Draga moja, ja sam imala kiretažu prošle godine i dobila sam m. nakon 40 ak dana. Nije bila niti malo obilna. Onako kao i uvijek 3-4 dana. Možda netko ima drugačija iskustva??
Možda da nazoveš svog ginića?
Samo hrabro
Draga moja, ja sam imala kiretažu prošle godine i dobila sam m. nakon 40 ak dana. Nije bila niti malo obilna. Onako kao i uvijek 3-4 dana. Možda netko ima drugačija iskustva??
Možda da nazoveš svog ginića?
Samo hrabro
kod mene isti slučaj isto KBC Rijeka, nakon 10-tak dana sam dobila i laganu temperaturu 37,5 i baš se nisam osjećala dobro, pa sam otišla na hitnu u kbc i tek onda su mi dali ergometrin.
sada, točno dvije godine nakon što sam prvi put bez ikakvih problema zatrudnjela i završila na kiretaži, postala sam MPO pacijentica. stav nekih uvaženih dokotora u kbc-u je da sam nakon kiretaže dobila upalu/infekciju jer zahvat nije bio do kraja dobro obavljen, pa su se usljed toga začepili jajovodi. nemam riječi
.
reći ću ti samo da meni nakon kiretaže / prošle su dvije godine / niti jedan ciklus nije više bio kao prije kiretaže. ne znam zašto, ali sve se promijenilo, ciklusi su se drastično smanjili na 24-26 dana,a neke menstruacije su bile toliko obilne da prva dva dana nisam izlazila iz kuće jer je to bilo ludo.
na tvome mjestu ja bi otišla na hitnu radi svog osobnog mira.
Evo danas je malo slabija,vidjet ću još sutra,ako ne prestane,zovem ginića.Nije mi to prva nakon kiretaže,došla ona i prošli mjesec,i ovaj točna ko sat.
Iznenađena sam jer je već par godina nemam bez duphastona.
Možda se nešto promijenilo nakon k.,nadam se bar s te strane.Krećemo dalje u 10.mj.,i mogu vam reći da sam spremna.Kolko sam onda mislila da neću biti dugo vremena,ipak je istina da vrijeme liječi rane.
Sretno vam cure!!
podizem temu
menge jos nema a proslo je 35 dana od kiretaze , trebam li se brinuti ??
Draga Kapice, ne znam odgovor na tvoje pitanje, samo sam te došlai reći ti da će sve biti ok
![]()
Crvenkapice, menstruacija se nakon kiretaže obično pojavi nakon 5 do 6 tjedana.
Ne dobiješ li u tom razdoblju da budeš mirnija ne bi bilo loše da se posavjetuješ sa svojim liječnikom.
Nakon mojih na žalost 5 kiretaža opet na sreču sve je bilo ok menga je došla oko 40dana nakon ali normalna tri dana i gotovo!Zato budi strpljiva a ak se ipak bojiš nazovi ginića da te smiri!
prijasnji ciklusi su bili kratki, 25-26 dc
uopce nemam nikakvih pms simptoma , nista da cu dobit uskoro, nikad je nisam zeljela da dođe ko sada .......prvi put ,poslije poroda je dosla nakon 4tj a sad i nakon 5tj je nema :/
i da, imam non stop neki zuti iscjedak , koji nema mirisa , ali vec duze ga imam
Imala sam i ja, jel te pece ili svrbi? Jer ako da odmah ginicki, tak je meni receno, i nakon toga curkanja tjedan dana, dobila mengu... Nekako cudnu prva 4 dana izljez i onda predah pa opet.. Trajala je 8 dana...
ne svrbi , nema mirisa, ali iscjedak je tu non stop.....joj da samo menga dođe da mi bude lakse
Ja sam nakon kiretaže normalno dobila, ali kažu doktori da se može produžiti... A da odeš na uzv da ti vide što se događa? Imaš i one tabletice Cyclo-Progynova za uspostavljanje ciklusa, pitaj doktora.
ja sam nakon kiretaže 80 dana čekala na mengu,iako je doktor htio duphaston prepisat tj dana prije nego sam ju dobila,al sam odbila jer sam osječala da bu došla kako je i ultrazvuk pokazivao...ali nisam imala nikakav iscjedak,jedino je ovulacija bila obilnija sluzi nego inače
menga stigla 37 dan , malo smeđeg, 2 dana obilnije i to je to
zar samo 2 dana menge poslije kiretaze??
inace mi traje jedva 3 dana u zadnje cikluse a ovo mi je cudno
Crvenkapice, da vjerojatno ti se još nije vratila hormonska ravnoteža.
A da ipak kontaktiraš doktora?
I ja čekam m.
Prošlo je nešto više od mjesec dana.
Posjet doktoru ili barem upit na mail mi je slijedeća opcija ako išta zapne...
cekanje druge menge 31dc jos je nema
kakve su bile kod vas menge nakon kiretaze ?meni se sve poremetilo....jos neka bol u lijevom jajniku , cista ?
Sve redovito... Čudno mi je to kod tebe, pa nisi toliko bila trudna da bi tako smrdalo ciklus. Jesu li ti prije bili redovni ciklusi?
meni su ciklusi bili na 24-26 dana ali dva ciklusa nakon kiretaže su mi bila po 30-33 dana uz sva moguća žiganja, čudne bolove
mislila sam da sigurno imam ili neku cistu ili upalu pa sam bila na uzv i sve OK i još idući mjesec ponovno u sklopu sistematskog i opet sve b.o.
sad su mi se opet unormalili ciklusi. sve je to tak individualno ali zašto ne provjeriti, čisto da znaš kakva ti je situacija
Sretno!
Ne znam, draga, meni hormoni uvijek brzo iziđu iz organizma i sve se vrati u normalu. Jedino kada sam pod stresom ciklus se zna produžiti ili skratiti. Izdrži još malo, pa ako ti i sljedeći mjesec bude tako, lijepo doktoru.
idem danas na uzv da vidim imam li cistu , ne mogu ja cekati panicar sam veliki za to....
draga, moje iskustvo s ili bez kiretaze je bilo da je trebalo 3-4 mjeseca dok se ciklusi nisu ustabilili.
s kiretazom - cekala sam mengu skoro 4mj. mislila sam da ima veze s dojenjem. ali mislim da to nije bio razlog. svaki put kad bi otprilike trebala dobiti bi toliko bilo heavy povezano s bolovima da 2-3 dana nisam mogla funkcionirati. to sve u razmaku 4-5 tjedana.
drugi put kad mi se to desilo sam otisla kod gyn i ona me htjela poslati na internisticku obradu..u stilu nesto je s crijevima, ona nije nista vidjela. sto sam odbila. treci put kad se to isto desilo sam dobila i mengu. ne sjecam se koliko obilno..ako se ne varam nije bilo preobilno.
pobacaj bez kiretaze. imala sam izljev u dva navrata i ca. 6 tjedana od zadnjeg izljeva sam dobila mengu. ali tu pocinju zafrkancije. folikli ocito nisu pucali vec su se pretvorili u ciste. to se potvrdilo i na UZ pregledu, ali i s LH trakicama koje su oko 13-14dc postajale pozitivne, ali i kasnije ostale pozitivne i drugom dijelu ciklusa. ciste bi obicno nestale s menstruacijom. tako je to bilo koja 3-4 mjeseca i onda nakon toga se kao i obicno desavala ovulacija, a i problem s cistama se rijesio.
otisla sam dr. i na uzv se vidi cista od 27mm , ocito folikul koji nije pukao za vrijeme ovulacije ili ?
cekam jos uvijek mengu 32dc mi je , ako ne dobijem za 2tj moram poceti piti tablete , evo danas ne osjecam tu bol vise ali menge nema...
poslije poroda prije godinu dana , kad sam imala pobacaj u21tj mi se ovo nije događalo, menga dosla prva za 4tj , druga normalno za 28dana i sve ok bilo a sada poslije kiretaze uzas , sve se poremetilo![]()
na sta ce ovo ispast pitam se
draga, to ti je onda cista. velim, tako je i kod mene bilo.
ti si prvi put prosla porod, a drugi put kiretazu..vjerujem da se tu ipak razlikuju i ti prvi ciklusi.