Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Policistični jajnici

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Policistični jajnici

Rodila sam 4.8.06. Nakon poroda imala sam lohije koje su trajale 20-ak dana.
    Danas nakon godinu dana moja menstruacija još nije došla.
    Dojim dijete koje ima mormalnih 5-6 obroka na dan, i nekoliko dcl vode, znaći dojenje ne predstavlja obrok, već desert.
    Odem jučer kod ginekologa, a ona mi veli da imam policistične jajnike, velike, tanka maternica. Nema naznaka da bi M uskoro trebala doći.
    Po tom pitanju mi predlaže hormonalnu terapiju, neki tabletama Jasmin (?), ali to bi značilo da moram prestat dojiti
    I prije sam imala ciste na janicima, koje bi otišle sa M.

Ne znam šta da radim. Dal da čekam još koje vrime da sama dođe ili da počnem s terapijom?
    Jako mi teško pada prestanak dojenja...no šta se mora, mora se... :/

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel dojite po noći?
    obično prestanak dojenja po noći vraća menstruaciju.
    mislim nije obavezno al eto.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

dojimo...3-4 puta po danu i dva po noći...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel se sad vide ciste?

ne kužim se jako u tematiku
    ali da li ih moraš odmah na terapiju ukoliko ih imaš
    ili ne nužno?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nema cisti, ali su jako povećani i opasnost od cisti je 70 %
    morala bi na terapiju, ali ne nužno, trenutno nema opasnosti, ali, eto, da ubuduće nebi došlo do, ne daj Bože, nekih komplikacija...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li ti je bolje sad odustati od noćnih podoja i probati izazvati menstruaciju na taj način? jel bi ti to pomoglo da ne moraš na hormonsku terapiju?
    ili prekid dojenja na jedan ili dva dana.
    možda bi to pokrenulo mengu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

da, mogu pokušati izbaciti noćno dojenje....tnx

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mislim da sam negdje procitala da dojiljama m dodje u prosjeku 11 mjeseci nakon poroda - to bi znacilo da si tek presla taj prosjek. Ja bi ipak rekla da se strpis malo s terapijom ako ti je stalo do dojenja. Sretno!

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cure, mislim da vam teorija s noćnim podojima ne drži vodu, na žalost! I ja sam u kategoriji očekivalica. Rodila 24. 8. a od M ni traga ni glasa, noćnih podoja nemamo već sto godina. Ipak, možda sam ja neka iznimka pa i bez noćnih podoja nemam. Svakako probaj, lakše je i to nego prestati u potpunosti. Svakako si me potakla da odem ginekologu. Držim ti fige da uskoro budeš revolucionarka!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sorry Jadranka što ti se ubacujem na topic, ali samo da pitam.
    Ja sam M dobila nakon 10,5 mj, 24.06. i otada već
    2 mj druga nikako da dođe. Napravila sam i test prije 10 dana i negativan je.
    Jel se mora top opet nakon poroda ustaliti ili što?
    mislim da nakon prvog poroda nije bilo tako

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nikad nisam očekivala M tako žarko...
    također sam odlučila tražit drugo mišljenje
    branka...moje iskustvo: kad sam rodila Duju prvu M sam dobila nakon 11 mj, a sljedeća je došla dva mjeseca nakon nje. Mislin isto da triba teke vrimena da tijelo dođe na svoje. Nakon druge M sve je došlo na staro...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja takodjer imam policisticne jajnike
    ali meni je moj ginic rekao da takve jajnike imam od rodjenja da to nije nesto sto sam dobila u zivotu, pa mi nije jasna ta situacija kod tebe da su ciste odlazile sa mengom :?
    prije nego sam zatrudnila pravila sam pauzu od pola godine od kontracepcijskih pilula i tad sam malo cesce posjecivala ginica da vidim kakvo je stanje, s obzirom da mi menge nikad nisu bile uredne
    isla sam skoro svaki mjesec i pregled je svaki put zavrsavao sa rijecima da moji jajnici nista ne rade, da ovulacija kod mene ne postoji i sve tome slicno
    inace zatrudnila sam onaj mjesec kad smo izbacili zastitu, dakle jajnici ipak rade :/

a yasmin su kontracepcijske tabletice koliko ja znam,
    ja sam sest godina uzimala pilule (ne yasmin, ali mislim da rade na slicnom principu) i stanje se nije promijenilo, nije doslo do regulacije ciklusa (jer ja sam pilulu uzimala i zbog toga, a ne samo kao zastitu)
    menge i dalje kasne kad nisam na piluli

sumnjam da sam ti ista pomogla, ali ja bih ti savjetovala ipak drugo misljenje

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Jaca2006 prvotno napisa
    inace zatrudnila sam onaj mjesec kad smo izbacili zastitu, dakle jajnici ipak rade :/
    Stvar je u tome da kod zena kod kojih jajnici "ne rade" zbog cista, a koje uzimaju pilule kroz dulji period, odmah po prestanku uzimanja jajnici se "probude" i rade normalno nekoliko mjeseci. I to je pravi trenutak za trudnocu. Zato si zatrudnila odmah kad ste izbacili zastitu.

Moji jajnici su isto cisticni i nista nisu radili, uzimala sam pilule kojih 3 godine i zatrudnila odmah nakon prestanka...

A ginic mi je na pregledu poslije poroda rekao da uzevsi u obzir dojenje i moje jajnike ne moram ocekivati mengu jos duuuuugo duuuugo...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ali ja nisam zatrudnila odmah nakon pilule
    pravila sam pauzu od sest mjeseci, i tad koristili druge oblike zastite
    e tek nakon toga sam zatrudnila

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bitno da si zatrudnila, zar ne

rekla mi je doktorica da mi je papa u redu, kontrola za šest mjeseci, a ja sam ipak odlučila sačekati....
    još uvik čitam po Rodi o PCOS (vidi kako sam se ufurala, znam i kraticu) i još nisam sebi složila kockice u glavi...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jadranka

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jadranka, i sama imam dijagnozu PCOS. već nekih 7 godina. svašta su mi napričali. naročito je slikovita bila doktorica opće prakse koja mi je rekla da ako tada ne zatrudnim, neću nikada. da malo opišem okolnosti: na 4. godini faxa; doduše, u vezi, ali što se mene ticalo, ne predbračnoj; apsolutno zadnja pomisao bi mi bila imati dijete "jer inače kasnije neću moći".
    ginićka mi je preporučila hormonalne tablete koje sam pila neko vrijeme i nakon dosta razmišljanja odbacila ih. osnovni argument odbacivanja mi je bio da mi nije mogla dati garanciju da će se ciste povući ni nakon što se godinama nakljukam s hormonima. odlučila sam preuzeti sve u svoje ruke. bit će ono što treba biti.
    eto, u potpisu je ono što je trebalo biti.

ako imaš njihove dokaze i garancije da će ti hormoni stvarno pomoći i da ćeš ih trebati uzimati kratkoročno, onda ok. ali, ako ćeš se kljukati a garancije nema - :/

na tvom bi mjestu pričekala još malo ako nije hića. naročito zato što te dojenje toliko veseli i ispunjava. još si to malo priušti.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma nije hića...rekla sam joj već da ću malo sačekati...nije mi ništa rekla, a čitala sam baš kako ste rekle da garancije nema...pa stoga ćemo i dalje uživati u cikenju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •