Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Nuspojave Utrogestana

bepina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Nuspojave Utrogestana

Pišem vam ovo u prilično omamljenom stanju uz vrtoglavicu. Danas sam počela uzimati Utrogestan i osjećam se onak kako sam prethodno navela. da li je netko imao iskustna s tim (uzimam četiri tablete (ukupno 400g dnevno) dnevno, nakon kure od šest Stedirila dnevno tri dana zbog hormonskog poremećaja. Pomoć, ako se ovo nastavi neću biti za niš idući tjedan. A nešto sam čula da se mogu uzimati i vaginalno, da li bih i ja to mogla?
    Joj doktor mi rdi tek u ponedjeljak, tko će izdržati do tada :? :/ .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam zašto ih ti sada uzimaš pa ti ne mogu reći možeš li i preroralno.
    Ja sam uzimala nakon inseminacije vaginalno - znači nakon postupka aih ili ivf se uzimaju vaginalno. koliko se sjećam u uputama je bilo navedeno točno kada uzimati peroralno a kada vaginalno pa provjeri.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uzimaš li ih zbog hormonalnog poremećaja, to se obično uzima oralno, za inseminaciju i IVF, vaginalno. Budući da ne možeš cijelu dozu uzeti navečer, odjednom, podijeli ih u dvije doze od 200, probaj ih uzimati kad ništa ozbiljno ne radiš, jedna nek bude prije spavanja, spavat ćeš kao malo dijete. Od njih se jako spava, velike su vrtoglavice i osjećaj drogiranosti, barem je to bilo kod mene dok sam ih pila. IZDRŽI, nema ti druge!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila sam napisati da sam jednom prilikom morala uzimati 9 utrića na dan peroralno-tih par dana sam doslovno spavala hodajući, dakle to je uobičajena nuspojava

bepina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj meli prvotno napisa
    Uzimaš li ih zbog hormonalnog poremećaja, to se obično uzima oralno, za inseminaciju i IVF, vaginalno. Budući da ne možeš cijelu dozu uzeti navečer, odjednom, podijeli ih u dvije doze od 200, probaj ih uzimati kad ništa ozbiljno ne radiš, jedna nek bude prije spavanja, spavat ćeš kao malo dijete. Od njih se jako spava, velike su vrtoglavice i osjećaj drogiranosti, barem je to bilo kod mene dok sam ih pila. IZDRŽI, nema ti druge!
    Evo, ti su razlozi i tako se osjećam. Čini se da bi slijedi jedan grogi tjedan .

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja sam uzimala vaginalno nakon ins. i IVF-a, a kad sam jednom uzela peroralno, totalno sam bila drogirana od samo jedne. :shock: Žao mi je što moraš tako, ali proći će. Samo nemoj voziti nakon što popiješ!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hej curićke, jedno pitanje. A kaj je to točno utrogestan? Stalno se spominje, malo i kužim, ali ne previše. Jel bi mi vi objasnile?

bepina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Utrogestan su hormoni koji se uzimaju za regulaciju ciklusa i u trudnoći kako bi se spriječilo krvarenje. Barem sam ja tako shvatila :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Utrogestan je cisti progesteron, tzv cuvar trudnoce!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Glede nuspojava...ten mi se strahovito pogoršao za vrijeme uzimanja utrića (hoće to činiti progesteron... :/ ).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pitanje: da li se utrogestan daje samo u slučaju očuvanja trudnoće koja je nastupila nakon IVF-a ili inseminacije? Ili se može "preventivno" uzeti i ukoliko je do došlo do trudnoće prirodnim putem ako se radi o dijagnozi endometrioze?

Ja sam uzimala utrogestan nakon što mi je dr. skužila endometriotične ciste, pa sam morala piti od nekog dana ciklusa (sad se više ne sjećam od kojeg :? ) do menge... i jedno jutro nisam ništa pojela, inače jedem ujutro, nego sam popila na prazan želudac, i jedva sam stigla na posao! totalno sam bila omamljena! Ali inače, kad sam pojela nešto i popila, nije bilo tako gadno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Utrogestan se ili pije ili vaginalno koristi (znam,znam .... i ja sam imala taj izraz na licu... ). Ja sam ga koristila vaginalno i nije bilo nikakvih "uspavanih" i sl. nuspojava (izuzev lošeg tena).

Meni ga je doc prepisao preventivno jer mi je prethodna trudnoća završila pobačajem. Koristila sam ga do 12 tjedna trudnoće. Utrogestan ne šteti trudnoći ako se uzima do 12 tjedna, jer od tog trenutka posteljica preuzima do tada primarnu funkciju majke u proizvodnji potrebnog progesterona.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo i ja pijem utrogestan i to 3x1 na usta nakon ITI.Nemam nikakve nuspojave .Čitala sam upustvo gdje kažu da bih morala uzimati vaginalno,ali je meni doc napisao " na usta "

Da li je još netko pio nakon ITI :?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam još jedna vjerna korisnica Utrogestana (3x2 tab. = 600mg/danu :shock: ) do 12 tj. trudnoće, uzimla sam ga vaginalno i nisam primjetila baš neke velike nuspojave. Sve je bilo u granicama normale. Osjećaj pospanosti sam pripisivala trudnoći, a možda me to spasilo od povraćanja?!

Sretno

katarina29

Početno

I JA GA PIJEM AD CE BITI DVA TJEDNA I SVE U SVEMU SE NAVIKAVAM NA NJEGA, NADAM SE DA CU GA NASTAVITI KONZUMIRATI JOS 9 TJEDANA A TO ZELIM I TEBI TAKODER OD SRCA....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja pijem radi čuvanja trudnoće,tri puta dnevno oralno već dva tjedna niti mi se vrti niti sam oprištavila,ali nuspojave tvog tipa čujem da su česte,ne brini!!!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pitanje za one koje koriste utriće vaginalno.

Da li vam se dešava da osim što kroz dan iscuri malo kremastog, da iscuri i dosta nekakve tekućine? :? Ne bih mogla opisati tu tekućinu jer sve ode na dnevni uložak. Evo recimo jutros. Stavila sam utrić u krevetu, oko pola 8. I naravno dnevni uložak (za tange). I odem na wc oko pola 1 a kad ono uložak sav mokar, skro što nije propustio. I tako već nekoliko puta. Jeste li imate takvih pojava?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jelkic, da to nije onaj famozni pojacani iscjedak?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    Jelkic, da to nije onaj famozni pojacani iscjedak?
    Ajoooj, šta ja znam? 8) Imam to već 5-6 dana. Smiješno mi je, kao da sam se upiškila , samo je bezbojno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelkić, ja se sjećam da sam imala istih problema kad sam koristila utriće. E, sad. Imala sam takve probleme i tijekom trudnoće (koju iskreno želim i tebi ). Kad sam se spominjala sa svojim ginićem (tad) rekao mi je da su to uobičajene stvari za rodnicu tijekom trudnoće zbog promjene ph rodnice i rojenja kojekakve flore i faune... Obično se to rješava nekakvom vaginaletom ali tek onda kad ti ginić tako što preporuči.

Ali, znam isto tako da POD HITNO MORAŠ IZBACITI DNEVNE ULOŠKE jer definitivno utječu na tu floru i faunu (curičak mora biti provjetravana... ). Ja sam koristila isto te dnevne uloške i to baš na početku trudnoće i zbog istog razloga kao i ti. Tek kad sam ih izbacila iz upotrebe, smirio se i iscjedak. (Radije koristi vatu ako baš moraš...)

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joooj, MS, što mi dižeš nade. Ovo što kažeš predobro zvuči da bi bilo istinito.

Što se tiče dnevnih uložaka i toj iscjetka... Ima ga zbilja puno, pa kak da ga kontroliram s vatama? Meni je iskreno bila revolucija kad sam počela koristiti dnevne. Pravo olakšanje. Nije bilo više flekica koje ne idu u pranju dolje, nema neugodnog ljepljivog osjećaja... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...sve to stoji, ali su ti ulošci (kao i svi ostali) jaaakoo pogodni za umnožavanje gljivica, bakterija i sl. nametnika...
    a ako se stalno koriste ti dnevni ulošci, naše "curke" jedva dođu do friškog zraka...
    vidjet ćeš da kad makneš dnevne uloške, i ti "flusovi" bit će rjeđi...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A ni tange nisu preporučljive - ja sam se svih beštija bila riješila kad sam prešla na "obiteljse" gaće.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

evo, vidis da nisam jedina kojoj je pao na pamet taj razlog
    javi nam sutra odmah pliz, a ja ti drzim fige na svim mogucim i nemogucim zglobovima i prstima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

....i tu se NE preporučuju uske traperice...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    ....i tu se NE preporučuju uske traperice...
    "Srećom" pa nemam tih problema! Meni prosim samo šire!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja isto ne mogu bez uložaka ali biram one koje nemaju "plastičniju" presvlaku tako da mi je skroz ugodno i nemam nikakvih problema.

Velike su razlike u ulošcima ,pažljivo biraj.

Inače bi mi bilo nemoguće ,a vata mi spada u kameno doba ,nestašice....

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jelka i ja sam imala "izljeve tekućine" dok sam koristila Utrogestan. Moram priznati da mi je užasno teško bilo odreći se uložaka, jer sam cijelo vrijeme imala osjećaj da sam se popišklila a čiste "baka" gaće su bile daleko.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kako je moguće da od jučer imam laganu mengu (prije bih rekla spotting), a jutros je temp. 37? :? Zadnji utrić sam stavila u petak ujutro.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ja imam izljeve tekućine i koristim pamučne dneve uloške, kupujem ih u Italiji ali bih voljela ako neka djevojka zna da mi javi da li se mogu nabaviti i u Zagrebu jer se onda kad istrošim zalihe moram snalaziti a ne podnosim normalne dnevne uloške, čak i kad imam menz. koristim samo pamučne uloške vir. Eh kad sam osjetljivko...

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jel često mokrenje (10-15 puta na dan) isto nuspojava Utrogestana?
    Hvala

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je učestalo mokrenje od nečeg drugog, a ne utrogestana, odgovor na tvoje pitanje ne znam.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    Jel često mokrenje (10-15 puta na dan) isto nuspojava Utrogestana?
    Hvala
    Prema mojem visemjesecnom iskustvu s koristenjem Utrogestana on ne izaziva nuspojavu koju navodis. Razlog tome mora da je u necem drugom.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala vam, imam se čemu radovati

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam uzimala Utrogestan i nikakve nuspojave...savršeno sam se osjećala....čak sam i kilažu regulirala...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj ja sam koristila te utrice i opet ih evo koristim poslije aih_a......non stop sam pospana....ako sam u gostima neugodno mi je jer bi mogla zaspati sjedeci.....e da i curi non stop nesto iz mene .....ali to je sve normalno....mrzim ih stavljati vaginalno ali tako je bolji ucinak....grozno ako imas nokte

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

haj i ja uzimam utrogestan 2x2 vaginalno jer sam jucer bila na AIH i koma mi je to stavljati tak je nezgodno ko bombonceki cu neki samo mi se kolutaju među prstima koma,a dva tjedna ih moram koristit

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo ja od jučer pijem duphaston 3 puta 1 zbog regulacije ciklusa.odlučili smo se na drugo dijete, i odmah prvi mjesec amenoreja. ja se oduševila i mislila da sam trudna kad ono poremetio se ciklus. Dr mi dala da pijem ovo 7 dana. nadam se da će poslije pomoći začeću...
    e sad pitanje, ja vozim svaki dan 2 sata(putujem na posao)_hoće li utjecati na sposobnost upravljanaj vozilom.na upustvima piše da ne bi trebalo, ali strah me te pospanosti. je li itko primjetio debljanje kao nuspojavu???ja taman na dijeti i smršavila 5 kg. i to je priprema za trudnoću...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Duphaston ne djeluje na pospanost i ja sam ga pila,al barem meni djeluje na tonažu udebljala sam se 5 kg samo sam nekontrolirano jela. Od Utrogestana se spava oces vaginalno ili oralno barem meni koma.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

jel se od utrića oprištavi???

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Cure oje a tek da znate kak je meni bilo, pila sam utrogestan od 6+2 tj trudnoće 3 puta 200mg, i to zbog hematoma u materici i prijetečeg pobačaja, i da več tako rano su bili prisutni otkucaji mog malog veseljaka i tako do 12-tog tjedna! vaginalno ih nisam smjela uzimati radi upale rodnice, tako mi je gin objasnio, a spavala sam pa oko 16h dnevno! i gin mi je rekao da je to i poželjo kod prijetečih pobačaja, da je buduća mama mirna, da ne hopsa okolo i sl. da ne velim apsolutni gubitak apetita, nisam povračala i štašnuuu napuhnutost! e onda sam prestala nakon 12-tog tjedna piti pa sam dobila grčeve, i onda završila do 34-tog tjedna na Utrogestanu 3 puta 100mg i to sam ga morala piti i još k tome ako sam imala grčeve ili kontrakcije koje su se dobro uočavale morala sam uzeti i Normabel 2mg! al mogu reči da su mi stvarno trudnoću kontrolirali u Varaždinskom rodilištu i da su se svi složili da bih bez ovakvog mirovanja i djelovanja Utrogestana sigurno ili pobacila ili rodila prije 28-smog tjedna jer sam stvarno imala ludu maternicu koja je mog bebača htjela istjerati van! rekli su mi da je Utrogestan čisti progesteron koji je do 12-tog tjedna pazio da ne prokrvarim, tj čuvao ttrudnoću, a dalje do 34-tog tjedna djelovao kao Uterotonik, znači smanjivao i zaustavljao prijevremene kontrakcije maternice. gin mi je rekao da nakon 34-tog tjedna ništa više nemože zaustaviti prijevremeni porod i da se iza tog tjedna više ništa ne daje ze zaustavljanje poroda... al ko bi ga znao...
    i iz iskustva mogu reći da su se iza 12-tog tjedna te nuspojave potspanosti u potpunosti smanjile i gotovo nisam više bila umorna niti pospana.
    joj da ne velim kako je moj muž po kući hodao i govorio mojoj mami: pa to nije normalno, ja sam se bojao da bu me gnjavila sa trudničkim željama u pola noći, da ću je tješiti i držati za ruku kad bu imala jutarnje mučnine, da bu me gnjavila sa krekerima i tako u nedogled, a ona samo spava, niti povrača, niti oče jesti, pa koji joj je vrag!?
    ljudi tako sam uistinu spavala da su me natezali za palčeve na nogama a ja nisam niti reagirala!
    Cure moje samo pijte puno tekućine, papajte zdravo, i spaaaaavaajte! vjerujte brzo to prođe i navikneš se!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Meni je gin rekla da sa utrićima ne smijem naglo prekidati. Što znači piti redovito dok se uzimaju (točno na sat bez preskakanja), i zadnji tjedan uzimati upola manju dozu. Znači do 12. tjedna 2x2 (u mom slučaju) a onda 13. tjedan 1x2 .
    Prvo sam ih tutkala, ali kako sam imala reakciju dole od umetanja tableta (lagano bih prokvarila, valjda ih ne znam staviti ili sam super osjetljiva), počela sam ih gutati. Mučnine i omamljenost na početku a kasnije sa valjda tijelo naučilo. Znači standardno.
    Utrići su ok ako žena ima problema sa zadržanjam ploda, malo je kao osjetljivija(lagano krvari, ne smije se naprezati....) pod uvijetom da je plod ok. Ako plod nije ok nikakav hormon ne može zadržati trudnoću.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

E da....i reakcija na utriće su mi bil prištići i to po leđima kod mene slabe točke. Izašla sam na sunce neki dan i možete sad misliti na što mi leđa liče. Slučaj za dermatologa.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

evo da se i ja pridružim. pijem utrogestan nekoliko dana. počela sam zbog aih-a. koristim vaginalno, tako mi je propisao doktor. al imam jedan problem. od tad mi se javljaju bolovi u trbuhu. jel imao netko takvih problema.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I kod mene su pristevi po ledima bili nuspojava od utrica. Uzimala sam oralno 3x2 zbog prijeteceg pobacaja. Nazalost, nisu mi spasili trudnocu, al stvarno mi se nije uoce spavalo od njih a i mucnine su prestale cim sam ih pocela uzimat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •