U 9mj sam narucena na UZV kukova u Klajcevoj.
Kakva je procedura? Sta doktor tocno radi? Jel dugo traje? Da li to boli? Jel su ljubazni? Kako postupaju s malom djecom?
U 9mj sam narucena na UZV kukova u Klajcevoj.
Kakva je procedura? Sta doktor tocno radi? Jel dugo traje? Da li to boli? Jel su ljubazni? Kako postupaju s malom djecom?
pretraga nista ne boli. Dijete se za UZV kukova smjesta u polozaj na bok ( izmedju 2 nekakva jastuka kao ) i mora se drzati da se ne mice. Skine se doljnji dio i pelena. Traje sve skupa par minuta, naravno tih par minuta dijete mora biti mirno. Maloj djeci je najveca neugoda upravo to sto ih moras poprilicno jako drzati da se ne micu ( barem smo mi tako ).
Postupaju ok sa svom djecom.. jedino su mene ispljuvali ( u rijeci ) jer nismo imali dudu pa ce M kao plakati ( mi ne koristimo dudu ). Ali osim toga, sve 5
meni je bila velika gužva al brzo to ide. u klaićevoj nema jastuka nego bebu izvrti lijevo desno i nije baš tonka bila previše mirna. kukove joj je gledao ultrazvukom ko što ti je gledao trbuh u trudnoći. to ti je na prvom katu s tim da su ti stepenice pa nemreš gore s kolicaima jedino ak je netko s tobom da pomogne, javis se gore na šalteru daš uputnicu i onda će ti doć sestra da ju provjeriš jel se pokakala na stoliću ispred sobe i ponesi si il platnenu pelenu il onu podlogu za presvlačenje
prosli smo jaki puno UZVova kukova, jedino na sto se kao beba ljutila je zapravo bio onaj gel koji se stavlja kao 'vodic' i to samo ako je prehadan (nas je doktor uvijek prvo malo grijao u rukama)
sretno![]()
mi smo bili 2 puta i nismo ga morali držat jer ga te rolice dovoljno drže, a 2. put se već smijao jer ga je doktor zabavljao![]()
....malo ga čudno pogledao kad je gel stavio al niš strašno...
1. put nam je pogledao i sve ostale kosti na tijelu....vrat, ramena, rukice i to sve onak ko da se igra sa njim i pričao mu cijelo vrijeme pa mu nje bilo neugodno...
trajalo je ravno 10 sekundi + dodatnih 5 minuta skidanja i oblačenja...
prije toga sam bila privatno kod tifija i to je, naspram, ovog bio pregled...ne samo uzv, nego mu je pregledao cijelu kralježnicu, stopala, zglobove...
i mi bili kod tifija.....svi sa foruma bili kod tifija![]()
al nas oduševio....stvarno predivan pristup bebi...
Moram priznati da sam se jako razocarala u Klaicevoj. Bila je strasna guzva, tako da su sve sestre i doktor bili nervozni i otresiti, bebu smo jedva stigli skinuti na tom stolicu ispred ordinacije jer je bilo jos puno drugih, doktor je bio prilicno grub, a kod pregleda je rekao da malicka mora nositi Pavlikove remencice za sto nikada prije nisam cula, pa sam mu postavila pitanje, ali je on samo frknuo nosom i rekao da ce mi sestra sve reci. Naravno, sestra nije bila nista puno rjecitija. Vecinu stvari sam saznala ovdje na forumuKada smo isli na "montiranje" remencica je bilo malo bolje. Sestra nam je bar odgovorila na neka pitanja. Ne moze se doci tamo s kolicima, nemas se gdje parkirati...
Nakon toga smo od dr.Sabola dobili preporuku i isli kod privatnika. Nema cekanja, sve cisto, ugodan doktor... Isplati se svaku kunu.
Drzim vam fige da ce sve biti dobro s kukicima!
ja sam sito čula grozne stvari o Klaićevoj i jako se dugo čeka (zvala sam ih)..pa smo otišli privatniku.....isplati se itekako...
mi smo davno bili na tom uzv-u. rekli su da se pregled treba obaviti do 6 mjeseci starosti, a nas su naručili na rentgen - jer da na uzv-u nema termina.
iako tada nije bilo rode, ja sam rekla da ne dolazi u obzir da mi zrače dijete. sestra je počela vikati na mene, a ja na nju. rekla mi je da sam neodgovorna mama :? , jer da dijete treba "sliku" do 6 mjeseci - a ja njoj neka ona izvoli naći termin za uzv.
i našla ga je...
a svima koji imaju primjedbe - savjetujem da ulože malo vremena u poboljšanje rada bolnice, na način da se idu žaliti na ponašanje doktora i sestara.
da se svaka druga mama požali - sigurna sam da bi bilo rezultata.
Uf, drage volje, ja volim dizat' frku. Jedino je problem sto vecina mama nema vremena ili je iscrpljena, pa trpe i prelaze preko toga. Sorry, off-topic!
koliko kosta privatnik? mozete mi kojeg preporuciti?
tu je najpoznatiji dr Saša Tiefenbach, Petrinjska 40, preko puta hotela Astoria....250 kn je pregled cijelog tijela + UZV (ja sam zvala još neke poliklinike i košta od 400 pa nadalje)..
kod Dr Tifija se brzo dođe na red (zvala u ponedjeljak u četvrtak naručeni jer nam je trebao jutarnji termin).....a o doku pročitaj u prvim postovima.......mi smo oduševljeni...![]()
mi smo bili na salati,cekali na red tri tjedna.
dr.bio ljubazan,a cijeli postupak trajao je oko 7-8 minuta.
Mi idemo kod dr. Markovca, na Horvacanskoj, ona zgrada gdje je Baschiera pizzeria. Prvi pregled je 250 kn, a ostali su 200. Obicno te naruci 2 ili 3 dana nakon sto nazoves. Divan doktor, ima prekrasan pristup djetetu.
jeste culi za dr anticevic? gdje se on nalazi? koliko kosta? koliko se mora unaprijed naruciti?
i ja drukam za tifija! topla preporuka...(maša) prvotno napisa
također sam zvala sabola, helenu i slične...ispod 400-500 kn nema razgovora![]()
dr.anticevic radi na salati,ali i privatnom@m@ prvotno napisa
u ambulanti na salati radi cetvrtkom.
narucila sam se kod tiefenbacha, bas mi je super, danas nazvala a u petak je termin. a ne u klajcevoj...cekas 3mj
koliko su vam bebaci imali mj. kad ste ih vodile na UZV kukova?
ja sam bila kod Sabola, stvarno je za preporučit
a i u Klaićevu se može "privatno", al moraš imati privatno zdravstveno osiguranje
to je nas lijecnik koji nam je spasio frakturu bedrene u porodu te kasniju luksaciju kuka - sve to bez operacije, vjecno smo zahvalniRayna prvotno napisa
uvijek smo isli redovnim putem ali se termini stvarno dugo cekaju, evo danas sam nas uspjela naruciti za kontrolu u studenom (tako sam i zeljela, dakle treba na vrijeme zvati)
prvi pregled se ceka krace, oko mjesec dana, a osim sto radi cetvrtkom u djecjoj ambulanti, radi i utorkom prijepodne u obicnoj ambulanti i iznimno prima i djecu na kontrolu (medjutim u toj ambulanti nema uzv-a, dakle samo htne slucajeve primi)
nismo isli privatno, treba zvati bas njega direktno (preko centrale i mogla bi biti prilicno nemoguca misija dobiti ga), a mislim da je termin bio ponedjeljkom iza 16 sati...
napomena: kompliciran je, ali divan s djecom, dok smo lezale (peti dan nakon poroda) redovno je vikendom od doma zvao na odjel da cuje kako smo, a cesto je izvan radnog vremena sjedio pored kinderbeta da ja odem do toaleta ili oprati zube (da bas on, nije htio da sestre dezuraju...)
eto, orpostite na ovakvoj uzurpaciji topica ali ja stalno osjecam strasnu obavezu da se tom covjeku oduzim barem hvaljenje gdje god stignem, jer drugi nacini zahvale kod njega uopce ne dolaze u obzir...
i ostali na salati su nam bili jako dragi i dobri, a uz anticevica bih svakako dodala i djapica
mi smo uzv radili kod djapica,super zadovoljni.
i slazem se s ovim da treba zvat na vrijeme da bi dosli na red kada nam pase 8)
izvukla sam ovu staru temu kad sam trazila preporuke za UZV, samo da vas obavijestim da je cijena kod tiefenbacha sad 300 kn, upravo sam zvala![]()
Ako netko zna, a zbog čega je ultrazvuk kukića potrebno obaviti do 6 mjeseci starosti djeteta?
Mislim da bi se trebalo napraviti uzv kukova što ranije, a idealno između 1. i 2. mjeseca starosti, zato što kod eventualnih nepravilnosti metode tipa remenčići mogu biti učinkovite. Jer nakon navršene prve godine eventualni problemi se moraju rješavati operacijama. Nek me ispravi netko, nisam sigurna, ali mislim da sam ovo negdje pročitala ili čula.
Ne znam zašto, ali mene pedijatar ni sa prvim ni sa drugim bebačem nije slao na UZV kukića. Na kontroli bi rekao da je sve u redu...tak da nismo išli. :/
mi smo danas opet bili na UZV kukova, vec treci put. sve je u redu, ali jos nema nekakve jezgrice, sto je valjda isto normalno, ali mi je ortoped rekao da mu dam speka i luka![]()
![]()
al on je to ozbiljno mislio. jos kad je mis imao 3,5 mj. je rekao da pocnem s dohranom. tada nisam kuzila zasto, al sad kad je rekao da ce mu sad uz dohranu od mesa narasti te jezgrice, pa onda mozemo skinuti siroki (koji ni ne stavljamo 8) )...
a sta je s djecom vegetarijancima? oni hodaju po svijetu bez jezgrica u kukovima?eto, nasmijao me covjek, pa sam morala podijeliti s vama.
![]()