-
Smrznuto domace i zdravo voce v/s svjeze i spricano kupovno
Evo jos jedno moje nedoumice...
Nisam uspjela pronaci nista na ovu temu, a ako postoji negdje tekst kao odgovor na sljedece, molim vas za link.
Dakle, beba mi sada ima 4 mj i ne namjeravam je dohranjivati do punih 6 mj. To znaci da cu sa dohranom najvjerojatnije zapoceti negdje u studenom.
Zanima me sljedece: sto je bolje za bebu da joj onda kupujem voce sa trznice koje ce biti spricano i svakako komijski tretirano, ali svjeze ili joj sada mogu raditi sokice i kasice od naseg voca iz vrta koje je zaista zdravo i nicim tretirano, ali koje bi morala zamrznuti sada i odlediti onda kada bude vrijeme za dohranu?
-
Mi jedemo ono što sami smrznemo preko ljeta. Nemam povjerenja u breskve u prosincu :/
-
Ja smrzavam i sad. Žao mi da propadne domaće nešpricano voće, jer ona ne bi stigla popapati sve što donesu bake i deke. Skuham u malo vode ili mikrovalnoj, pa smrznem male porcije. Papa, i nisam primjetila nikakve reakcije. Međutim, u tekstu na portalu stoji da se tako smrznuta hrana za bebe mora potrošiti u roku mjesec dana od smrzavanja. Tako da ne znam da li je dobro da sad smrzavaš za zimsku dohranu :? (e, jesam ti pomogla)
-
koliko ja znam uopće nije dobro zamrzavati hranu... djelatne tvari se prvo kuhanjem pa onda zamrzavanjem uništavaju pa se onda pitam što na kraju jedemo??
ja sam s dohranom isto počela u zimi i to sam mu davala sezonsko voće i povrće... dakle, mislim da je u cijeloj priči i to dosta bitno... blesavo je dati npr. lubenicu po zimi (smiješno al istinito)
al moram priznati da jedino što smrzavam su šljive kojih imam na tone i njih mi je stvarno zao... smrznem ih čitave i onda od njih radim kompot
-
bolje je zamrzavati nego konzervirati
zamrzavanjem se gubi manje vit. i min. i ne koriste se nikakvi
kod početka dohrane ionako se koristi skuhano voće, pa je praktički svejedno da li je prethodno bilo smrznuto (ne odmrzavati prije kuhanja)
no, dobro je davati i neko svježe voće npr. jabuke, tu nemaš puno brige oko pesticida (traži više oštečene s crvima) jer češ koru ionako baciti
mrkvicu je dovoljno ostaviti u zemlji, praktički do prolječa (tako radi moj svekar, ne zamrzavaju)
kruškama sezona traje do zime
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma