Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Smrznuto domace i zdravo voce v/s svjeze i spricano kupovno

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Smrznuto domace i zdravo voce v/s svjeze i spricano kupovno

Evo jos jedno moje nedoumice...

Nisam uspjela pronaci nista na ovu temu, a ako postoji negdje tekst kao odgovor na sljedece, molim vas za link.

Dakle, beba mi sada ima 4 mj i ne namjeravam je dohranjivati do punih 6 mj. To znaci da cu sa dohranom najvjerojatnije zapoceti negdje u studenom.

Zanima me sljedece: sto je bolje za bebu da joj onda kupujem voce sa trznice koje ce biti spricano i svakako komijski tretirano, ali svjeze ili joj sada mogu raditi sokice i kasice od naseg voca iz vrta koje je zaista zdravo i nicim tretirano, ali koje bi morala zamrznuti sada i odlediti onda kada bude vrijeme za dohranu?

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi jedemo ono što sami smrznemo preko ljeta. Nemam povjerenja u breskve u prosincu :/

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja smrzavam i sad. Žao mi da propadne domaće nešpricano voće, jer ona ne bi stigla popapati sve što donesu bake i deke. Skuham u malo vode ili mikrovalnoj, pa smrznem male porcije. Papa, i nisam primjetila nikakve reakcije. Međutim, u tekstu na portalu stoji da se tako smrznuta hrana za bebe mora potrošiti u roku mjesec dana od smrzavanja. Tako da ne znam da li je dobro da sad smrzavaš za zimsku dohranu :? (e, jesam ti pomogla)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

koliko ja znam uopće nije dobro zamrzavati hranu... djelatne tvari se prvo kuhanjem pa onda zamrzavanjem uništavaju pa se onda pitam što na kraju jedemo??
    ja sam s dohranom isto počela u zimi i to sam mu davala sezonsko voće i povrće... dakle, mislim da je u cijeloj priči i to dosta bitno... blesavo je dati npr. lubenicu po zimi (smiješno al istinito)
    al moram priznati da jedino što smrzavam su šljive kojih imam na tone i njih mi je stvarno zao... smrznem ih čitave i onda od njih radim kompot

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bolje je zamrzavati nego konzervirati
    zamrzavanjem se gubi manje vit. i min. i ne koriste se nikakvi

kod početka dohrane ionako se koristi skuhano voće, pa je praktički svejedno da li je prethodno bilo smrznuto (ne odmrzavati prije kuhanja)
    no, dobro je davati i neko svježe voće npr. jabuke, tu nemaš puno brige oko pesticida (traži više oštečene s crvima) jer češ koru ionako baciti
    mrkvicu je dovoljno ostaviti u zemlji, praktički do prolječa (tako radi moj svekar, ne zamrzavaju)
    kruškama sezona traje do zime

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •