Referentne vrijednosti u ovom labu su isto do 10 za CRP.sirius prvotno napisa
Znači da onda niti jednom nije dobro uzet bris, jer nijednom nije nađena nikakva bakterija. Naravno, svaki bris je uzet prije početka terapije.E,sad,bris treba uzeti prije uzimanja antibiotika inače može biti negativan.
Po svemu sudeći bris vam nije dobro uzet jer u njemu nema ništa,a po kliničkoj slici bi trebalo biti.Moj sin je nekoliko puta imao identičnu kliničku sliku i svaki put je bio betahemolitički streptokok,ali svaki put je bio izoliran.
Radili smo i ASTA, ali i ti rezultati su bili 0.Na tonzilama često infekciju znaju uzrokovati stafilokoki od kojih neki sojevi dobro reagiraju na penicilin(pretpostavljam da ste dobili penicilinski antibiotik).
Istina, dobili smo penicilinski antibiotik (Silapen).
Po svem sudeć', mislim da nam se ponavlja priča. Najmekaj - Luki je prije 5 mjeseci dijagnosticiran PFAPA oliti Marshallov sindrom, nakon skoro godinu i pol pakla i 13 hospitalizacija unutar 11 mjeseci.
Klinička slika - aftozni stomatitis, lakunarna angina, limfadenitis, febrilitet do 41.2°C aksilarno. Šesti dan spontani pad temperature i ozdravljenje.
Niti jednom nije nađena bakterija, niti jednom nije dokazan virus.
Bolest se ponavljala svakih 28 dana. Točno.
U trenutku kad je dijagnosticiran problem, išao je na hitnu tonziloadenotomiju, nakon toga - zdrav.
Sad Nikola ima identičnu kliničku sliku već treći put u dva i pol mjeseca. Previše poznatu, ako se mene pita.
Odsustvo bakterija i virusa u krvnim i aspiracijskim testovima samo učvršćuje moju bojazan da sam u pravu i da je i kod Nikole ista stvar u pitanju.
p.s. Nikola i Luka su blizanci.

Odgovori s citatom