-
Crvenilo po vratu
Molim za savjet. Moja beba od dva mjeseca već par dana po vratu ima crvene mrlje koje su vrlo suhe. Boja se mijenja, nekad je bas zarko crveno, nekad se malo smiri. Pedijatrica je rekla da je vjerojatno od vrućine. Mene zanima da li da mu to područje mažem s nečim ili ne. Inače ima suhu kožu pa ga mažem bebi uljem. Hvala na pomoći
-
I moj Luka to ima dok je vruće; to mu je od znoja. Cure su mi savjetovale špricanje termalnom vodom. A dobro ti je ovo ulje za mazanje? Naime, više puta sam čula da ulje tek isušuje. Možda bi kakvi losion bio bolji? Joooj, sorry, odo ja opet OT....
-
mozda da jedno vrijeme ne mazas nicim?probaj tako.
ulje se ne preporuca jer zatvara pore.
-
Hvala na savjetima. Ulje mi je preporučila patronažna. Sad ga kupam s par kapi maslinovog ulja i koža je puno mekša. Znači da uopće ne mažem pregibe ničim, samo pazim da budu suhi? Inače mu se crvenilo smanjilo, nadam se da će proći uskoro.
-
Termalna voda! Vecini pomogne. . .
-
pranje i dobro, dobro sušenje, a kad je crvenilo dosta jako stavljam bepanten kremu (po preporuci pedijatrice) i prođe za dan, dva
-
a sta je sa puderom? meni je patronazna rekla, da malu poslje kupanja dobro osusim i namazem babyuljem pa zatim stavim pudera.
neke mi govore da treba staviti pudera a drugi opet da ne treba. sta je onda najbolje???? :? :? :? :? :?
ispod vrata, medju kanalicima, joj je koza dosta hrapava, da li je to onda od pudera, ulja ili...????
-
evo i mog tj. Sisonjinog iskustva:
na jednom mjestu na vratu imao je jako crvenu kožu, točno ispod brade u naboru vrata. prošlo je tako što sam prije kupanja odnosno dodira s vodom prešla mjesto uljem, a nakon kupanja stavila malo pudera.
nakon nekog vremena prošlo je sve (inače sam prije ovog postupka isprobavala razne kreme za kožu, tipa Aderma i Sudocrem ali nisu baš pomagale.
poslije mu se, tijekom ljeta, jako zacrvenila koža, čak i nastala ranica na drugom mjestu na vratu. e, tu ovaj gornji recept nije pomagao, pa sam poslušala Kittyin savjet i mazala Bepanthen mašću (ne kremom). Uoči kupanja naboriće sam isto čistila uljem (ali ovaj puta kantarionovim).
Koliko sam skužila priču s uljem, ono je važno jer očisti kožu a i zaštiti je uoči kupanja...
-
m@m@ prvotno napisa
a sta je sa puderom?
Puder je opasan jer ga beba moze udahnuti pa se sve vise izbacuje iz upotrebe.
-
uhhh, odmah ga izbacujem :shock: :shock: :shock: :shock:
-
Jučer je bila patronažna i rekla da vrat namažem Niveinom Wundschutz kremom. Crvenilo je nestalo, a nadam se da će i nadraženost uskoro.
-
Je li netko možda probao s kremom od noćurka? Moj maleni ima grozan osip već par dana, ne prolazi s a-dermom, danas sam probala s noćurkom, ako to ne uspije više ne znam šta ću...
-
Meni je tu varijantu ulje prije kupanja pa puder preporučio pedijatar, koji mi je do sada zbilja sve dobro savjetovao...
anyway, najbolje nam je iskustvo s Bepanthen mašću, a ovu Niveinu kremu imam doma, ali sam iz neobjašnjivog razloga bila skeptična, pa sam je ignorirala kod problema s vratom. Ali probat ću idući put
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma