Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Neplačeni porodiljni

Hana

Početno Neplačeni porodiljni

Zanima me ako se otvori ovaj neplačeni porodiljni do treče godine i u međuvremenu zatrudni, dali imam pravo na bolovanje i koliki bi mi bio porodiljni, kao nezaposlenim majkama ili kolika mi je bila i plača?
    Može li se, dakle, taj neplačeni porodiljni prekinit kad se hoče?
    Dali mi teče radni staž?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ovako, ja znam ponešto, za vrijeme neplaćenoh porodiljnog do 3. godine radni staž ti miruje, možeš ga prekinuti kad želiš, ali onaj dio oko porodiljne naknade je kompliciran jer ti si zapravo za vrijeme korištenja neplaćenog bila nezaposlena... ja sam pokušala saznati u HZZO nešto više ali su mi počeli postavljati niz podpitanja poput: kako ćeš zdravsteveno biti osigurana za vrijeme neplaćenog i sl. pa ti savjetujem da sama nazoveš besplatni broj za savjete 08007979 ili se obratiš područnoj službi HZZO-a. A možda ti netko ovdje odgovori u međuvremenu! Good luck!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e da i još nešto, naknada ti se ne može računati kao nezaposlem majkama jer se ti zapravo ne vodiš na birou kao nezaposlena i nemaš nikakva prava kao nezaposlene mame. za vrijeme neplaćenog moraš si sama uplaćivati zdravstveno ili se osigurati preko supruga! doslovno ti sva prava iz radnog odnosa miruju! nije baš obećavajuće ali to je tvoj izbor!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •