-
smokica, mozda se ne treba cekati, nitko me nije savjetovao tako. to je jedno od onih vjecnih "pitanja za sljedeci put" kod doktora.
da, njemu definitivno pomaze terapija.
ali, ne u borbi protiv infekcija. to smo potpisali u ugovoru za vrtic
(iako, da se kucnem, kako je veci, toga je sve manje)
kod nas je dijagnoza alergijska astma, kod vas?
ja sam oduvijek racunala na to da se kod ivara moze razviti astma jer je sklonost naslijedio s obje strane, i mm i moje. zato sam ga i odlucila dojiti dok sam ne prestane i polako ici s dohranom, da smanjim rizik. do trece godine sve je bilo ok, imao je samo par blazih infekata (nije isao u vrtic, ja sam bila s njim doma) i dvije jake urtikarije.
kad je krenuo u vrtic nakon dva tjedna uhvatio ga je prvi napad teskog disanja, pisem paralelno s ovim jedan novi topik o iskustvima bolnickog lijecenja pa cu tamo detaljnije. iako mi i sestra i necakinja imaju astmu, a i mm je ima, taj prvi ivarov napad bas nas je preplasio, imao je puls mislim oko 160 otkucaja u minuti, a jedva je disao, sestra je u ambulanti izbrojala 75 udisaja/min. tad je lijecen ventolinom i Medrolom (i antibioticima jer je imao upalu pluca) i vec nakon dva dana sve je bilo super. to je bilo na jesen, pred dvije i po godine. napad se ponovio za 6 mjeseci, opet sve isto. dobio ventolin, kisik, Medrol, nakon dva dana skroz ok. Nakon tog napada prebacili smo se na Srebrnjak i poceli s terapijom flixotidama, tad mu je dijagnosticirana astma. Dok je bio konstantno na flixotidama nije imao napade, ali je preko ljeta kad je pauzirao sa lijekom cesto suho kasljao (i to na moru!) i trebao mu je ventolin. i preklani i lani. Ove jeseni, dok jos nismo poceli ponovo s terapijom, dogodio mu se taj ponovni napad kojeg mislim spominjes (jer osim vodenih kozica nije bio teze bolestan u zadnje vrijeme), bio je hospitaliziran tri dana, opet ventolin, kisik, medrol tri puta dnevno svaki dan.
koketirali smo s homeopatijom, odustali nakon napada (to je bilo pred dvije godine).
sto god smo pokusali sa strane, nicim ne mogu utjecati da do napada ne dodje, jesu rijetki, cetiri ili pet u dvije i pol godine, ali su stvarno iscrpljujuci i za to vrijeme prima zestoku dozu kortikosteroida (rekla sam, ko nekoliko godina flixotida) i ventolina. pomirila sam se sa takvom terapijom jer nam je cilj da napadaja uopce nema, da nema potrebe za ventolinom, znaci da astmu skroz stavimo pod kontrolu, a isto tako i da on moze na hokej, da moze trcati djecje trke, da ne treba nositi pumpicu u skolu, a cini mi se da ako tu ljetnu pauzu preskocimo da cemo to i uspjeti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma