Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 60 od 60

Tema: Noćno spavanje

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Trzim po Rodi iskustva drugih mama sto se tice spavanje i uspavljivanja i vidim da nisam jedina, pa mi je moram priznati odmah lakse.
    Mi i nemamo toliki poroblem oko nocnog spavanja, vec oko samog uspavljivanja. Cura je iskljucivo dojena, cuke, caj 0 bodova, na sve to se mrsti i ispljuvava sto mi je i u neku ruku i drago samo sto samo uspavljivanje traje po pola sata. Nosaj ovako, onako, setaj, pjevaj... ma za poluditi.
    Preko dana nema spavanja, malo kunjanja po dvadesetak minuta i to je to. Tata radi od jutra do sutra tako da smo po cijele dane same i nemoram uopce i napominjati da padam s nogu, evo na kompu sam nakon dugog, dugo vremena.
    Po noci imamo drugu pricu, kupanje ne pomaze, nosanje isto jer ako se uspava i legne u krevetic jos se po noci probudi minimum dva puta za cikiti, ali ako je stavim u njen krevet da se placuci uspava negdje oko 23 spava kao klada cijelu noc, oko 7 se uzmeskolji, prebacim je kod sebe, dam cikiti i nastavi do 10.
    Osjecam se kao prava nemajka jer pustam djete da se placuci uspavljuje, toliko mi bude krivo slusat je. Ako imate kakvih drugih prijedloga slusam

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

lucylu za preko dana probaj maramu/sling, ona ce se naspavati u tvom narucju a ti ces moci i nesto raditi po kuci, ili setati, ili surfati ako te volja.
    Za vecernje spavanje, ja sam osobno protivnik placljivog uspavljivanja, probaj leci pored nje dragati je, pjevati joj ... mozda bi joj pasala masaza umjesto kupanja, pokusaj naci nacin da bez suza zavrsite dan, sve je to sistem pokusaja i promasaja, nemoj misliti da moja L nije nikad plakala prije spavanja i tko zna sto nas jos ceka ... i nekako ne vidim problem ako se budi nocu 2 puta za cikiti, da je bar kod nas tako

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kupila sam maramu ali nece u nju, pokusala sam i cim je stavim dernjava, nezelim je maltretirati, pokusavam je pomalo navikavati ali..... krivo mi je para, ali ako stvarno nebude htjela prodat cu je.
    Evo mis mali kunja, vratile smo se iz setnje i svjez zrak je uspavao

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mi smo bili dobri spavaci uz 2/3 puta hranjenje u polusnu. Onda se nesto promijenilo, budi se svakih sat i pol, nekad i cesce. Krene sa mrmljanjem koje se pretvori u plač a onda i vrisak.
    Odbija čaj, polozaj na bok u kojem inace spava, lupa noicama i pruza ruke da ga uzmem. J. ima 6 i pol mjeseci, kad ga dignem nikako ga ne mogu smiriti osim na cici, koju povuce par puta i ponovno zaspi. Za sat vremena sve ispocetka... Ja se osjecam totalno izmorena. Preko dana jede svakih 3/4 sata i ima jedan obrok dohrane, najcesce vocnu kasicu. Mlijeka imam dovoljno i mislim da nocu nije glad u pitanju nego nemogucnost da ponovno zaspi.
    Ono sto me brine, zasto se uopce budi tako cesto? Ne znam sto da radim, kako da pomognem i njemu i sebi. :?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

anny možda proverava da li si tu. Treba mamu. A već je i veliki, mnogo toga primećuje preko dana, možda sanja. Nađa se noću budi bar 4-5 puta, samo povuče dva gutljaja i nastavi, a samo jednom u toku noći sisa onako ozbiljno. I to ne budi se uvek nego ja uletim sa cicom pre nego što se razbudi, dok se još meškolji ili kenjka u snu. Ako bih čekala da se probudi, teško bih je posle uspavala. E sad ona spava sa nama pa ja mogu odmah da reagujem, samo joj približim cicu, nekad je samo omiriše, valjda da potvrdi da sam tu, i nastavi da spava. A nekad ode do tate i uhvati ga za nos pa tako spava
    Mislim da njima samo treba sigurnost da je neko tu. Drži se, prođe sve...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja se drzim uvijek istog ritma prije nocnog spavanja: kupanje, dojenje, ljuljanje na rukama i onda ju stavim u krevetić dok je već na pol u snu. Po noci mi se obavezno budi minimalno 2 puta, al to ni nije buđenje, nego samo kratko javljanje da je mozda gladna. U biti nije mozda uvijek ni to.

Citala sam u onoj knjizi No Cry Sleep Solution da bebači stalno rade zvukove u snu - da su to sleeping sounds ili noise il kaj vec, i da se bebe ni ne bude zapravo. Ha sad - meni je tesko procjeniti kad to ona spava bas a kad trazi ciku, pa ja obicno skacem na svaki mig - jer ako odmah reagiram i stavim je na ciku - onda si ona malo popapa i odma dalje zaspi. Sad se to vec svelo na to da se javi, popapa i dalje pajki - al sve obavi žmirečki! I mislim da mi se do sad jos nije dogodilo da sam ju u noci morala nosakati ili uopce paliti svijetlo. A da - od kad spavamo u totalnom mraku, i Maša bolje spava. Prije smo imali cijelu noć upaljenu jednu lampicu, al onda sam skuzila da je ponekad znala otvorit oci u noci i gledat okolo. Sad kad je totalni mrak, toga vise nema.

a kad ju dojim, to po noci uvijek radim lezecki u krevetu svom. Tak da se znalo puno puta događati da zajedno zaspimo, pa se probudim nakon par sati itd Tak da mi prakticiramo nesto - pola co-sleeping a pola odvojeno Makar sad sve vise vidim pozitivnu stranu zajedničkog spavanja - mislim da se onda uopce ne bi ni ja nesto razbuđivala...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo se i ja prijavljujem. Cura mi je odlično spavala, s dva mjeseca je spojila noć, a sad odjednom (nije baš nepovezano jer je dobila dva zubića prije 15etak dana) česta buđenja. Zaspe oko 9, 9.30h. Počela se buditi već oko 12,1 h. Ja sam je prvo vrime podojila i ostavila sa sobom jer mi se bilo lino dizat po noći i vraćat je, drugo dojenje je bilo oko 5,6. Ali sam odlučila promjeniti taktiku jer mi je krevet manji i da ne zaspe na jednom a budi se na drugom mjestu, a i da mi ne uvede noćna dojenja. Pa joj dam dudu, ali ne pali to često, ili je podojim pa je vratim u krevetić. Ne znam, dokad će ovo trajiti i kako će se razvijati...
    p.s. po danu ima nekoliko kraćih spavanja po pola sata, sat, ako smo u stanu dva put izjutra, i dvaput kroz popodne. vidit ćemo...

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja curka ima sad nepuna 4 mjeseca. Nekako mi se čini da se sve češće budi noću. Dam joj cicu i ona dalje spava. Ne bi li ona što je starija trebala smanjivat noćne obroke i duže spavat?? :/

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    Ne bi li ona što je starija trebala smanjivat noćne obroke i duže spavat?? :/

kod nas se spavanje od 6-7 sati u komadu do negdi 3 miseca, nakon toga svelo na najvise 3-4 sata u komadu. doduse ja se sad sve manje budim kad on sise, uvalim siku i spavam tako da ne znam koliko puta i kad se probudi, neka samo primjetim koliko je proslo ali svakako je sve cesce nego prije. ja san to povezala i sa rastom zubica i sve vecim temp. jer kad mu je vruce onda se nekad pocne bduit pa opet zaspe kad dotakne siku.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Podizem malo topic i molim za pomoc ili koju rijec utjehe....sincic mi ima 8 mjeseci i od njegovog 3. mjeseca do prije desetak dana nocno spavanje bilo je savrseno: 10 u komadu, bez budenja, u svom kreveticu...u
    natrag deset dana poceo se buditi svakih 2,5-3 sata. ne bih rekla da je gladan, kad se probudi djeluje naspavano i kao da nema namjeru skoro ponovno zaspati, nego bi se igrao...kad ga donesem u nas krevet, onda tek "poludi"...naposlijetku ga dojenje ipak uspava, pa zaspe. i za cca 2-3 sata opet...
    po danu spava odlicno, u dva navrata po 1-2 sata...
    pitanje glasi (kratko i jasno): sto mu je i koliko ce to trajati?
    ima li netko sa slicnim iskustvom?
    koliko je uopce sna dovoljno djeci te dobi?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •