Citiraj Sanjica prvotno napisa
Sad sam još zbunjenija. Meni Vjeko uopće nije imao nikakve napade i skroz mi dobro izgleda sve vrijeme, samo imamo muke s kašljem, tj. izbacivanjem šlajma. I nekako imam osjećaj da mi je najviše pomogla kumina uputa kako ga izdrenirati ( lupkanje po leđima ) i pomoći mu da taj šlajm izbaci. Sve ostalo smo radili iz straha od mogućih komplikacija i bolnice, nemam osjećaj da mu je poslije inhalacija bolje, niti mu je lošije u neko drugo doba dana. Može disati ,nos mu ne curi, a kad počne šištati i krkljati u gornjem dijelu pluća tj. grla znam da ga je potrebno samo malo potaknuti da to sve izbaci van. Kad se izbaci sluz tada diše sasvim normalno...
Ne trebaš biti zbunjena. Cure pričaju o svojim problemima koji nisu isti kao Vjekin problem i problem mojih dečkiju.
I mi imamo muke s izbacivanjem šlajma, a pedijatrica je također savjetovala ojako lupkanje po leđima i rebrima sa strane, u trenutku kad počne kašljati (kao i tvoja kuma). Tako se odljepljuje šlajm s bronha i lakše izlazi vani. Čak je još i spomenula da bi bilo dobro da se pritom i ispovraća, jer će tako sve izbaciti vani. Neće biti ništa ako ga proguta, ali je uvijek bolje ako ga u potpunosti izbaci.
Niti mojim dečkima nije naočigled ništa bolje nakon inhalacija (3x1 potisak, 5-10 udisaja kroz babyhaler), ali im je bolje dugoročno.