Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Noćno spavanje

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Noćno spavanje

Ha,
    ponosna sam mama 3,5 mjesečne Dore. Predivna je cura,ali će nas izluditi sa noćnim buđenjem!!!! Takva je praktički od rođenja. počela je sa rastezanjem po krevetu a samim time i mi se budimo. Sada je počela se backanjem po krevetu, stenjanjem, lupanjem nogama i rukama i onda na kraju zakmecka. Mi joj onda stavljamo dudu, smirujemo opet zaspi. I tako cijelu noć.. Do sad mogu reći da smo imali 3 noći kada sam se ujutro probudila donekle naspavana. Napominjem da dojim, a noću traži papati možda 2x i sisa joj ne služi za umirenje. Hellllllllllp...

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A kako razlikujes kad zeli papati a kad ne?
    Probaj joj svaki puta kad se probudi dati cicu, i nemoj cekati da se zakmecka, vec joj daj cim ju cujes da se probudila.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kad se S. "kreće" po krevetu noću, ja ju u polusnu uzmem i stavim cicati. to ju jedino zadrži na mjestu. napominjem da se ne budi nego u snu se kotrlja po krevetu...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja Mihaela kad se tak počne bacat stavim na sisu ak ne upali odma ga dignem i malo pronosam pos obi...obično se odma smiri......ništa drugo ne pomaže....

mišura avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I meni taj muving znači da je gladan. Ako ga nahranim u polusnu lako zaspi dalje, a ako progleda-gotovo je sa spavanjem barem sljedećih sat vremena! Zato ga na prvi pokret stavljam na sisu!

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i kod nas stenjanje i glava lijevo desno znači di je cica. i imamo najmanje 4 hranjenja u polusnu. ne čekam da se probudi

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

No krasno...Ja mislila da je to faza Noćas je bila malo bolja. Budile smo se ca 6x s tim da smo tatu otjerale u boravak, hihi! Zaspala je već oko 20h jer je jedno spavanje preskočila. Prvo buđenje oko 22h,papanje, onda oko 23 ali samo kme kme kroz san i dalje ne znam kad sve se nije budila. Znam da je papala još tri puta jer i ja sam u polusnu i uspijem je umiriti s dudom. Pitam se da li bi bilo bolje je staviti u njen krevet?!?! Da li netko ima takva iskustva? Hvala vam curke!

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Katarinica prvotno napisa
    Pitam se da li bi bilo bolje je staviti u njen krevet?!?! Da li netko ima takva iskustva?
    Ako ju stavis u krevetic to ce ici nekako ovako:
    - prvi kme ne cujes, drugi kme ne cujes - beba budna (dalje proceduru znas)
    - prvi kme cujes - dizes bebicu nosis je u svoj krevet dojite ona spava i dalje ti cekas da zavrsi sa sisanjem, cekas, cekas i onda je nosis u njezin krevetic (uvijek postoji mogucnost da ju probudis)
    ... i sve tako neke kombinacije

Ja sam pokusavala svasta (ah bilo je to vrijeme kad jos nisam znala za rodin forum) i na kraju dosla do zakljucka da je spavanje u istom krevetu i dojenje u polusnu najlakse. Ona sise ja se dobro namjestim i zaspim dalje (i ne nikad nije bilo ni blizu da bih je zgnjecila ili nesto slicno ).

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pitam se da li bi bilo bolje je staviti u njen krevet?!?! Da li netko ima takva iskustva? Hvala vam curke!
    Kod nas to ritanje po krevetu (nasem, velikom) krece nakon dojenja. I uopce ne znam koja joj je to fora u zadnje vrijeme?! U dnevnom spavanju to nikad ne radi, a po noci- party za ekipu!

Inace, mi smo tatu od prvog dana delozirali u drugu sobu (jer krevet nije dovoljno velik za troje), a beba je samnom u krevetu. Kad je ovo plesanje pocelo i ja sam probavala svasta, ali nema pravila. Ako joj se spava- spava gdjegod, a ako se 'odlucila ritati', onda ne pomaze ni dojenje u mom, ni spavanje u njenom kreveticu.

Najcesce upali sljedece- odemo do tate u njegove odaje, probudimo ga i onda on nastavlja sa nosanjem po kuci dok se skroz ne primiri i zaspi. Tada je spustamo opet u nas krevet i tako dalje do sljedeceg dojenja, pa onda sve ispocetka.

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I naša cura se napola budi po noći nekad 2-3 puta nekad niti jednom. Onda se malo vrti po krevetu. Prije bi zakmečala jer je htjela dudu, pa smo joj dodali i nastavila bi spavati. Sad je već veća, pa si sama nađe dudu, strpa ju u usta i nastavi. Ni njoj cica nikad nije služila za smirivanje. I mislim da svako buđenje ne mora odmah značiti da želi cicu.
    I mi odrasli se probudimo po noći pa nazad zaspimo. Bebe ponovno zaspu na način na koji su naučile zaspati. A budući da moja navečer zaspi s dudom, to joj treba i u noći kad se probudi.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nasa mala, koja ima 2mj, preko dana odspava sve skupa cca 4h. Navecer papa negdje oko 20.30h, mi je malo drzimo budnom, zatim slijedi kupanje oko 21.30h, pa oko 22.30h, 23h jos jednm jede i nema je do 5h ujutro. Kupanje je smiri i umori. Mogu rec da sam jako zadovoljna sto se tice nocnog spavanja!!!!!Mozda se eto zna dogoditi da se 1x probudi u noci. I to cim primjetim da se mrda i okrece, odmah joj dam cicu. Ona malo pojede i dalje na spavanje.

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i mi isto otjerali tatu zbog toga u drugu sobu , zapravo sam se je otjerao jer pri jednom okretanju je mene laktom zveknuo u glavu i smrzo se jer je mislio da je tonka i onda pipa sa znojem na čelu kolije a mama se trlja po glavi
    ja gledam kolko je vremena prošlo između hranjenja ako je manje od sat onda ne dam odmah cicu nego ju pustim i ak to traje onda joj uvalim istu ciku

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Novost!!!!! Stavila sam je u njen krevetić i to već drugu noć za redom i mogu vam reći da nam je super!! Istina budi se i dalje ali kad se počne ritati nekad ni ne primjetim pa prođe bezbolno. Ipak, budi se nekoliko puta, u 23,30 da papa pa u 2 počne show koji traje sat-sat i pol pa zaspe. Ima još jdno buđenje oko 4,30 papa i danas je spavala do 8,15!!!! Krevetić sam stavila tik uz moj pa joj samo utaknem dudu kad joj ispadne i to u polusnu (mome naravno). Ako ovako bude i dalje, super je. Preko dana isto spava u svom krevetiću i mislim da je zadovoljna. Stavili smo joj zvijezde na zid i strop pa to gleda i priča, melje.Više je niti ne uspavljujem onako kako sam prije. čito da si mi mame radimo stvari puno teže nego što jesu. Djeca su nam puno jednostavnija samo mi to ne skužimo odmah!!!

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ah nije svima isto :/ tonki je krevetić ko zatvor, ona se okreće za 360 na krevetu a u kindaču joj zapne noga il se lupi i to ju probudi onda mi je draže da spava 2 sata na krevetu nego 20 min u kindaču

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj emanina prvotno napisa
    ah nije svima isto :/ tonki je krevetić ko zatvor, ona se okreće za 360 na krevetu a u kindaču joj zapne noga il se lupi i to ju probudi onda mi je draže da spava 2 sata na krevetu nego 20 min u kindaču
    Potpuno se slažem. Nama kindač služi za igru i tam se voli dizati uz prečke, a spava sa mnom u velikom krevetu jer je tata deložiran u drugu sobu zbog hrkanja i namještanja.
    On se mora rolati do besvjesti prije spavanja, poslije spavanja tak da je tu kindač u startu izgubio bitku.
    Kindač je za male bebe, moj Luka je već veliki dečko! (mislim da bi on tak odgovoril da može reći)

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja bi najrađe deložirala MM-a jer kad se on počne vrtiti po krevetu probudi cijelu zgradu. A krevet škriiiipiiii. Ali nemam ga kamo poslati osim u kadu pa smo se navikle i ona i ja.

kokoška

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    Citiraj emanina prvotno napisa
    Potpuno se slažem. Nama kindač služi za igru i tam se voli dizati uz prečke, a spava sa mnom u velikom krevetu jer je tata deložiran u drugu sobu zbog hrkanja i namještanja.
    On se mora rolati do besvjesti prije spavanja, poslije spavanja tak da je tu kindač u startu izgubio bitku.
    Kindač je za male bebe, moj Luka je već veliki dečko! (mislim da bi on tak odgovoril da može reći)
    pricas gluposti!! :D

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čitajući koliko vaše bebe spavaju, moram se pohvaliti da moja štruca spava po 8 sati po noći :D :D :D
    Navečer zaspi oko 23 sata (poslije kupanja i papanja) i probudi se najranije oko 7, jednom je čak spavao od 23:00 do 09:00 već sam se bila zabrinula ali kada se probudi onda papa svaka dva sata da nadoknadi noć

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ponosna sam mama dugo očekivanog osmomjesečnog sina i ako netko pogleda vrijeme poruke shvatit će...
    Ukratko, u proteklih osam mjeseci nisam spavala u komadu niti jednu noć iako se on ne budi često. U istoj smo sobici dok sam tati prepustila bračnu sobu. Kindač i krevet su nam spojeni i već duže vremena na njemu spava. ALI... (uvijek taj ali )... neće dudu varalicu, hoće samo mamu. A marljiva sam dojilja, pa dobije čim traži. Nezgodno je to što moja duda više ne služi samo za hranjenje već i za žnjaranje. E to mi počinje ići na živce i morat ćemo se nekako nagoditi...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj devet_mjeseci prvotno napisa
    Ponosna sam mama dugo očekivanog osmomjesečnog sina i ako netko pogleda vrijeme poruke shvatit će...
    Ukratko, u proteklih osam mjeseci nisam spavala u komadu niti jednu noć iako se on ne budi često. U istoj smo sobici dok sam tati prepustila bračnu sobu. Kindač i krevet su nam spojeni i već duže vremena na njemu spava. ALI... (uvijek taj ali )... neće dudu varalicu, hoće samo mamu. A marljiva sam dojilja, pa dobije čim traži. Nezgodno je to što moja duda više ne služi samo za hranjenje već i za žnjaranje. E to mi počinje ići na živce i morat ćemo se nekako nagoditi...
    isto Pitam se da je nečim "nakrkam" prije spavanja Probala sam joj dati malo griza tamo oko 8 pa naravno još kasnije prsa...ali ništa...svejedno se budi Ima perioda kad to buđenje bude svakih 30min... Ima li tko ideju? Moram navesti da i preko dana dohranu slabo jede, mrkvu jedva, brokulu bljak, tikvice bljak, jabuka ok, banana kako kad, breskva ne, ...probala sam i kaul (karfiol) jučer dati ali ne ide... :/

sunce_žarko

Početno noćno spavanje

Evo i mene,nova li sam!
    Ovih par dana sam obišla razne forume vezano za dječje spavanje,točnije nespavanje oliti buđenje.
    E pa sad da se i ja izjadam. Mali ima 10mj i sitno.
    Nikad u svom životu nije odspava cilu noc (osim 9.6.2007. kad mu se zalomilo od 10-7 a ja ga od 2 do 3 čekala da se probudi,pa odustala)
    Dojila do njegovih 9 mj.,kad se prvi put prehladio pa mu nije bilo ni do sise,ni vode koju sam mu pocela davati da pije.
    I tu sam se zeznila sto se vode tiče
    Od tada se lagano sve više i više budi,popije 0,5 l vode u toku noći,i sad se svelo svako uru,uru ipo, budi,kenjka i traži piti. Nece kljun,nego običnu bocu.
    Sam je drži,i kad mu dojadi ponovno zaspe.
    U toku dana popije do 1,5 l vode(dok je bilo vruće) sad smo na čaju(jer se opet lagano prehladio)
    Što se tiče uspavljivanja,u djiru su kolica,i boca s čajem,pa dok ne zaspe.
    Što se tiče ostale hrane,sve je dobro jeo,ali kad mu je muž dao da proba malo slatka,muku mučimo sa slanim,čekam reklame da mu uvalim žlicu...
    Jesam ga upilala za prvi post,blago mi se

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Novost!!!!! Stavila sam je u njen krevetić i to već drugu noć za redom i mogu vam reći da nam je super!! Istina budi se i dalje ali kad se počne ritati nekad ni ne primjetim pa prođe bezbolno. Ipak, budi se nekoliko puta, u 23,30 da papa pa u 2 počne show koji traje sat-sat i pol pa zaspe. Ima još jdno buđenje oko 4,30 papa i danas je spavala do 8,15!!!! Krevetić sam stavila tik uz moj pa joj samo utaknem dudu kad joj ispadne i to u polusnu (mome naravno). Ako ovako bude i dalje, super je. Preko dana isto spava u svom krevetiću i mislim da je zadovoljna. Stavili smo joj zvijezde na zid i strop pa to gleda i priča, melje.Više je niti ne uspavljujem onako kako sam prije. čito da si mi mame radimo stvari puno teže nego što jesu. Djeca su nam puno jednostavnija samo mi to ne skužimo odmah!!!
    Meni se isto cini da se Jakov zagleda u mobil i nakon kupanja i cice odmah zaspi. Jede u polusnu, skuzila sam da ga moram malko razbuditi jer u protivnom par puta povuce i zaspi, pa je brzo gladan. Po noci mi dobro spava ali ranoranilac je. Prije se uredno budio u 6 sad produći do pola 7 eventualno 7 i to je to, nema sanse da dalje zaspi.
    Onda ga prebacim na nas krevet tu se poigramo, napapamo i tek nakon presvlacenja i faze aktivosti, za cca 2 sata, ponovno zaspi.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne znam gdje bih se izjadala pa cu ovdje ... dakle mi od pocetka nemamo nekog plana ni poretka u nocnom spavanju, nocu cica od 3 do bezbroj puta ... ja sam se tjesila da je skok, pa faza, pa onda krene malo bolje (citaj smanji se dojenje na ispod 5 puta) i sad mi se cini da smo opet na pocetku jer zadnjih tjedan dana ne odspava u komadu ni onih pocetnih 2 sata ... naime navecer izmedu pola osam-pola devet (ovisno o njenim znakovima spava mi se - trljanje okica, cendranje, nosi me nosi me) kupamo se, veselje u kadi ili kanti, onda oblacenje pidzame, cicanje, mazenje i san -- sve to radim polako, sve tise i tise dok ne zaspe. Prvi dio noci bude u kinderbetu koji je spojen sa nasim krevetom, do sada je taj dio noci trajao izmedu 2 i 3 sata ... ali zadnjih tjedan dana ne traje ni 45 minuta idem do nje odmah na prvi kme, dragam je, legnem pored nje, ako trazi cicu dam joj, ali onda vise ne mogu van iz kreveta jer svako odmicanje rezultira plakanjem ... i sta cu onda, ostanem s njom ali ne spavam jer zadnjih tjedan dana cicamo bezbroj puta po par minuta, spava sa cicom u ustima i istovremeno se odupire nogama od mene, ocito joj smetam, a kad je pomaknem spava 10 minuta mirno i pocne kukat i zijevat trazeci cicu i tako u krug. Meni je jako stalo do toga da se ona nocu naspava jer znam da se onda ujutro budi zadovoljna i nasmijana ... ali koliko cu dugo ja to izdrzati :/ do sad me kao drzalo da ce se to s vremenom smanjiti ali meni se cini da kod nas ide u suprotnom smjeru, odnosno da se to nocno budenje povecava ....

Dajte mi neki savjet ili barem utjehu da nije samo meni tako, recite mi da su mame genetski predodredene za nespavanje i da to sve mogu ishendlati bez obzira na mali broj sati sna ...

Ubije me u pojam kad citam kako bebaci mladi od nas spavaju cijelu noc ili barem veci dio noci ... ona nikad do sad nije odspavala duze od 4 sata u komadu, a u prosjeku spava samo sat vremena u komadu. Ima li dnevni broj spavanja veze sa nocnim? Preko dana spavamo ponekad jednom, a ponekad i cetiri puta ... pratim njene znakove pospanosti i tad je umirujem, uglavnom se uspavljujemo na cici, ja ne znam drugacije jer jako rijetko mi uspije da zaspe dok je nunam ili samo dragam.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    Čitajući koliko vaše bebe spavaju, moram se pohvaliti da moja štruca spava po 8 sati po noći :D :D :D
    Navečer zaspi oko 23 sata (poslije kupanja i papanja) i probudi se najranije oko 7, jednom je čak spavao od 23:00 do 09:00 već sam se bila zabrinula ali kada se probudi onda papa svaka dva sata da nadoknadi noć
    same here :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

srecice evo baš ležim malopre pored Nađe i razmišljam kako ću otvoriti topic pod nazivom "pukla sam" jer je to što ti opisuješ nama uobičajena situacija od rođenja S tim što sam ja sad stvarno pukla! Odlazimo na spavanje između 20 i 23h i prava je lutrija kada će zaspati.
    A obično zaspi tek kada smo potpuno slomljeni. I to izgleda tako da ma koliko ja čekala da ona učvrsti san, čim ustanem moram da se vratim. Najduže što me pusti je 15 minuta tako da brzo odustanem od bilo kakve aktivnosti. Čak i kad ne pokušavam da se izvučem, nacicavanje svakih 10 minuta traje bar do 1-1.30h. Čini mi se da onako pravo učvrsti san tek negde oko 3h pa do nekih 5.30-6h Dnevna spavanja su nam dva, tri po pola sata-sat sa sisom u ustima.
    Ja sam sve nervoznija jer jedino vreme kad mogu nešto za sebe ili kuću da uradim je od 18-20h kad je MM tu, a željna sam i da malo budem sa njim, da popričamo. Živimo kao cimeri koji se retko sreću O keksu da ne pričam, tu je tek jadna situacija
    To samo da znaš da nisi jedina...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vissnja bas je dobra ova usporedba sa cimerima :/ tako je i kod nas
    evo prijavljujem da vec par dana ne spavamo skoro nista ni po danu, danas je recimo spavala tri puta po, ni manje ni vise, 20 minuta a uspavljivala sam je valjda 200 minuta :aaaaaaaaaaaaaaaaa:
    tako da imam osjecaj da je uspavljujem cijeli dan ... i jedva cekam da MM stigne doma samo da radim nesto drugo osim lezanja na boku sa cicom na izvolte
    noci su nam uvijek iste ... bas me MM neki dan pitao 'Pa zar nisi rekla da ce s vremenom sve duze spavati? Cini se da ona spava sve krace?' onda se smijemo kako cemo se naspavati kad krene na faks ...

tjesi me prijateljica da cu se sa drugim djetetom naspavati :hehe:

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    tako da imam osjecaj da je uspavljujem cijeli dan ... i jedva cekam da MM stigne doma samo da radim nesto drugo osim lezanja na boku sa cicom na izvolte
    same here

Ja čak ni ne želim da se naspavam, samo da se keksam

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tako da imam osjecaj da je uspavljujem cijeli dan ... i jedva cekam da MM stigne doma samo da radim nesto drugo
    tako je nama bilo prva tri mjeseca života, svakog dana sam pomislila - ja to neću izdržati - ali uvijek sam, naravno, nekako i izdržala. ja sama s djetetom, muž radi od jutra do mraka. srećom je noću dobro spavala, uz 2 buđenja (ne dojimo).
    i nakon 3 mj počela je, nekako odjednom, spavati danju po točno pola sata 3x dnevno, što je već bilo olakšanje.
    sada spava 2x po pola sata i 1 x možda sat, sat i pol dnevno, a noću jedno buđenje. medjutim uvijek nešto novoga, pa sad počinjemo imati problema s uspavljivanjem za noć, što prije nismo imali. i zadnjih 10 dana zbog problema sa šmrkavim nosićem noću sam se budila ukupno više nego od njenog rođenja do sad...
    ne mogu ti pomoći pravim savjetom, jer ne dojimo - ipak je to druga situacija. i meni su govorili to je faza, i zaista to jesu faze, samo čovjek ne zna koliko će trajati...a meni se činila čitava vječnost, ali na kraju prodje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moje cure u zadnje vrijeme ne samo što se često bude noću več onda i plaču pa ih moramo nošati dazaspu ili se razbude pa im se ne spava nego pričaju,mrdaju se i smiju,već nam je pomalo za izludit a ne kužimo u čemu je kvaka,stvarno se nadam da je to prolazna faza. :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

aurora8 cita MM tvoju repliku i komentira 'vidis do tri mjeseca sve to zavrsi' a ja kazem 'pa da, samo smo eto mi dogurali do petog i jos traje'

Ma tko zna ... mozda me vec sutra iznenadi zar ne?
    Ali drago mi je da nisam sama

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

duška zamisljam si tebe s njih dvije u gluho doba noci i mislim si kako je smijesno sto se zalim kad imam samo jednu ... ma to su sve faze, skokovi, doskoci, zubi tjesim se i sigurno ce proci u jednom trenu

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

srecice, jako dobro znam kako ti je :/
    s vidom je to trajalo jako dugo, zapravo on se još i danas budi po noći ali kritično je bilo do njegovih 7 ili 8 mj. Sada kada pogledam u natrag mislim da je frka oko dnevnog spavanja stala baš onda kada sam prestala s tim maratonskim uspavljivanjima, jednostavno sam si odlučila da neću forstai sebe i njega nego sam ga počela stavljati nekoliko minuta samog na pod (puzzle) kada bi mu bilo dosta prešli bi na krevet , pa bi išli van i sl.....
    uspavljivala bi ga svakih cca 2.5-3 sata nakon što se probudio. Kako je vrijeme prolazilo počeo je produživati san, ali negdje s godinu dana prešao je na 2 spavanja a s 1.5 god na 1 . I tek sada, sa 2 godine odvali 2-3.5 sata u komadu.

Isto radim i sada s Brunom, ona ima 6 mj. i spava 3 puta dnevno po 30-60 min. Po noći je konačno počela cicati pa se budimo svaka 3-4 sata.

aurora8 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

aurora8 cita MM tvoju repliku i komentira 'vidis do tri mjeseca sve to zavrsi' a ja kazem 'pa da, samo smo eto mi dogurali do petog i jos traje'

Ali drago mi je da nisam sama

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

eh srecice
    to je takva beba. najgore sto si mozes napraviti je poceti usporedivati svoju bebu sa drugima, al evo ti jos gori primjer. Anita je do kojih 8 mjeseci imala 1,5-2 h razmak izmedu podoja u CIJELIH 24h. I dandanas manijacki doji, al ipak slabije

sjecam se da sam kod dnevnog spavanja mogla zbrisati kad bih ju uspavala, a onda ju je primila faza drzanje cike desnima u cvrstom zagrizu, i nije bilo sanse otici, stalno je kmecala. borba je trajala poprilicno dugo (par tjedana) dok nisam odustala. i tako sam spavala s njom, ili citala knjige, i trajalo je, a onda je jedan dan pustila ciku, i ja sam pobjegla.
    od tada imamo skuhan rucak, i uredniju kucu, i povremena zajednicka spavanja. no naucila je najvazniju stvar - mama se uvijek vrati.

i jos se sjecam da smo imali uzasna mucenja dok se nije iskristaliziralo dnevno spavanje... probajte uvesti neku rutinu neko vrijeme, mozda pomogne. a nece li zaspati ...stajaznam...15-20 min, dignite se iz kreveta, pa pokusajte kasnije.

za noc nemam pametan savjet

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moj me mesari dok se ne razbudim i ne napustim krevet. Onda mirno spava 2-3 sata kao i noćas, valjda je sretan kao i svaki jarčić kad osvoji svoj teritorij... Podočnjaci su mi do poda, doslovno imam mučnine od premorenosti. Npr. jučer i danas sam spavala možda tri-četiri sata kad se sve zboriji Pokušavam ga uvjeriti da spava u kinderbetu, uvodili smo nekakvu rutinu (dnevno-noćno spavanje u točno određeno vrijeme), pokušavala sam sve moguće i nemoguće načine smirivanja... Na kraju mi je san postao toliko plitak da se budim na svako i najmanje stenjanje.

Od svega sam uspjela nešto naučiti - ponekad ni sami nismo svjesni granica svoje izdržljivosti

Jonna avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure moje ja se vama divim.
    Zelim vas podrzatii reci da ja takvih problema nemam. Jonna je 2 i pol mjeseca stara i budi se jednom po noci i to izmedu 2-3 za sisanje i mir Boziji do 6 ujutro. Ona meni zaspi oko 20 i mir do 2. Istina je posto sam novopecena mama da trzam na svaki njen okret ili uzdah pa onda kada muz hrce, najmanje vremena potrosim na dojene cca 10 min uvrh glave 20 min vratim je u krevetic i dalje nastavlja spavati do 6.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

noćas je moj muž napravio fatalnu grešku i nakon svih mogućih načina smirivanja stavio lornu k nama u krevet i naravno mirno je spavala do jutra,al pitam se šta će biti noćas a i nepravda je to prema seki koja je spavala u kindaću

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

duška a mozda joj to treba, da je blizu ... ja isto mislim da Leila spada u djecu kojima je potrebno vise fizickog kontakta pa se zato toliko puta budi po noci i trazi me, a spava prvi dio noci u kinderbetu a ostatak kod nas u krevetu.

dnevno spavanje ... pratim njezine znakove pospanosti tako da nema nekog pravila koliko ce puta spavati u toku dana, i sve manje se uspavljuje na cici, pa tako vec dva dana je uspavljujem nunajuci je u viperu (barem neke koristi od te sprave ) ... ne spava dugo ali valjda joj je tih 20-30 minuta dovoljno jer se probudi vesela, a dok je nunam koristim priliku i citam forum. Inace ako nece spavati dignem je, setamo, plesemo, ali ako nastavi cendrati i trljati oci onda opet pokusavam pa zato imam osjecaj da mi cijeli dan prode u uspavljivanju.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

srećice...sve znaš, mi smo sestre po nespavanju tj. noćnom nacicavanju
    Samo sam ti htjela reći (a i drugim mamama) da mi je jedna poznanica koja je bila u istoj situaciji kao mi da sve to prođe oko godine dana, samo od sebe, dogodi im se neki klik i spavaju.
    Još malo!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Čitajući sve ovo prošle noći pošla ja na spavanje opuštena i utešena, kao nisam jedina, proći će. Kad ono :shock: Ja mislim da se 72 puta probudila i kenjkala, povukla par gutljaja i tako ponovo i ponovo. U 6h se dignem sa MMom, sednem u fotelju i zaspim odmah. Mala nije mrdnula do 9h i tad se probudila vesela i naspavana. A ja izlomljena, zombi!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vissnja kad mislis da se ne moze vise puta probuditi ona iznenadi ... sinoc cica poslije kupanja i pocne se buniti u mom narucju, ja je spustim u krevetic legnem pored nje a ona se okrenula na bok, rukicu ispod glave i spava, a ja lagano i pomislim moram ovo napisati na forum ... ha ha ... nakon 22 minute cujem eeeeeeeeej, ja dodem ona mase nogicama i rukicama kao da je spavala 22 sata u komadu, uzimam ju iz krevetica i govorim 'a jesi me ha?' a ona se smije i prsticima trpa cicu u usta, i sta da covjek radi nego da se smije ... onda je nakon tog cicanja odspavala skoro sat i pol a ja se taman zadubila u neki film i mislim si pocicat ce pa ce nastaviti spavati, ali ... pristekala se i rukicu prebacila preko mene kao da me grli i ja sam zaspala s njom ... a do jutra smo cicali bezbroj puta ... probudila se sa MMom oko 7:15, okrenula na trbuh i cackala prsticima po mom nosu, ocima i ustima dok se nisam probudila, onda sam ju presvukla pa smo se igrale i opet zaspale ... ona jos spava a ja pijem kavu i citam forum.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A lepo je, imaš pravo. Ali ponekad naporno. Ali to nam je posao, mame smo.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da vam se i ja pridružim, moje zlato spava od 10 do 5 i ja prezadovoljna, onda kad ju dignem u polusnu da popapa, čim ju počnem dizati ona počne mljackati, zma glumica kaj ju čeka, svaki put me nasmije

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo u fazi kad ju više ne dojim na svako kme. Spavamo zajedno i trenutno doji noću kako kada dva-tri-četiri puta, ali više puti se glasa (ne znam da li se pri tom i probudi). Pričekam neko vrijeme i ako se ne smiri krenem ju dojiti. A što se tiče zajedničkog spavanja meni je tako daleko lakše nego da se dižem i nosim ju ( a nije više baš ni lagana), a već mi je prešlo u potrebu da ju osjećam kraj sebe.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja beba (isključivo dojena) ima 2 tjedna i moram se pohvaliti da mi uopće nemamo problema sa spavanjem. :D
    Od početka je uhvatila neki svoj ritam od cca 2,5-3,5 sata spavanja. Kad se probudi nahranim ju i promijenim pelenu i ona ubrzo opet zaspi. Podoji nam dosta dugo traju (nekad i do 45 min.) jer ponekad zaspi na meni pa se probudi za par minuta i hoće opet jesti.
    Spava u kinderbetu koji je pokraj kreveta, pa se po noći uopće ne dižem nego samo sjednem na krevetu i prebacim ju k sebi. Ne bih mogla nikad spavati s njom u krevetu, a ovak je pol metra od mene i ja se probudim čim se počne meškoljiti.
    Navečer zaspi oko 9, pa se probudi oko ponoći. Opet zaspi oko jedan, pa se probudi oko 4 i nakon toga ujutro poslije 7. Ja cijelo vrijeme spavam, ali čujem kad se počne buditi pa ju samo prebacim na krevet prije nego počne plakati, podojim, presvučem i dalje spavam. MM uglavnom spava cijelu noć, i uopće ne skuži kad je ona budna.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vissnja je l' to one nama vade mast?

Ja se definitivno tjesim da ima ovakve i onakve djece, i da ce sa drugim bebacem sigurno biti pjesma sto se tice spavanja :plizplizpliz:
    mi smo jucer konacno osposobili kindac bez jedne stranice i definitivno sam skratila uspavljivanje, naime podojim je u njenom kreveticu, ona zaspe a ja se izvucem, a i nocu mi je lakse jer je samo privucem k sebi (odnosno sama ona domigolji), jer sam do sad je morala dizat preko ograde pa bih i sebe i nju razbudila.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Moja beba (isključivo dojena) ima 2 tjedna i moram se pohvaliti da mi uopće nemamo problema sa spavanjem. :D ...
    Moram biti malo zločesta: ima još puuuno vremena za promjene...

Neka tako i ostane i bit ćeš među sretnim mamama koje uspiju izgurati bez podočnjaka.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sirius black tako je i nama bilo u početku, budila se na 3 sata tačno, a gle nas sad :/

srecica taman smo imali dve manje više OK noći i htela sam da se pohvalim malo, kad noćas katastrofa!!! Nađa spava sa nama, ali mi to ni malo ne olakšava noć jer su mi cice poooooovelike i uvek moram da ih pridržavam dok sisa, tako da nema samoposluženja. Tj. ona se prišteka sama, ali onda me šutira dok se ne probudim da joj držim sisu jer joj zatvara nos. A bar znam da je snalažljiva, kad su mi već podočnjaci do poda

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Znam da ima vremena za promjene, ali mi je super da je bar sad u početku tak, pa se nadam da će čim duže potrajati. Frendica ima bebu stariju 10 dana i ona uopće nema nikakav ritam. Ona i njm se nisu naspavali od kad su došli iz rodilišta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

He he ... ja se nisam naspavala vec jakooo dugooo
    Prijavljujem da je L. pocela ponovo spavati barem onaj prvi dio noci, jucer 2 i pol sata, a prekjucer 3 :D
    inace prakticiramo duuugiii boravak vani, pa dodemo doma rumenih obrascica i nosa pa nekako mislim da i to pripomogne da se lakse uspavamo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •