Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Rutinsko davanje dripa

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Rutinsko davanje dripa

Trudovi su mi poceli u 1.00, u 2.30 dosla sam u bolnicu, otvorena 7 cm. Trudovi su vec bili intenzivni i ucestali. Doktor koji me pregledao kaze da cu roditi za pola sata.
    Odlazimo u radjaonu, doktor mi prokida vodenjak (bez da me pita zelim li to) i nakon toga tihim glasom kaze sestri neka mi da drip .
    Sva sreca da sam uspjela cuti sto govori sestri i odlucno sam mu rekla da ne zelim drip jer zelim prirodan porod. Na to me on uvjerava da je drip prirodan i da ja ustvari ni ne znam sto je to drip . Opet odbijam, a on se ljutito okrene i ode.
    20ak min nakon tog razgovora sam rodila.
    Sada se ja pitam: zar je zaista doslo do toga da se drip rutinski daje bez obzira na sve?
    Jer, ja sam imala svoje trudove,otvarala sam se i taj isti doktor je rekao da cu roditi za pola sata, a onda inzistira na dripu.
    A ovaj dio da o dripu sapce sestri kako ja ne bi cula ne zelim ni komentirati.....
    Porod mi je bio super, ali sam ogorcena zbog ovakvog ponasanja mladog doktora.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uzas! Bas mi je zao da si naletjela na takvog doktora! Ali nekako mislim tj. nadam se da nisu svi takvi. Doduse i meni su dali drip bez najave al recimo da je bilo opravdano, navodno mi trudovi za izgon nisu bili dovoljno jaki i dali su mi ga pred kraj a onda mi je vec bilo svejedno koliko boli, boljelo je svakako. I jasno da cu sljedeci put bolje paziti...
    U kojoj si to bolnici bila?

Cestitam na bebici!

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zaloste me ovakve price... Cini se da prava "pacijenata" jos uvijek nisu na pristojnoj razini...

Cestitam na bebici i na brzom porodu... Nadam se da ce ti slijedeci biti jos bolji

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    Zaloste me ovakve price... Cini se da prava "pacijenata" jos uvijek nisu na pristojnoj razini...

Cestitam na bebici i na brzom porodu... Nadam se da ce ti slijedeci biti jos bolji
    Smedja slažem se s tobom. Mimi 25, ne znam o kojoj se bolnici radi gdje si to doživjela, a ja danas slušala na tečaju kako o svakome postupku obavijeste rodilju što će joj dati ili napraviti i zbog čega pa se nadam da neću zapast u takvu situaciju ili kod kakvog takvog doktora.

uživaj sa bebicom.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nažalost mislim da je to često po defolt-u i da se još često ženama pokuša podvaliti u stilu: dobiti ćete samo infuziju, a u biti puste drip.
    Mislim da je to jedan od najgorih običaja na koji se kod nas u porodu prečesto koristi. To mogu sa sigurnošću reći jer sam na prvom porodu imala priliku probati drip, a na drugom ne i razlika je neopisiva. Meni je najvaljen i prihvatili smo ga (MM je bio samnom) jer je beba bila velika, a ja nisam imala dovoljno povjerenja u svoje tijelo.
    Mimi 25 super da si se izborila za sebe jer to će s vremenom onemogućiti tu nepotrebnu praksu.
    Čestitam na bebi.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Radi se o KBC Rijeka. S prvog poroda imam samo pozitivna iskustva sto se tice medicinskog osoblja u radjaoni, ali na ovom porodu je bilo katastrofa osoblje (na moje iznenadjenje).
    Sva sreca da sam dobro informirana i da sam znala sto zelim, a sto ne zelim. I na kraju krajeva, da sam se imala snage u tim trenucima izboriti za to. I zalosti me jako bas to, sto sam se morala boriti i natezati se s doktorom u vrijeme najjacih trudova.
    Ma jos uvijek sam sokirana i razocarana takvim pristupom. Nisam prije ni spomenula da mi se primalja uopce nije predstavila, nego sam ja pretpostavila tko bi mogla biti, pa ju pitala je ona primalja na mom porodu. Kada je rekla da je izrazila sam zelju da bi voljela proci bez epiziotomije, na sto je hladno rekla "vidjet cemo" i otisla. Na kraju epi nije bilo, ali takav pristup?!
    Katarinam, nemoj racunati na to da ces biti o svemu obavjestena. Nazalost, moram ti to savjetovati. Vidis iz mog iskustva ( a vjerujem da ima jos zena s slicnim iskustvom) da to ne mora biti tako.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nažalost, porod u KBC Rijeka nije mi u ostao u dobrom sjećanju... izgleda ovisi na kakvu smjenu se naleti, jer znam puno cura koje su bile oduševljene.
    Jednostavno, treba imati sreće sa osobljem u rađaoni.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Radi se o KBC Rijeka. S prvog poroda imam samo pozitivna iskustva sto se tice medicinskog osoblja u radjaoni, ali na ovom porodu je bilo katastrofa osoblje (na moje iznenadjenje).
    Sva sreca da sam dobro informirana i da sam znala sto zelim, a ne zelim. I na kraju krajeva, da sam se imala snage u tim trenucima izboriti za to. I zalosti me jako bas to, sto sam se morala boriti i natezati se s doktorom u vrijeme najjacih trudova.
    Ma jos uvijek sam sokirana i razocarana takvim pristupom. Nisam prije ni spomenula da mi se primalja uopce nije predstavila, nego sam ja pretpostavila tko bi mogla biti, pa ju pitala je ona primalja na mom porodu. Kada je rekla da je izrazila sam zelju da bi voljela proci bez epiziotomije, na sto je hladno rekla "vidjet cemo" i otisla. Na kraju epi nije bilo, ali takav pristup?!
    Katarinam, nemoj racunati na to da ces biti o svemu stoobavjestena. Nazalost, moram ti to savjetovati. Vidis iz mog iskustva ( a vjerujem da ima jos zena s slicnim iskustvom) da to ne mora biti tako.
    slažem se s tobom da puno puta utječe osoblje koje je tamo s tobom na porodu, pa tako da sam spremna na sve. a šogorica će sa mnom na porod a također je upućena na sve moje želje a po struci je medicinska sestra pa se zato nadam da ću dobro proći osim ak se nešto ne zakomplicira.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

To sto ti je pratnja medicinski radnik moze biti i otezavajuca okolnost, ako imas zelja vezanih za fizioloski porod. bar po onome sto ja vidim, malo ih je koji vjeruju u prirodu ljudskog tijela, skloniji su pronalaziti lijek za neko stanje (znam babicu koja je sredila kceri cr da se jadna ne muci). bitnije ti je kakav stav ona ima, kakav je njen porod bio. ali kazes da je upoznata s tvojim zeljama, pa onda bude ok. morala sam ovo napisati, jer ono sto jos i danas poucavaju u skolama za medicinare su po meni strahote.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    To sto ti je pratnja medicinski radnik moze biti i otezavajuca okolnost, ako imas zelja vezanih za fizioloski porod. bar po onome sto ja vidim, malo ih je koji vjeruju u prirodu ljudskog tijela, skloniji su pronalaziti lijek za neko stanje (znam babicu koja je sredila kceri cr da se jadna ne muci). bitnije ti je kakav stav ona ima, kakav je njen porod bio. ali kazes da je upoznata s tvojim zeljama, pa onda bude ok. morala sam ovo napisati, jer ono sto jos i danas poucavaju u skolama za medicinare su po meni strahote.
    tua,nemoj se ljutiti ali nije u redu da je plašiš...bez obzira tko bio pratnja nešto nažalost može poći krivo...
    slažem se sa tobom da se u školama uče nekad i gluposti koje nemaju veze sa realnošću...
    praksa je jedno,teorija drugo...u medicini 1+1=2 ne vrijedi...
    katarinam želi podršku osobe kojoj vjeruje i želi biti sigurna da ta osoba bude njezin "glasnogovornik"
    tj.da se pobrine da dobije koliko-toliko porod kakav želi...
    i koliko sam shvatila želi porod na stolčiću,pa opet treba netko biti sa njom...
    što se tiče poroda šogorice,ona nažalost još nije rodila...pobornica je apsolutno prirodnog poroda(najradije bi rodila doma-ako ikada bude)...dakle nije zatucana koza kojoj su u medicinskoj školi isprali mozak...
    btw.ja sam ta šogorica..
    pozzzz..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •