naručiti u bolnicu na očni, gdje se čeka... čeka.... čeka....

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

problem je u tome što barem tjedan dana moraš biti bez leće da bi se mogla odrediti dioptrija za naočale što pretpostavljam da nije moguće

jedino da se javiš oftamologu koji ti je posljednji odredio naočale pa da ti na temelju tog nalaza izda recept

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    problem je u tome što barem tjedan dana moraš biti bez leće da bi se mogla odrediti dioptrija za naočale što pretpostavljam da nije moguće
    ako nosis mekane lece onda ovo nije slucaj

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

istina, ja nosim tvrde pa sam se fokusirala na te

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo za Sanus i ne mora bit istina
    ja sam išla s djetetom , platila 220 kn da bi mi dr rekao da ipak
    dođem u bolnicu na pregled , tamo je kao bolja aparatura
    Što se tiče doznake od HZZO-a , žali bože čekanja u redu
    odobrili su nam 50 kn ( a naočale smo platili 1200)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

tnx, cure, sad sam malo pametnija.
    Dalmatinka, ostala sam :shock: na ovih 50 kn. Pa najjeftinija stakla koštaju valjda 200 kn. Ja sam se nadala da bi bar to mogla dobiti refundirano.

Pred dvije godine sam kupila super okvire za samo 350 kn, pa se nadam da bi i sad mogla naći nešto slično. Stvarno mi se ne plaćaju astronomske cijene za naočale koje nikad ne izlaze iz kuće.

Dobra vijest je da sam pronašla neke stare naočale, tako da ipak nisam bez njih. Ali one se doslovno raspadaju, žuljaju me, i ostavljaju crne tragove na nosu, tako da to nije riješen problem.
    Meni se isto ne pauzira od leća, nosim polutvrde. Pred 4 godine sam bila zadnji put na pregledu za leće, i tad su mi stavili i nova stakla u ove raspadajuće naočale, bez pauziranja, na moju odgovornost. Pred dvije godine sam došla sa tim staklima, i rekla da hoću takva ista, opet bez pregleda. Mislim da bi sad stvarno bilo vrijeme i za novi pregled.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

socijalno plaća stakla, a ona ionako nisu pretjerano skupa u odnosu na okvir. Sestra jedne moje prijateljice kupila je na pijaci plastične cvike za sunce- neki otkačeni model u ljubičastoj boji, odnijela je optičaru koji joj je izvadio plastična stakla i stavio stakla s dioptrijom. Dobila je najoriginalnije naočale za cca niti 200 kn.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Staklena stakla su jeftinija, ali kod većih dioptrija postanu predebela i preteška. Ja sam imala najjeftinija plastična stakla, koja su koštala 220 kn. Ta stakla nisu za češću upotrebu jer nemaju zaštitu, pa se lako izgrebu. Ali s tom zaštitom bi bila još poprilično skuplja. S obzirom na to koliko ja koristim te naočale, i 500 kn za komplet mi je puno dati.
    A ovo sa sunčanim naočalama i nije loša ideja.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ako ne nosiš naočale onda radije uzmi stanjeno staklo ,nije tako skupo a ipak je trajnije

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ninaXY kolika ti je dioptrija a to sa sunčanim sa pijace mi nije baš dobra ideja jer nemogu se u svake staviti dioptrija,nesmiju imati zakrivljenje

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

al mislim da onda mozes u DM-u izabrati dioptrijski okvir u koji ce sigurno moci staviti odgovarajuca stakla. a ako ti je dioptrija + onda si tamo mozes odmah kupiti odgovarajuce naocale za prvu ruku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo uzeli najbolja plastična stakla sa zaštitom protiv grebanja i uv zaštitom i koštala su oko 350 kn
    Inače , po zakonu, djeca do 16 godina moraju imati platična stakla

Nina , živa istina za 50 kn
    i ja sam ostala ovako :shock:
    da sam znala ,ne bi čekala red na HZZO-u
    valjda bi s njihovim iznosom trebao dobiti bilo kakve
    naočale u kompletu , a ovako ispada da ne možeš niti 1 staklo

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

možeš dobiti bilo kakve naočale, crni, socijalni okvir i najjeftinije staklo

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    al mislim da onda mozes u DM-u izabrati dioptrijski okvir u koji ce sigurno moci staviti odgovarajuca stakla. a ako ti je dioptrija + onda si tamo mozes odmah kupiti odgovarajuce naocale za prvu ruku.
    ne možeš. Dm-ove naočale imaju univerzalni okvir iz kojeg se ne mogu vaditi stakla niti mijenjati. Meni rekao optičar.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Beš Mikija...

Onda nema druge na otvorit kesu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mene su uvjerili da imam preveliku dioptriju za staklena stakla, da ispadnu predebela i preteška, a u većinu okvira se ne mogu ni namontirati. Imam -, pa ne mogu ni uzeti naočale iz DM-a.
    Još uvijek nisam poduzela ništa u pogledu traženja novih naočala, jer živim u nadi da ću stare ipak pronaći. Naime, sumnjam da ih je Rio negdje "pospremio". On kaže da su u kutiji, i pokaže u nekom nedefiniranom smjeru

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Mene su uvjerili da imam preveliku dioptriju za staklena stakla, da ispadnu predebela i preteška, a u većinu okvira se ne mogu ni namontirati. Imam -, pa ne mogu ni uzeti naočale iz DM-a.
    Još uvijek nisam poduzela ništa u pogledu traženja novih naočala, jer živim u nadi da ću stare ipak pronaći. Naime, sumnjam da ih je Rio negdje "pospremio". On kaže da su u kutiji, i pokaže u nekom nedefiniranom smjeru
    imaš pp

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ako se odlučiš na privatni aranžman ( na bolnički ja više ne idem jer se neće nitko derati na mene ili jedino ja imam problema sa ZD bolnicom ), čula sam da dr. Basioli ima ordinaciju u TC Relja i da je pregled besplatan ako uzmeš okvir i stakla kod nje...e pa možda probati nazvati. I mene i MM to čeka ubrzo, a sve nekako odgađamo i još oboje :/ , nekako nam to puno para...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •