Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 165

Tema: Necijepiše - što ćete dalje?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Magriz, sa čim ste cijepili, priorix ili?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

priorix, da

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

magriz, kako nitko ne zeli priznati vezu, pa nama su rekli da su osip i temperatura medju nuspojavama Priorixa koje se mogu pojaviti nakon sedam dana, sto se onda uopce ima (ne)priznavati...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajooooooooj....
    Šaljem vibrice da nam blizanac što prije ozdravi.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    magriz, kako nitko ne zeli priznati vezu, pa nama su rekli da su osip i temperatura medju nuspojavama Priorixa koje se mogu pojaviti nakon sedam dana, sto se onda uopce ima (ne)priznavati...
    pa valjda ovi ne zele priznati jer je proslo 7 i pol dana

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    tvrde da to nisu ospice, nego vjerojatno rozeola, premda je već imao, a i osip je tu uz temp - dakle, ne stoji
    jednostavno se svi ograđuju od toga

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja vise i ne razmisljam o cjepljenju, a ovdije nema zakonskih ucjena pa se jedino kod epidemija vrsi u pisanom obliku pritisak na vrtice i skole...
    Jos nitko nije dosao nekog usmeno prisiliti na cjepljenje.
    Bogu hvala...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaleb će za 2 mjeseca napuniti 2 godine, odluka je da odgađamo i dalje sva cjepiva. Još sam uvijek za selektivno, ali definitivno ne s 2 godine, iako sam o tome razmišljala.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Do sada I. su cjepili samo sa BSG (bez pitanja, naravno) i to je sve. Definitivno smo se odlucili za varijantu nisto prije 3. godine, a poslije selektivno, odnosno tetanus i hepatit b. I mislim da smo u Skopju jedini (osim par cigancica) i odavno proglaseni za izrode i frikove kako od roditelja tako i od prijatelja. Imamo i prijetnju od svekrve da nas ne zeli vise nikad vidjeti ako se nesto desi (a sto je konkretno mislila pod time, ne znam)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O, dzizus

Naši su skroz ok s našom odlukom, moja mama tu i tamo spomene kako bi bilo dobro da ga cijepimo barem protiv tetanusa, ali nitko ne drami oko toga. Mislim, i da nisu ok s time to ne bi puno utjecalo na nas, ali ovako je još lakše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da sam se konacno odlucila za Priorix. Opet se selimo na 2 ipo godine, L sad ima 2 godine i 3 mjeseca. Moj cilj je bio da je ne cijepim prije navrsene druge godine. Strah me je cijepit i ne cijepit ali s obzirom na sve letove i zracne luke u kojima moramo boravit sljedecih godina, cini mi se da je odluka pala. Javim se kad/ako se cijepimo.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Luna sto ti reci :/ Vazno mi je samo da me mm podrzava i to je to. Cak i kad pricamo sa prijateljima zasto nismo cjepili I., on vodi raspravu jer sam ja malo zesca u odgovorima (jednom rjeciju: ko voli nek izvoli)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo odbili cijepiti Jelenu. Tako ce ostati i ubuduce. Barem do trece-cetvrte godine.
    Doktorica mi je rekla da u Austriji momentalno mogu kupiti jedino Tetravac umjesto Inf. hexa cjepivo. Posto se meni ne cijepi dijete protiv magareceg kaslja, kao ni protiv djecje paralize, nemam pojma sta cemo s tim.
    Problematicno nam je jos uvijek to sto muz zeli da Jelenu za koju godinu cijepimo protiv tetanusa. Dr. kaze cjepivo protiv tetanusa za djecu se vise ne preporucuje radi zive, mujica kaze da je ok. Vidjet cemo.
    Uglavnom, razumijem sve one koji imaju problem s okolinom radi odbijanja ove intervencije. Ali, svatko tko se brine nek se cijepi i gotovo. S muzem sam nasla zajednicki jezik, imali smo i mi svojih dugomjesecnih, da ne kazem dugogodisnjih rasprava. Jedino nam je jos tetanus ostao kao bolna tocka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da se ne bi krivo shvatila ova recenica o okolini i cijepljenju....htjela sam reci da se osobe iz zabrinute okoline odu cijepiti ako ih je strah necijepljenog djeteta.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana, mozes li mi objasniti zasto se konkretno dvoumis oko tetanusa, a i ti Luna, naravno i druge mame pitam ako su tu?

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Vezano za tetanus, samo da pridodam naše nedavno iskustvo.

Naime, Neva si je u vrtiću slučajno sa škaricama odrezala komadić jagodice na prstu (dosta krvi, ali zapravo nije bilo jako strašno, ona nije ni suzu pustila). Zvala sam ped. da ju pitam oko tetanusa, pošto nismo cijepljeni (primila je jedino ona cjepiva 5u1, u vrijeme kad se još nisam puno brinula o tome, znala sam samo da želim što duže odgoditi cijepljenje). Prvo sam pričala s med sestrom, a zatim i s doktoricom i zapravo su obje imale reakciju - dali ste joj homeopatiju? Aha, pa onda ok, kaj se brinete?! Baš su me iznenadile! (doduše, ped je rekla kako bi veći problem možda bio da se npr radilo o vrtnim škarama koje su bile u dodiru sa zemljom, možda je i to imalo utjecaja).

Dakle, ako sam dobro shvatila, homeopatija u trenutku nastanka ozljede bi trebala biti ok zaštita po pitanju tetanusa?! Ako netko ima još kakvu info o ovome, pliz neka podijeli!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tetanus se može nakotiti samo u zatvorenoj rani u anaerobnim uvjetima. Tvoj slučaj nema nikakvih dodirnih točaka s tetanusom. Duboku ranu je potrebno jako zanemariti da se uopće ostvare uvjeti razvoja tetanusa. Svaki liječnik bi trebao znati kako zbrinuti takvu ranu na siguran način.

Otvorene rane ne uzrokuju tetanus.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hm, viš, viš! Hvala Davor!

(meni se čini da je takav bauk napravljen s tim tetanusom da ovakve informacije uopće ne prodiru..)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aqua prvotno napisa
    Vezano za tetanus, samo da pridodam naše nedavno iskustvo.

Naime, Neva si je u vrtiću slučajno sa škaricama odrezala komadić jagodice na prstu (dosta krvi, ali zapravo nije bilo jako strašno, ona nije ni suzu pustila). Zvala sam ped. da ju pitam oko tetanusa, pošto nismo cijepljeni (primila je jedino ona cjepiva 5u1, u vrijeme kad se još nisam puno brinula o tome, znala sam samo da želim što duže odgoditi cijepljenje). Prvo sam pričala s med sestrom, a zatim i s doktoricom i zapravo su obje imale reakciju - dali ste joj homeopatiju? Aha, pa onda ok, kaj se brinete?! Baš su me iznenadile! (doduše, ped je rekla kako bi veći problem možda bio da se npr radilo o vrtnim škarama koje su bile u dodiru sa zemljom, možda je i to imalo utjecaja)....
    A možda je imalo utjecaja to što je primajući 5u1 svaki put primila cjepivo protiv tetanusa, pa je uredno procijepljena protiv tetanusa.....

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ajme
    5u1 sadrži cjepivo za tetanus? Tolko me sram da bolje da se ne pojavljujem više :/

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kajgod!
    Pogledaj koliki ovdje pričamo o stvarima o kojima ništa ne znamo....

Tome služe forumi

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aqua zasto bi te bilo sram?

Koliko ti znas, nije ni cudo da kao trudnica ponesto i zaboravis.

Ti si bar hrabra i iskrena pa to i javno priznas.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

5u1 cjepivo sadrži cjepivo protiv difterije, tetanusa, pertusisa, HiB-a i polija, odnosno sve sastojke kojima se cijepe djeca do godinu dana. Verzija 6u1 uključuje i cjepivo protiv HepB.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imam ja jedno pitanje, vidim da ste ovdje svi dosta informirani.

Na cybermedu piše da se inaktiviranim cjepivom poliomijelitisa ne smiju cijepiti djeca alergična na antibiotike neomicin, streptomicin ili polimiksin B. Otkud da ja znam da li je beba alergična ili ne, ako se s tim cijepi prvi put s tri mjeseca.
    Ja sam inače alergična na penicilin, a za druge antibiotike ne znam jer ih ne pijem često, pa me zanima ako je to nasljedno i možda Paula ima alergiju, kakve mogu biti posljedice ako primi cjepivo?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa

Na cybermedu piše da se inaktiviranim cjepivom poliomijelitisa ne smiju cijepiti djeca alergična na antibiotike neomicin, streptomicin ili polimiksin B. Otkud da ja znam da li je beba alergična ili ne, ako se s tim cijepi prvi put s tri mjeseca.
    Ja sam inače alergična na penicilin, a za druge antibiotike ne znam jer ih ne pijem često, pa me zanima ako je to nasljedno i možda Paula ima alergiju, kakve mogu biti posljedice ako primi cjepivo?
    Dijete od tri mjeseca nema razloga biti alergično na te antibitike.
    Za razvoj alergije potrebno je prvo doći u kontakt s njima.

E, sada... ako na drugu ili treću dozu cjepiva razvije alergiju, viša sila.
    Ali, obzirom da se daje intramuskularno, vrlo je mala šansa za razvoj alergije.

A alergija na penicilin nema veze s alergijom na ove antibiotike, tako da čak i ako postoji neka genetska predispozicija za razvoj alergije, onda će to biti alergija na penicilin, a ne na ove antibiotike.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Kajgod!
    Pogledaj koliki ovdje pričamo o stvarima o kojima ništa ne znamo....
    da, fakat

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa

Dijete od tri mjeseca nema razloga biti alergično na te antibitike.
    Za razvoj alergije potrebno je prvo doći u kontakt s njima.

E, sada... ako na drugu ili treću dozu cjepiva razvije alergiju, viša sila.
    Ali, obzirom da se daje intramuskularno, vrlo je mala šansa za razvoj alergije.

A alergija na penicilin nema veze s alergijom na ove antibiotike, tako da čak i ako postoji neka genetska predispozicija za razvoj alergije, onda će to biti alergija na penicilin, a ne na ove antibiotike.
    Hvala

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mene mama nije cijepila do škole...onda su je natjerali da me sve cijepi ili nema upisa u školu....nisam imala niti jednu dječju bolest makar me mama trpala sa zaraženom djecom nebili dobila bar kozice....no nikad ništa.

Svoju malu sam morala cijepiti po kalendaru jer sam razvedena pa bi me prijava socijalnoj koštala skrbništva...sva sreća nije imala nikakvih posljedica ili bar nikakvih povezivih s cjepivima (afektivne respiratorne krize).

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

...i da, za vrtić su tražili potvrdu od pedijatrice da je dijete uredno cijepljeno!

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Aqua zasto bi te bilo sram?

Koliko ti znas, nije ni cudo da kao trudnica ponesto i zaboravis.

Ti si bar hrabra i iskrena pa to i javno priznas.
    Hvala

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi baš ne spadamo u ovaj topic, ali čisto da kežem da smo uspjeli odgoditi cijepljenje J. do 2 god., uz konstantno verbalno maltretiranje pedijatrice na kraju smo ga cijepili sa Priorixom i Infanrixom, imao je reakciju i na jedno i na drugo (kvržica veličine graška cca 2 mj. i osip, na licu mu je ostao i sada kao neki dermatitis).
    Zbog svega toga izbjegavamo pedijatricu, sad je na redu bila F., kupili smo Infanrix i trebali smo se već javiti (jer šta mi mislimo šta da ona upiše u izvještaj).
    Morali smo k njoj jer smo nakon podužeg kašlja i temperature (a nakon prošle upale pluća) htjeli da mu samo posluša pluća. Nakon čega smo dobili usr. Silapen koji se pije 10 dana 3xna dan, i koji mm nije imao vupača odbiti. Još ga je dala i za F. iako ona nije imala nikakve znakove bolesti. A ionako ima S. pneumoniu za koju nije pomagao niti Zinat, Augmentin niti Sumamed, nositelj je i ne reagira više na tu beštiju.

Eto, upala sam mimo teme, nadam se da se moderatorice neće ljutiti.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ponekad si mislim da je neka sreca bar za nasu djecu da smo mi danasnje mame jos koliko toliko ne pocjepljena generacija. Kako ce to bi kad nasa pocjepljena djeca postanu roditelji i s kakvim ce se sposobnostima obrane od infekcioznih bolesti roditi njihova djeca, tek cemo vidjeti.
    Vjerovatno ce buducnost dati materijalne odgovore na danasnje dileme.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam koliko je tebi godina Samaritanka, ali večina ovdje je jaaako, jaaako procijepljena. Svi rođeni iza npr. 1976 su jako dobro procijepljeni. Oni ranije rođeni nisu primili npr. rubeolu i mumps, ali su se naprimali cjepiva protiv velikih boginja u zamjenu

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Unatoč svemu, intuicija ti radi

Kome treba još poticaja za ne-cijepljenje, ima jedna nizozemska studija s usporedbom zdravstvenog stanja cijepljenih u odnosu na necijepljene, a rezultati su ovdje:
    http://www.vaccination.inoz.com/Vacc...s%20survey.pdf

Nije objavljena u nikakvom fensi-šmensi medicinskom časopisu, što me ne smeta ni mrvicu. Kome se ne sviđa metodologija neka napravi svoju studiju pa će se dokazi gomilati.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja imam par stvari. prvo pitanje-rekla mi je bila davno ped da se ne moze dobiti odvojeno cjepivo, npr ako zelim sad L cijepiti sa di-te bez per-a da moram imat papire da je npr imala konvulzije ili nesto slicno??!!! ja bi zbilja razmisljala o cjepivu da znam da mogu nabaviti recimo bez tog dijela ili jos bolje samo tetanus. ima li neko neku info o tome??
    drugo sta sam htjela napisati ej da je prijateljica iamla potpisanu i ovjerenu izjavu kod biljeznika da ne zeli u rodilistu cjepiti bsg i da joj unatoc tome nisu dali da odvede bebu vani dok nije cijepila....
    inace ja l nisam nego jednom cjepila sa prvim onim necim nakon rodilista i to tek ankon 7 mjeseci i pocela ja kasljati i to je trajlo mjesecima. dalje je nisam nsita cjepila a sd vec ima preko 2 godine i pocela sam razmislajti da li da je ipak necim..u prevodu nisam bas toliko mirna sa svojm odlukom ne znam ni sama, iscitala sam masu toga, sve mi ej jasno ali nekako jednostavno nisam skroz sigurna kad da krenem, dal da krenem.....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Postoje odvojene komponente, ali nas je Mujica svojevremeno lijepo upozorio da sva odreda dolaze sa živom. Živa se iz organizma izlučuje oko 1% prisutne količine dnevno, a uz učestalo dodavanje novih količina se problem akumulira.

Razvoj cjepiva za djecu ide u smjeru skupih viševalentnih acelularnih cjepiva. Od ovih pojedinačnih socijalnih se nitko nije obogatio.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mujica 64. godiste sam.

Rizici u medicini su (za mene) kao rizici u prometu. Stalno ti je glava u torbi. Nema garancije ...
    I ono sto je prihvacena istina (teorija) danas moze biti laz za koju godinu.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    64. godiste sam.
    :shock: :shock: nešto si fulala, pokoje desetljeće npr.. pa ja sam te vidla!

Totalno off topic, ali sorite, nisam se mogla suzdržati..

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha... tako dakle... Samaritanka je 48. godište?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

večina ovdje je jaaako, jaaako procijepljena. Svi rođeni iza npr. 1976 su jako dobro procijepljeni. Oni ranije rođeni nisu primili npr. rubeolu i mumps, ali su se naprimali cjepiva protiv velikih boginja u zamjenu
    ne kužim. ja sam rođena '79 a ko dijete sam imala rubeolu. vidla neki danu kartonu kod doktora

i to ih nije spriječilo da me još 2 put u osnovnoj i srednjoj cijepe protiv iste

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo jedne koja se ne razumije u ne cjepljenje pa iako je F cijepljen sa svim vakcinama do sada, molila bih vas da mi objasnite da li je dobro ili lose kad dijete ima reakciju na cjepivo?

Naime, kad smo bili s homeopaticom ona je rekla da nije dobro sto F nikad nije imao reakciju niti na jedno cjepivo jer je to znak slabog imunoloskog sistema...

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja i dalje nemam odgovora di mogu nabaviti ta "refuza" cjepiva???

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na zavodu za javno zdravstvo

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

mogu sama ili mora pediajtar??

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da mozes njima odvesti dijete da ga cijepe, ALI (naravno da ima neki ali) vjerojatno ces morati nasiroko objasnjavati svoju odluku. Mozda bi bilo najbolje da se prvo raspitas telefonski da skuzis kakva klima tamo vlada.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

hvala, moram jos to sve proucit i odlucit sta da radim

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    Evo jedne koja se ne razumije u ne cjepljenje pa iako je F cijepljen sa svim vakcinama do sada, molila bih vas da mi objasnite da li je dobro ili lose kad dijete ima reakciju na cjepivo?

Naime, kad smo bili s homeopaticom ona je rekla da nije dobro sto F nikad nije imao reakciju niti na jedno cjepivo jer je to znak slabog imunoloskog sistema...
    Nisam do sada nikada vidio neko znanstveno ili stručno ispitivanje podudarnosti reakcije na cjepivo s imunološkim odgovorom na cjepivo kod zdrave djece.
    Tj. mislim da ne postoji odgovor na pitanje: "Je li dijete bolje zaštićeno ako je imalo nuspojavu na cjepivo" ili "je li rakcija na cjepivo (nuspojava) znak da se cjepivo ""primilo"".
    Pitam se na temelju čega je to homeopatica rekla..... ??????

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vanjci prvotno napisa
    ja i dalje nemam odgovora di mogu nabaviti ta "refuza" cjepiva???
    Svaki pedijatar ima - ili ako nema, može dobiti (besplatno naravno) putem zavoda za javno zdravstvo cjepivo protiv difterije i tetanusa, kao i samo cjepivo protiv tetanusa.
    Ako kaže da ne može, laže.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno ...

nonocka napisa:
    ne kužim. ja sam rođena '79 a ko dijete sam imala rubeolu. vidla neki danu kartonu kod doktora

i to ih nije spriječilo da me još 2 put u osnovnoj i srednjoj cijepe protiv iste
    OVO JE VRHUNAC !!! LJUDSKE GLUPOSTI (naravno ne tvoje Ninocka!) - NAŠE - što nismo INFORMIRANI barem od trenutka kad se rodimo!!!!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pitam se na temelju čega je to homeopatica rekla..... ??????
    Uviđam li to motivaciju za raspitivanjem i doznavanjem iz prve ruke, ili ćeš i dalje potpuno nezainteresirano dijeliti "intuitivne" komentare?

OT: U mojoj struci (struja) postoji nešto što zovu "ezoterija", a u to se ubrajaju sva ona područja koja ljudi subjektivno zapažaju, a objektivno se nitko nije potrudio izmjeriti. Postoji trend pretakanja disciplina iz ezoterije u zvanično znanje, jer se povremeno nađe netko s dovoljnim kvalifikacijama i voljom tko to izmjeri i u pravilu potvrdi subjektivno znanje. Stvar je samo u motivaciji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •