Nama je dijagnoza ko i Bebi2. Alergijska astma (neki put kažu bronhijalna :/ ). Dokazana alergija na pelud stabala.
Bili smo kod Rihtera, kad je otišao ostali smo kod dr. Kelečić, jer je taman u to vrijeme Maja bila hospitalizirana na Šalati.
Nismo bili na kontroli već jako dugo, jer se sve svodilo na izvještavanje doktorice o stanju. Promjena ili prilagodba terapije nikakvih. Nama recimo nije rekla da dajemo Flixotide bez prekida, već samo u doba cvjetanja stabala. Najgluplje mi je što Maja ima redovite bronhitise bez obzira na doba godine, čak možda i više u ovim jesensko-zimskim mjesecima, kad ništa ne cvjeta. Rekord od devet bronhitisa i upale pluća smo postavili baš u 11. i 12. mjesecu. Zato ja sumnjam da je možda na još nešto alergična. Naravno i u njenom vrtiću su infekcije dio inventara.
Kod nas u obitelji nitko nema astmu, ali je MM do puberteta muku mučio sa bronhitisima. (Njegova teorija je da je sve prestalo kad je počeo pušiti :/ ). Ja sam prvi put dobila bronhitis sa 26 godina i od tada svaka prehlada završava bronhitisom. Izgleda da to kad jednom pokupiš, nema natrag.
Pokušavamo sa homeopatijom, čini mi se da je sve skupa malo bolje, napadi su ipak lakši. Al ih i dalje ima i to previše .