Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: bole me leđa od slinga

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno bole me leđa od slinga

...bole me leđa od slinga... zanima me je li to normalna pojava na početku slingaškog staža...
    :? :? :?

S maramom od početka uživam, ništa ne boli...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: bole me leđa od slinga

Citiraj zoza prvotno napisa
    ...bole me leđa od slinga... zanima me je li to normalna pojava na početku slingaškog staža...
    :? :? :?

S maramom od početka uživam, ništa ne boli...
    Možda si nešto krivo namjestila. Je li ti sling dobro raširen preko ramena i leđa? Je li stegnut?

Mene sama leđa ne bole, ali križa da. Doduše, mene križa i inače rasturaju od nošenja bilo čega. U trudnoći sam se bezbroj puta "zaglavila" dok bih ležala ili sjedila i morala zvati mm-a da me izvuče. (D. još i sada zna ležati skroz mirno i vikati "Mama, zagavija sam se! Daj mi 'uku!" ) Maramu nisam toliko koristila, pa nemam pojma bi li me i s njom tako boljela.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni su zato marama i sling neusporedivi. Sling mi je stvar nošenja 5-10 min, marmu mogu satima. Inače nemam ama baš nikakvih leđoboljnih sklonosti.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

zoza, raširi tkaninu na leđima što više, gotovo da ti pokrije cijela leđa.
    gdje te točno boli, i jesi li iranije imala sličnu bol bez slinga?

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I ja imam čestu bol u leđima. Kupila bi sling baš zbog toga, da je nosim pravilno jer mi je ovako ajmemajko. Što mi je onda bolje marama :?

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mene su u početku boljela kad još nisam dobro namjestila sling,sad i sa Tominih 14kg bez problema ali na žalost ne na duže staze jer mi je ipak težak

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sling i pouch nosim maksimalno sat vremena, dok maramu mogu i tri sata... :/

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Slazem se, sling samo za kratke relacije, cak i kad je pravilno namjesten... Ali zato je za veliku curu od 11kg mei tai zakon!

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mora se paziti da sling ne ide u predjelu između ramena i vrata, nego strogo na sredinu same ramene zdjelice!! ako se nosi na samom vratu onda jako sve boli.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    zoza, raširi tkaninu na leđima što više, gotovo da ti pokrije cijela leđa.
    gdje te točno boli, i jesi li iranije imala sličnu bol bez slinga?
    probat ću jače raširit tkaninu ...,

boli me po dijagonali leđa... odnosno imam osjećaj kao da će mi se kralješnica sfrkat... takvu bol sam prvi put osjetila sa slingom

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ako se ne uspijes nikako snaci sa slingom mozda najbolje da ga prodas i kupis Mei Tai al obavezno sa spuzvicama na naramenicama .meni je puno udobniji od slinga i mozemo se nositi dugo.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mene znaju boliti leđa u dnu, malo poviše krsta, kad se dugo nosamo. Skužila sam i zašto - ona cupka i vrti se, a ja podsvjesni guram naprijed trbuh i zdjelicu, da ne bi ispala a ne može ispasti, svaki put uredno sve pritegnem Sad kad znam šta radim, "uhvatim" samu sebe u tome, pa se korigujem. Pa onda leđa rijetko bole.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    mora se paziti da sling ne ide u predjelu između ramena i vrata, nego strogo na sredinu same ramene zdjelice!! ako se nosi na samom vratu onda jako sve boli.
    slažem se.
    također treba paziti da ga ne stavite previše na rame. nekoliko puta sam ja tako preko ramena navukla malo previše i kao posljedica je bila bolno rame i pola leđa nekoliko dana.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

točno, trebna ga dobro namjestit, mi neki dan bili u gradu 8 sati samo u slingu i nimalio me leđa nisu boljela ni dok smo hodali ni poslje....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hm.. i mene je zanimalo pitanje ovog posta. Mi smo isto pred par dana nabavili sling i ledja me rasturaju ( inace imam dosta problema ). Pazila sam da ga namjestim kako treba, sve po uputi, siroko rasirila preko ledja, na sredinu ramena i sve to skupa i svejedno me bole.. Ovaj tjedan cu uloziti u profi masazu i nadati se najboljem...valjda ce proci kroz neko vrijeme. Marama mi je prekomplicirana, previse je tog materijala, a i muz nije odusevljen da se seta sa maramom dok mu je sling ok.
    M ima vec preko 8 kila, tako da je dosta tezak, a ima tek 5 mjeseci., sta li ce samo biti poslje :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

neka muž nosi malca u slingu a ti u marami.

u marami je težina raspoređena na čitava leđa - pokušaj i vidjet ćeš razliku, pogotovo na dulje relacije.

ima još jedna stvar - mama se s novom nosiljkom često ukoči ili nakrivi jer ima osjećaj da joj stoji prelabavo, ukoso ili kojekako.... možda se samo morate malo uštositi.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja opet mislim da nije stvar dobrog ili lošeg namještanja, nego toga što je kod poucha ili slinga težina na jednom ramenu a ne na čitavim leđima. vjerojatno je ugodna promjena nositi bebu u slingu nakon što se nosi na rukama, ali nakon nekoliko mjeseci samo s maramom...sling mi je puno neudobniji

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    ja opet mislim da nije stvar dobrog ili lošeg namještanja, nego toga što je kod poucha ili slinga težina na jednom ramenu a ne na čitavim leđima. vjerojatno je ugodna promjena nositi bebu u slingu nakon što se nosi na rukama, ali nakon nekoliko mjeseci samo s maramom...sling mi je puno neudobniji
    Marama je nezamjenjiva pa iza nje Mei Tai koji ima siroke naramenice punjene spuzvom pa tek onda Sling koji zaista rijetko nosim .

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    Ovo je jako važno, a skužila sam tek pred par dana (a nosimo se od rođenja) gdje točno trebam namjestiti sling na rame da mi ne bude teško.
    Inače, kao i većina cura, preferiram maramu za dulja nošenja, a sling za kraća, iako s obzirom na nedavno otkriće možda i promijenim mišljenje.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

moj maleni ima 2 godine i oko 15-tak kila. još se uredno nosamo i niš me ne boli. uživamo. mislim da je važno dobro ga namjestit.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala na savjetima, stanje se popravilo - moja leđa su vam zahvalna...
    ali naš favorit je ipak marama...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja malenog stavim malo više gore....ako je spušten previše ne paše mi......sjedi mi negdje na želucu

hugolinko

Početno

Mi se jos privikavamo na sling al MT je super

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kupila sam sling al nekako mi neide stezanje , kad stežem onda sve poremetim

imam cd i stalno proučavam al nikako da ju namjestim a da ju nemoram pridržavati
    jel neko tko dobro pozna sling živi u Novom Zagrebu pa da mi malo pokaže ako je voljan

beba ima 4 mjeseca i htjela bi ju nosati u položaju s nogicama van

hugolinko

Početno

Pokušaj bebicu pridrzati tj.da ne ti ne opterećuje sling dok ga zatežeš.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    kupila sam sling al nekako mi neide stezanje , kad stežem onda sve poremetim imam cd i stalno proučavam al nikako da ju namjestim a da ju nemoram pridržavati jel neko tko dobro pozna sling živi u Novom Zagrebu pa da mi malo pokaže ako je voljan beba ima 4 mjeseca i htjela bi ju nosati u položaju s nogicama van
    Meni je bilo malo teško ispočetka. Kako god da namjestim sling, čim bi ga zategla, sve bi se ispomjeralo. Ringovi bi došli nisko, zateglo bi me na sve strane, sling bi mi imobilizirao rame,... strahota. Onda sam jednom skužila da je zgodno da zategnem koliko treba, da beba bude pristojno smještena (bez obzira na položaj ringova i cjelokupnog slinga). Potom bi njenu guzu izvadila iz slinga, pridržala rukom, a drugom rukom namjestila ringove gdje mi paše i raširila sling preko ramena onako kako mi odgovara. Kad to obavim, vratim guzu na mjesto i podvučem dovoljno materijala pod guzu i nogice. I pravac šetnja! :D
    P.S: mi se nosamo na boku, ne znam jel ovo primjenljivo i na ostale položaje

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

OK, evo mene od slinga zna bolit vrat. Nisko prema ramenu...šta krivo radim?
    A ako slučajno nosim vrečicu u ruci, ajme...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

vjerovatno ti se sling "popne" na vrat, spusti nešto niže, da obujmi rame

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

stegnut mi je preko ramena (ne mogu dignuti ruku, jer se spušta na nju) i ringovi mi se spuste...hm, ne stoje na prednjoj strane ramena, već se okrenu i stoje otprilike nisko na dojci...jel kolutovi MORAJU stati na ramenu ili ro varira po težini djeteta?
    evo ovako mi stoji
    http://www.4malmal.com/image/baby-sling_ani.gif

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ringovi na slici su meni malo previše nisko. Ja namjestim da budu negdje u nivou ključne kosti. Takođe djeluje da je sling malo previše spušten niz ruku. Meni kad se tako nisko spusti, skroz imobiliše ruku, pa nikud s njom ne mogu. Ja podignem materijal malo više, da obujmi samo rame, a da se ne "vere" uz vrat
    Ne znam jesam li od pomoći? Možda i ja radim krivo :? Ali za sad me vrat nije bolio, a leđa već jako, jako rijetko, čak i kod dužeg nosanja.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala..pokušt ću tako kao ti

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja bih rekla da su ringovi na slici prenisko... :/

A bilo kakva bol je zbog neispravnog namještanja (mene je isto rasturalo i u vratu i leđima kad ne bi namjestila kako treba).

Sad mi je princip ovakav: sling namjestim bez bebača i to poprilično visoko i dobro stegnuto (toliko da izgleda ko da ne može ući kroz to, al caka je da može jer se tkanina raširi, otpusti, baš kao i ringovi koji se uvijek malo spuste).

Tek onda uzmem njega i stavim ga unutra (prebacim ga preko ramena i onda uvlačim u one male otvore). Kad ga tako namjestim bude mi čvrst, stabilan (iako je jako živ, uvijek se okreće...eh lako je bilo sa slingom dok je bio mala bebica). Tako mi se ni ringovi ne miču i bude mi skroz ok - jako dugo ga nosim bez ikakve boli.

Ako se desi da mi se putem što olabavi, postane neudobno, onda ga izvučem, tj stavim na rame i ponovim proceduru.

Nikad s njim u slingu ne pokušavam namjestit jer onda mi se desi ono o čemu govorite ovdje - labavo, nakrivo, nesigurno, bolno....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

joj narode, prekjučer sam ga naručila, jučer dobila, a danas me raskidaju križa, samo se tješim da to nije od slinga, jer ga nisam dugo koristila, samo sam otišla od kuće do pošte, što i nije tako daleko, ali inače nikad nemam problema sa križoboljom ili sličnim tegobama.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala Bogu, ipak nije bio sling u pitanju, jer sam je jučer nosala u njemu i uživala je, čak mi je lijepo zaspala i onako usnulu sam je spustila u krevetić kod brata i šogorice i pokrila i uživala je. Stvarno sam oduševljena slingom i njegovom multifunkcionalnošću. Onome tko ga je izmislio treba sagraditi spomenik!

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A ja cu vam odgovoriti sa stajalista osobe koju krizobolja i opcenito bol u ledjima i vratu prati vec 6-7- godina (u dvadesetima sam ali to ne sprecava ove probleme). Mene ledja bole uvijek, a NE bole SAMO kada nosim bebaca u slingu. Dosta sam visoka, krivo se drzim, sada jos od namjestanja kada dojim dodatno boli, nocu dojim lezeci na boku, pa me kukovi bole jos od bolnice i nikako se ne mogu namjestiti, zapravo od svih tegoba koje se spominju nakon poroda, mene muci jedino ta kostobolja. Ali kada idemo vani, stavimo sling i valjda se nesvjesno ispravim kada ga zategnem preko ledja, odjednom ni izmedju lopatica nema boli. Ne znam kako objasniti, znam samo da mi je to olaksanje, sta zbog setanja jer me kukovi ne bole kada setam, nego kad sjedim ili lezim na boku, sta zbog zategnutosti (bebu nosim dosta visoko, njegova glava kad ju drzi dignutu mi dodiruje bradu) pa su mi ledja ravna i ne grbim se, a i kad ga nosim ne sagibam se u krizima kao inace nego u koljenima.

Eto, nasla sam prirodni lijek protiv kostobolje i krivog drzanja :D

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Sp00klica prvotno napisa
    Eto, nasla sam prirodni lijek protiv kostobolje i krivog drzanja :D
    To se traži! :D
    Ja nikako ne mogu mami da objasnim da me ne bole leđa od nosanja M u slingu. Džaba sva priča o ravnim leđima, o pravilnom saginjanju... jedini odgovor koji dobijem je i dalje "teško ti je nosati je, uzmi kolica" :mad:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •