Citiraj ANKARA prvotno napisa
Ono što me zanima jeste jihovo doziranje, primjena. Htjela bih ih ponovno koristiti ali sam zaboravila kako se uzimaju. I Imam i petogodišnjeg sina kojem bih davala kapi pa me isto tako zanima i doziranje za klince. Hvala!
Ako ti je homeopatica napravila Rescue, onda im je valjanost 4 tjedna maximum. Inače se koriste 4 kapi pod jezik (kao homeopatija) po potrebi, znači do poboljšanja. U vrlo stresnim situacijama ili stanju šoka se slobodno piju svakih 20tak min do poboljšanja.
Za djecu se dozira kao i za odrasle, s time da djetetu možeš staviti 4 kapi u vodu ili čaj i dati mu da popije, što je prikladnije, jer kapi u sebi sadrže određeni postotak alkohola. U tako razrijeđenom obliku neće djetetu smetati. Postoje i Bachove u obliku homeopatskih kuglica i kada se radi terapija, alkohol se može izbjeći, ali takve kapi moraju stajati u frižideru i kraći im je rok trajanja. Koriste se za biljke, životinje, malu djecu i osobe koje ne smiju koristiti ni malo alkohola (npr liječeni alkoholičari ili osobe koje ne podnose alkohol).
Ako majka doji, slobodno popije kapi u čaju/vodi i beba će ih primiti.

Japanka, kapi se piju onoliko dugo koliko je potrebno da bi riješila problem. Ako je problem trenutačan, onda se rješava trenutačno (npr ideš na važan sastanak i imaš tremu, popiješ 4 kapi Rescue, ukoliko je potrebno ponoviš).
Ako osoba ima neki zdravstveni problem , uzet ću primjer sa štitnjačom odrasle osobe, a želi si pomoći BK, onda će liječenje trajati min godinu dana (ovisi od osobe što želi i do kojih rezultata želi doći). Za to vrijeme osoba počinje osvještavati uzroke koji su je doveli do njenog problema (npr osvještava da joj je teško reći ne, da ne može izreći na glas ono što je smeta i sl) i polako počinje mijenjati svoje ponašanje (dobiva na hrabrosti i odlučnosti i počinje jasno izricati ono što joj ne odgovara, polagano prestaje raditi protiv svoje volje, primjećuje situacije u kojima joj se to dešava i promatra svjesno svoje reakcije i svjesno ih počinje mijenjati).
Terapija se u tom vremenskom periodu mijenja ovisno o trenutnim događanjima osobe koja pije terapiju. Vrlo je važan razgovor između klijenta i terapeuta, kako bi klijent znao što se dešava i zašto se dešava, a terapeutu to opet znači kako bi mogao prilagoditi terapiju trenutnoj situaciji.