vissnja prvotno napisa
![]()
Pa zar se nije neko vrijeme sirila glasina da je Branko Kockica pedofil :shock:
btw. ja stvarno ne znam kako se sjecate svih tih detalja![]()
No, znam da sam neke serije voljela, a neke su mi i tada u djetinjstvu bile glupe :/
Nedjeljne sam uvijek propustala, tako da masu emisija koje ste spomenule ni ne znam koje su...
A nedjeljom je obavezno bio "Muzički tobogan" i Minja Subota i Joca Adamov:
"Muzika je put do sreće,
polja, šume, reka, lug
put do njenog srca kad te ona neće
muzika je srcu drug.."
Neko imitira nekog
kroz pesmu, muziku, stih
kao pravi pevači,
a možda bolje od njih!
..tako nekako, ipak je to bilo prije 20 i nešto godina![]()
mony ,odgovor je jednostavan, najvjerojatnije si imala fantastičan društveni život ili si odrasla na Zavižanu ili Vagancu....s očajnim tv prijemom
ja sam sjedila doma čitale knjige koje definitivno nisu bile za moj uzrast i gledala tv,negdje do 15,16 kad sam postala nihilist![]()
maria71 prvotno napisa
Paaaa....
mislim da sam uvijek odabirala ruske ekranizacije bajki na drugom programu ako bih bila doma u to vrijeme![]()
A kasnije presla na americke teen serije![]()
Kad smo kod bajki, ja mislim da ni sada ne bih propustila "Konjica grbonjica"
Prva dječja pjesmica koju sam stalno pjevušila mom mišu je upravo od Branka Kockice "u svijetu postoji jedno carstvo....". I dan danas obožava tu pjesmu. Često traži da mu na kompu pustim i "Matematiku" (sjećate li se toga?)
Inače ja sam obožavala i "Muzički tobogan"....
matematika, to je prava nauka
ma-te-ma-ti-ka...
Družina "Sinji galeb",kao kroz maglu se sjećam Sandokana,sjeća li se itko "Opstanka"Slovo na slovo .A od filmova naravno Flesh dance.Nedavno smo ga gledali skupa moja kći koja ima 18 i ja .Oduševila se.
He he, naravno da se sjećam...
(generacija sam '64)
Ovih emisija se sjecam samo po imenu i nikad nisam gledao ni jednu od njih, sto zato sto sam zivio u prirodi tako da je TV igrala vrlo malu ulogu u mom zivotu, a i ono sto se sjecam je malo starije (Neven, crtici Staflik i Spagetka, Krtek, Muharko i Kamicak, Lolek i Bolek itd).
SAndokana se sjecam, njega sam tu i tamo gledao, no uvijek sam preferirao umjesto telke igrati se u vrtu, sjesti na bicikl ili pak nesto crtkarati tako da su mi tadasnje emisije (a i sadasnje) crna rupa - u milijunasu bih mogao ispasti na pitanju za 100 kuna.
(za Oprah nisam ni cuo dok se nisam ozenio ...)
Dream prvotno napisa
Jel Arabela bila ona mala sa čarobnim prstenom koji okrene kad zaželi želju ili sam ja nešto pobrkala?
Čitam ovo sa oduševljenjem i nostalgijom za mojim djetinjstvom, da mi je samo sat vremena imati opet 10 godina.......![]()
Je, Točkice! Silno sam si željela jedan takav prsten. Heheh, a i danas bi mi često dobro došao![]()
.
mene ponekad deprimira što nema sport billya...šmrc
mene uvijek deprimira sto nema sport billyapetarpan prvotno napisa
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=a6khYz1YVDkInes prvotno napisa
Toro ide mi na kreketanje![]()
![]()
![]()
E a kako su se zvali oni sa čarapama na nosu?
Ali tata..... ne sine Čedomire.....
Joj na vrhu jezika su mi...
Možda snorkijevci??
a da li vaši klinci vole Ježevu kućicu?
Evo i Branka Kockice:
http://www.youtube.com/watch?v=7y7HKn5k2Ts
http://www.youtube.com/watch?v=z12EW5lCXzY
E stara lijepa dobra vremena...iva_777 prvotno napisa
Ajme Sport Billy-pa bila sam zaljubljena u njega(btw. i u Alfa),a Lilly mi je bila idol i ljuta suparnica
![]()
Laura Radic, vratila si me u jedan jako teški ali i lijepi dio mog djetinjstvtva. Hvala ti!
![]()
Ah, priča koja je obilježila moje djetinjstvo.. Imala sam i kazetu, i dan danas je znam napamettulip prvotno napisa
![]()
DOBRA, DOBRA, STARA VREMENA!!!!!!! :D Seka i ja (kao i svi naši vršnjaci) provodile bi nedjeljno prijepodne uz TV i uz Branka Kockicu, Mali program, Muzički tobogan, Pčelicu Maju, Tom i Jerry, pa nakon toga Opstanak!A pogle današnje većinom morbidne crtiće i stupidne dječje emisije!No većina vas sigurno tak i tak ne opravdava da se nedjeljno prijepodne provede pred TV-om, unatoč činjenici da smo svi mi upravo to radili, ma kakav god bio dječji program!Seka i ja smo uživale!!!!![]()
Možda vas zanima ima jedna stranica za besplatan download naših starih crtića(Blufonci, Bipsići, Leteći medvjedići, Rakuni, Baltazar itd.) mi uživamo pa probajte skinuti nešto
http://memorabilia.blog.hr/
I ja!Taj prsten mi je bio valjda NAJželjenija stvar u djetinjstvu,a zlog čarobnjaka Rumbireka sam se baš bojala.Dream prvotno napisa
Sjećam se da sam jednu lijepu maminu drvenu narukvicu svaku noć stavljala pod jastuk i usrdno molila da se do jutra narukvica pretvori u Arabelin čarobni prsten koji samo okreneš na prstu i ispuni ti svaku želju.
I svako jutro pod jastukom-narukvica.Ah,razočaranja.
Samo sto se ne rasplakah....generacijo,generacijo,bas nam je bilo nekad lepo.....a sta ce ova nasa deca gledati,sta ce na njih uticati?Da li ih uopste pustate da gledaju TV?
....Plavo leto....
....Smogovci....
.....Nedeljni zabavnik.....
.....Neven......
.....seca li se neko "A JE TO?".......ceskoslovacka produkcija,dva majstora-kvarisa,od plastelina ili kojecega vec....imam dosta tih "crtaca",javite se koga zanima.
Ajme, oni mi već na uši izlaze! T. ih zove "Stjičeki Pat i Mat".MarikaPika prvotno napisa
Imamo cijelu seriju što je izlazila na DVD-ima (mislim da ima jedno 6 komada).
Ali super su mi, uvijek sjedim s malim i gledam ih, komentiramo međusobno i smijemo se ko blesavi![]()
Ah, nostalgičan topic, lijepa sjećanja, super emisije, da li se netko sjeća serije Trinaestogodišnjaci?
joj da, ja sam je jako voljelakikic prvotno napisa
"trinaest godina imaš
samo jednom i nikad više
i samo tada se nebo
onako (šašasto?) ...... plavi"
dalje ne znam
ostalo mi je u sjećanju da je bila jedna posvojena djevojčica koja je u toj dobi saznala za posvojenje, a roditelji su poslije dobili biološkog sina
a Opstanak je bio br. 1, obožavala sam tu emisiju, a poslije bi znala biti neka emisija s nekom komornom muzikom i srpskim manastirima, toga sam se bojala
Neven "pitam se pitam, što je prije bilo, kokoš ili jaje?"
Uveli su crtić na drugom u 10 do 8
:D
a danas je bio :D NEDAJ SE FLOKI
Snorkijevci su bili podvodni stvorovi, više se ne sjećam kakvi (hobotnice možda :?) al znam da me fascinirao njihov podvodni grad. Također sam voljela Štrumfove, Bipsiće, Strippya, A je to, Sport Billya, Eustahija Brzića, Pticu trkačicu, Silvestera i Tweety, tu su bili još i Baltazar, Gustav, Todor&Fedor, Pončo i Toro (najbrži jezik divljeg zapada), dobri stari Tom i Jerry...kamo su svi nestali?
Voljela sam i nešto mlađe "Vitezove Orijenta"...ma spisak bi bio poduži.
A onda se pojavio onaj glupavi HE-MANi s njim gomila agresivnih crtića za koje ne znja čemu služe.
![]()
...kamo su svi nestali?
http://memorabilia.blog.hr/
Hm, ništa ne uspijevam skinuti.CIARA prvotno napisa
![]()