-
Valunzi?
Posljednjih par mjeseci se izuzetno znojim i to na valove. Nekad se sva oznojim i ako se samo malo uzbudim i iznerviram. Užasno me smeta što mi je to znojenje najjače po licu, čelu i stražnoj strani vrata. Ponekad mi teče i po leđima.
Nikad se prije nisam tako puno znojila. Jel to zbog vremena ili ulazim u menopauzu? Imam 34 godine, nemam štitnjaču, imam prerezane jajovode, hormonalni testovi štimaju, menstruacije imam vrlo obilne, traju po 7 dana i ciklusi su mi jako redoviti.
-
I kod mene je tako. Znojim se na istim područjima kao i ti. Trenutno to pripisujem sparini ali ni sama točno ne znam zašto se to događa :? . Stvarno izgleda kao da imam valunge, ali tek mi je 29-ta i redoviti ciklus.
-
Osoblje foruma
Homeopati misle da hormonalne pilule mogu izazivati simptome kao menopauza još pet godina kakon uzimanja.
Ne znam da li bi hormoni štitnjače(koje moraš uzimati)mogli prouzročiti valunge.Ako su ti hormoni štitnjače uredni,možda da izvadiš spolne hormone( ako već nisi).Ako ti sve bude uredno,obrati pažnju u kojim ti se točno situacijama pojavljuju valunzi mmožda te tijelo želi na nešto upozoriti(tako bar kažu u knjizi"Mudrost menopauze").
-
ja imam nepune 30 i ran klimakterij (+ endometrioza), da ne pisem da se borim za bebu. Klimakterij mi je genetsko nasledje.
Valunge imam na periodima. Onako kako ih opisujes. Probaj raditi nesto sto te opusta. Ja sam puno pesacila.
i da redoviti ciklusi, ali anovulatorni.
hormoni u kaosu. nakon laparoskopije poceli su da se normaliziraju.
Popricaj sa ginekologom.
-
ja sam debelo u tom periodu
. ali valunge nemam, i nikad ih nisam imala.
moja rođakinja ih je imala - ali je otišla mom bioenergetičaru - i valunzi otišli pa-pa...
-
Sad mi pada na pamet da bi moglo biti i zato što sam od siječnja uzimala kontacepcijske pilule kroz 6 mjeseci (Jasmin). Ginekolog mi je tako propisao jer su spolni hormoni svi bili u granicama normale, a menstruacije su mi bile vrlo obilne i dugotrajne. Sad ih više ne pijem 2 mjeseca, ali n e mogu se sjetiti da li se ovaj problem pojavljivao i kad sam ih pila.
-
mozda je od kontracepciske pilule. a koje si hormone vadila?
-
Osoblje foruma
Nisi ih morala imati dok si pila tablete.Tijelo to drukčije pamti.
Čak i "obični" ginekolozi ne preporučuju da se ostaje trudan par mjeseci nakon prestanka uzimanja, iako ne navode neki poseban razlog.
Umjetni hormoni su ipak umjetni hormoni i svaki organizam drukčije reagira.Možda valunzi prestanu kroz neko vrijeme...
Jesi li možda smršavila od kada se oni pojavljuju?
Da ti toksini zbog toga ne izlaze na površinu?
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma