Drage cure, evo slijed dogadjaja L-ine bolesti:
U utorak odlazimo na kupanje kao i obicno, dijete veselo, razigrano, bacamo se na valove, ona po obicaju nece kuci vec non stop bjezi u more i ostajemo do zadnjeg momenta i skoro pa mokre ulazimo u u auto. Na putu kuci L odjednom postaje tiha, racunam umorila se. Dodjemo kuci, odbija jesti, oci crvene i ja opet mislim da je umorna. Podizem je i poljubim i protrnem, ona doslovno gori, pa prije 15 minuta mi se cinila ok. Uzimam toplomjer, temp 39.6. Uspanicila sam se toliko da sam pocela trcat po kuci kao muha bez glave. Dajem joj 6 ml paracetamola, temp pada na 38.5 i nakon dva sata opet preko 39. Tusiram je i primjetim osip po cijelom tijelu, i na dlanovima i tabanima. Predvecer je i necu u bolnicu jer me strah da je tamo i ne ostave. Prodjemo kroz noc sa takvom mukom da se ne volim sjetit, temp u jednom trenutku 40.2. Ujutro odlazimo kod doktorice, vadimo krv, leukociti 5000, crp 5, sve ok, jedino ima 2 stapicasta u DKS i pedica hoce iskljucit E coli i streptokok, spominje stomatitis ali sumnja cak na mononukleozu (znaci i virus i bakterija u igri). Osip se pojacava, sitan, gust, crven, najveci u predjelu prepona. L mi pokaze da je bole usta a na nepcu sitna ranica do ranice, ostali dio supljine totalno cist. Druga noc opet koma, odrvenila sam od straha i bdijenja, L se tresla kao prut a temperaturu nismo mogli oborit ispod 38.5 ni sa ibuprofenom. Pocinjem se grist da li joj je trabao antibiotik, sto ako sam pogrijesila i mucim dijete a ima bakterijsku infekciju medjutim vjerujem nasoj pedici i molim se. Ona me nazvala u 22:30 (zaista lijepo od nje!!) da me pita kako L i daje mi savjete. Treci dan opet vadimo krv i radimo test na mokracu, ovaj put jedino crp 16 (povecano ali nista znacajno), leukociti mirni, mokraca cista i sterilna, bris nosa i grla uredni, a L treci dan sa temp od 38.0 - 40. Jucer, cetvrti dan, temperatura pada ali osip se ne povlaci. L je dobre volje, jede i pije sve u 16, tuzi se da je bole usta ali to je ne sprjecava da mlati po sladoledu, kojeg je zbog bolesti mogla jest koliko je htjela. Danas je peti dan, nema temperature ali i dalje ima osip po tijelu i nepcu koji se povecava ako udje u zagrijanu prostoriju. Pedica je zakljucila da je u igri bio nekakav virus. Sretna sam sto je temperatura pala ali sam zaista nemirna zbog ovog osipa i ranicama po nepcu. Sta vi mislite, o cemu se radi i da li je netko imao slicno iskustvo?