a pa tako to obicno biva![]()
one s pravom kosom hoce kovrdzavu, a ovima s kovrdzavom preko glave
a pa tako to obicno biva![]()
one s pravom kosom hoce kovrdzavu, a ovima s kovrdzavom preko glave
A serija Jelenko, jel to tko pratio
meni jedna od najdražih
Ivana, Jelenko mi bio omiljeni
Jelenko, medenko, secerko...
ja i dalje pitam mamu kad ce da mi kupi lane![]()
Sjećam se svega navedenog, i baš sam pomislila kako moje dijete neće imati uspomenu na lijepe TV emisije. (Nije da smo mi buljili samo u TV, ali opet)
Samo gleda edukativni program na satelitu.
Naš program je![]()
A tek serije za djecu. Sjećate li se Jelenka?
Pa to je naše, to bi mogli reprizirati za svaku generaciju.
ali,seca li se iko Detinjstvo mladosti? Ja cak vise ne znam ni je li DJetinjstvo ili DEtinjstvo
petarpan prvotno napisa
![]()
Kada sam bila mala ,nedjeljom u 14 je išla serija "plavo ljeto"......
e za nju sam fakat emotivno vezana
Dinastija se nije propuštala ,ponedjeljkom u 9
a za zadnju epizodu povratka u Eden sam dežurala do 2 ujutro.....
:nostalgični smajlić pali cigaretu gledajući u sumrak
e, maria, upravo sam ovo htjela napisat, telepatijamaria71 prvotno napisa
![]()
obožavala sam tu seriju !
andrea![]()
to je jedina serija koje se sjećam, al onako do detalja.....
po vrtak uededn sam prije par godina ili više gledala ureprizi i sama sebi sam se smijala kako sam ja taj trash mogla pratiti
POVRATAK U EDEN, marko mi je hitio balon na tastaturu![]()
da,plavo leto, nedeljom u 2
cini mi se da se jedan plavi decak tu zvao Tito
ja sam mislila tad- kako i on moze biti Tito, kad je to ime rezervisano...![]()
je, ja se baš jučer sjetila jelenka, a doma čuvam i knjigu jelenko sa slikama iz serije...to je sad ostavština za luku...
ja sam htjela biti fellon iz dinastije jer mi je bila prekrasna, a htjela sam se zvati sammy joe, jer mi je to ime bilo zakon...![]()
povratak u eden mi je bio super, još se sječam kak su je grizli krokodili, a bila je i neka "ruže su za bogate", to sam po školskim leksikonima uvijek navodila kao najdražu seriju![]()
i "čitala" sam bravo (zbog postera i naljepnica), ćao i specijalno izdanje ćao za devojke...
još imam prijateljica po svijetu zahvaljujući rubrici dopisivanje iz mikijevog almanaha ili je bio zabavnik :?
a nedjeljom se nisam odljepljivala sa kauča jer je išlo "dozvolite da se obratimo" (drugovi vojnici,zdravo) i onda su puštali one filmove, a meni je bio najkrasniji boško buha ("boško, pazi metak")
a bilo je i filmova, jooooooj, "salaš u malom ritu", "vlak u snijegu", "družba pere kvržice", "kapetan nikola mali"........
vratili ste me u prošlost .... u moje djetinjstvo....![]()
Kad je serijal završio raspakala sam se k'o kišna godina.ivana b prvotno napisa
Zar Branko Kockica nije poginuo u ratu???MMoover prvotno napisa
Bilo je na vijestima da je poginuo, sjećam se da je bilo nešto kao "sjećanje na Branka Kockicu..."
a sjećate li se Družbe Pere Kvržice?
a Vuk samotnjak
a Tobogana i Minje
ajmeeeeee, kad je to davno bilo....
ma nije ,eno šeta
tak sam i ja čula da je dragan bjelogrlić poginuo, a koliko po filmovima vidim još je živ
zadnje kaj sam gledala,a on je glumio je onaj psihodelični film o onom vozaču kamiona -daltonisti i otkačenoj slikarici koji idu na more ...
Sivi kamion crvene bojemaria71 prvotno napisa
Sad ste me podsjetile na te serije pa se i meni vrte sjećanja. Plavo ljeto je bilo zakon, Dinastija, Povratak u Eden. Voljela sam onu staru Galaktiku a ova nova mi je bez veze.
jel da da je ona stara galaktika završila tako da im je brod eksplodirao ?
Brod je explodirao ja mislim u Blakeovoj sedmorki (prijavljujem se u nostalgičare)
a znate onu:
Kad se neko rodi u velikom stilu
i otvori oči u maminom krilu
Pa kad zatim počne da hoda i šeta
i očima meri sve lepote sveta
Kad počne da čita i broji do osam
nek sam sebe pita čik pogodi ko sam...
ili tako nekako?
a jelenko i smogovci i melita...to mi je bilo zakon
da ne govorimo o nostalgiji za hrpom pjesama koje sad nije primjereno pjevati, a nikad mi neće ishlapiti iz glave, koliko sam ih puta čula i otpjevala
Ne puštajte klincima Gustava, ja sam ga se ko mala bojala, neki dijelovi su bili downright scary.![]()
I, nostalgia je sasvim na mjestu, i meni srce pleše, al ne dirajte mi ni u SpužvaBoba, predivan je![]()
Evo upravo našla ovu pjesmicu koje se sjećam još iz vrtića:
DECA SU UKRAS SVETA
Nema sveta ni planete
Gde ne može stići dete
Jer sve dečje staze vode
Od igre do slobode
Cveće je ukras bašte
Leptir je ukras cveta
A deca puna mašte
Deca su
Ukras sveta
Lepe pesme tihe tajne
Sve ljubavi važne sjajne
Neka planu nek' se rode
Od igre do slobode
Cveće je ukras bašte
Leptir je ukras cveta
A deca puna mašte
Deca su
Ukras sveta
Ljubivoje Ršumović
Pa Gustav i nije crtić za djecu. Tako je meni mama objasnila svojedobno, jer ga ni ja nisam voljela kao klinka, ali kasnije sam sve to nadoknadila 8)Maja prvotno napisa
Mene nije bilo strah Gustava, ali bio mi je nekako depresivan crtić.
Ma ja sam bila premala za prepoznat depresiju, pa sam doživjela kao strah![]()
Eh da, zaboravila sam dodati da ja jaaako volim Gustava, iako mi je bio depresivan u djetinjstvu!
Meni je pomoglo što je mama sa mnom analizirala svaki od tih crtića, pa sam ih tako lakše "prokužila". Ali svejedno to nije crtić za malu djecu (u svakom slučaju, nije za prije škole).
A sjeća se netko Arabele? To mi je valjda najdraža serija koju sam ikad gledala.
Kako ne, čarobni prsten i plašt...
mene je sram napisat na koju sam se seriju sada navukla![]()
Eh, da, Arabela... kad je počela epizoda, okolni svijet više nije za mene postojao :shock: ! A od crtića mi je onaj o šumskoj vili Amalci bio najnaj - vila je imala plavu kosu dugu do tla i svaka epizoda je imala neku eko-poruku, ako se dobro sjećam :/tanja_b prvotno napisa
ja sam se u plavo ljeto razocarala kad su se spustili neki svemirci usred serije
inace, ja sam bila od onih kojima mama nije dala gledati serije i crtice plus jos smo svaki vikend bile van grada, golema trauma
ipak s vremena na vrijeme sam uspjela pogledati nesto ali nikad nisam bila u toku![]()
a meni je najdrazi film ona ceska pepeljuga. svake zime ju prikazuju ovdje na njemackim tvtanja_b prvotno napisa
![]()
e moj ljubivoje, ni ti nisi vise sto si nekad bio.Ljubivoje Ršumović
maria71, sapni mi...
znam da je treš ali ja se navukla, slaba sam......
ok ,ja sam mare 71 i ovisna sam o tree hillu
Zbog kojeg?maria71 prvotno napisa
![]()
najprije mi je crni bil tak che-che, onda pak plavi, a sad mi je mrak njihov tajo![]()
zločesti tajo?? :shock:
A onaj novi susjed od one?
poslala sam ti pp sa elaboratom, osjećam da se približava moderator s toljagom
maria71 prvotno napisa
da-malo smo pretjerale,sorry!
kako sam se lijepo prisjetila starih vremena citajuci vase postove![]()
sjecam se i da su se jedno vrijeme prikazivale nekakve ruske bajke, al to mi je tako izblijedilo....
jel se netko sjeca tih bajki?
pih, ja sam toi priznala još prošlo ljeto...jasno i glasno tu na forumu...maria71 prvotno napisa
kaj još niste skužile zakaj mi se mali zove tak kak se zove?![]()
Tree hilltatica a ni onaj profesor nije loš
![]()
http://rapidshare.com/files/51696773...i_dom.mp3.htmlpetarpan prvotno napisa
Jel to?Dašak djetinjstva...
IrenaS,
U Sivom kamionu crvene boje nije Bjelogrlic nego Srdjan Todorovic
On je sin Bore Todorovic i jedan je od boljih glumaca mladje generacije (mada vec ima 40Svirao je i u EKV. plavusan je, pa lici na Bjelogrlica
Bjelogrlic je ziv i zdrav, u producentskim vodama i pametno se sklanjao politike i brzopletih izjava. nije se isprljao u svim prjavim godinama
ja sam, licno, navucena na OZ, na HRT-u 2 oko ponoci i sutra je zadnja epizoda. ozbiljno sam zabrinuta kako dalje... iako sam sve vec gledala pre dve godine, ali tada je bilo sporadicno
to moze biti i tocno, al i sutnja znaci nesto. za razliku bas od bore todorovica. ako se ne varam. kako god. antipatican mi je bjelogrlic, za razliku od todorovica, seniora i juniora.JelenaML prvotno napisa
ako nas sad ne zakljucaju, nece nikad 8)
meni je poslednjih par godina bjelogrlic takodje antipatican,ali ponajvise zbog iznenadnog producentskog monopola. po meni kultnu seriju "pozoriste u kuci" (koju smo u ovom naletu lamenta nad TV programom osamdesetih takodje mogli pomenuti) je upro-pa-stio.napravljen je nevesti remake, koji je iznad svega bio tuzan.
evo, sad sam nesto razmisljala, posle ovih vasih komentara ko je stradao, ko je poginuo za vreme rata, ko je pukao. bilo je tu nekih cudnih mracnih faca koji su se muvali oko arkana (oliver mandic, fuj, fuj, odnedavno pokojni Prele...), ta ekipa oko cece, ali to je uglavnom neka narodnjacka novokomponovana prica
dobri tipovi su dobri tipovi u svim okolnostima
trinaest godina imašJelenaML prvotno napisa
jednom i nikad više
i samo tada se nebo
ovako šašavo plavi...
Krempi, Lane i ekipa...
`81.
u sivom kamionu crvene boje d. bjelogrlić ima epizodnu ulogu lokalnog war lorda koliko se ja sjećam
a todorović glumi i u filmu od kojeg sam se skoro upiškila u gaće ,kad on i njegov brat vuku pokojnog dedu po vlaku, pa deda ispadne kroz prozor na njivu itd....pa deda bude i u hladnjači dok ga jadnog ne sahrane
a glavni glumac iz tog filma ( sitni diler drogom ) mi je baš kjut![]()
mene bilo sram, ja sam mislila da sam ja jedina...maria71 prvotno napisa
kad ono i strasna maria gleda tu seriju...vise me nije sram...
![]()
![]()
![]()
ajde bar znam koga cu pitat sta je bilo kad propustim epizodu...![]()
djeco, ivica se zovem
kog nacrtam bude živ
te me slike vode, vode
u vis hajte s nama i vi svi
![]()
Ja ću vam samo reći da je Branko Kockica hteo u samoposluzi da se progura preko reda, i zaobiđe mene trudnu sa ogrooooooomnim stomakom, pa sam ga opomenula. Razmisliću da li ću da vodim Nađu kod njega u pozorište![]()
I još jedna anegdota u vezi Kockice: brat i ja sa babom i dedom u Rijeci na moru '85, Kockica snima emisiju sa decom iz riječkog vrtića i zove nas da se pridružimo (maj, prazna plaža, mi se dosađujemo). Moj brat oduševljeno ode, a ja se držim dedi za nogu. Priđe Branko i pita: 'Pa zar ti ne voliš Kockicu?' A ja: 'Ne, ja volim Bajagu'