Ne znam gdje bih se izjadala pa cu ovdje ... dakle mi od pocetka nemamo nekog plana ni poretka u nocnom spavanju, nocu cica od 3 do bezbroj puta ... ja sam se tjesila da je skok, pa faza, pa onda krene malo bolje (citaj smanji se dojenje na ispod 5 puta) i sad mi se cini da smo opet na pocetku jer zadnjih tjedan dana ne odspava u komadu ni onih pocetnih 2 sata ... naime navecer izmedu pola osam-pola devet (ovisno o njenim znakovima spava mi se - trljanje okica, cendranje, nosi me nosi me) kupamo se, veselje u kadi ili kanti, onda oblacenje pidzame, cicanje, mazenje i san -- sve to radim polako, sve tise i tise dok ne zaspe. Prvi dio noci bude u kinderbetu koji je spojen sa nasim krevetom, do sada je taj dio noci trajao izmedu 2 i 3 sata ... ali zadnjih tjedan dana ne traje ni 45 minuta idem do nje odmah na prvi kme, dragam je, legnem pored nje, ako trazi cicu dam joj, ali onda vise ne mogu van iz kreveta jer svako odmicanje rezultira plakanjem ... i sta cu onda, ostanem s njom ali ne spavam jer zadnjih tjedan dana cicamo bezbroj puta po par minuta, spava sa cicom u ustima i istovremeno se odupire nogama od mene, ocito joj smetam, a kad je pomaknem spava 10 minuta mirno i pocne kukat i zijevat trazeci cicu i tako u krug. Meni je jako stalo do toga da se ona nocu naspava jer znam da se onda ujutro budi zadovoljna i nasmijana ... ali koliko cu dugo ja to izdrzati :/ do sad me kao drzalo da ce se to s vremenom smanjiti ali meni se cini da kod nas ide u suprotnom smjeru, odnosno da se to nocno budenje povecava ....

Dajte mi neki savjet ili barem utjehu da nije samo meni tako, recite mi da su mame genetski predodredene za nespavanje i da to sve mogu ishendlati bez obzira na mali broj sati sna ...

Ubije me u pojam kad citam kako bebaci mladi od nas spavaju cijelu noc ili barem veci dio noci ... ona nikad do sad nije odspavala duze od 4 sata u komadu, a u prosjeku spava samo sat vremena u komadu. Ima li dnevni broj spavanja veze sa nocnim? Preko dana spavamo ponekad jednom, a ponekad i cetiri puta ... pratim njene znakove pospanosti i tad je umirujem, uglavnom se uspavljujemo na cici, ja ne znam drugacije jer jako rijetko mi uspije da zaspe dok je nunam ili samo dragam.