Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: odjednom temperatura

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno odjednom temperatura

...nakon popodnevnog spavanja opa temp 38,5
    do tada sve ok,ujtro ok,bila vani ,igrala se,raspoložena bila,jela,otišla spavati i digne se s 38,5...otuširala ju i stavila lupocet čepić...treba li još što?
    naravno subota je popodne!!!

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pričekaj još malo,možda nastupe i drugi simptomi pa budeš pametnija!Javi nam..

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovako je bilo i nama prošli tjedan.
    U utorak ujutro se Lovre probudio s temperaturom 39. Trajala je tri dana (rasla čak do 40). Stalno smo bili u kontaktu s pedijatricom. Uputa: snižavati temperaturu i gledati ima li kakvih drugih simptoma. Paziti na dovoljan unos tekućine.
    Sve je prošlo ok. Držim fige da je i kod vas u pitanju samo viroza.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa..nema nekih simptoma...osim blagi osip po stomaku i leđima ali to je bilo i prije pa mislim od vrućine je i ...slabo jede..možda ju grlo muči...inače raspoložena je i igra se... sada je temp 37.3 čekam noć nadam se da neće skočiti temp.čujemo se sutra javim vam

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I ja imam pitanjce...
    Maša je u nedjelju imala temp 39,1. Uspjeli smo joj spustiti sa krumpirima i kupanjem. Cijelo je vrijeme bila dobre volje, jedino je bila pospanija nego inače. U ponedjeljak ujutro se probudila bez temperature.
    E sad, jučer i danas malo kašljuca (suho) i zvuči mi kao da joj je nosić začepljen iako doji bez problema. Nije nešto posebno neraspoložena (sve ono što se može pripisati tegobama sa zubićima/vremenom/mjesecom i sl.).
    Otišla bi kod pedice, ali smo na moru i tu baš i nemam nekih dobrih doktora (tj. ja ih ne znam), a i ne bi baš da joj uvale neki antibiotik bezveze.
    eni suđeščns?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Podizem jer imam pitanjce. Jucer se malac popodne probudio cendrav i s temp 38. Nakon sat vremena porasla je na 38.7. Dala sam mu lupocet, spustila se na 38.4. Navecer je zaspao bez problema ali je cijelu noc bio cendrav i stalno se meskoljio. Ujutro u 6 imao je 39.2 i jako je plakao. Dala sam mu cepic i temp je pala i zasad se nije vratila. Nema bas nikakvih drugih problema, jede, igra se, normalno kaka i piski. Posto je praznik nemogu kod pedice a bas mi se neda vuc ga u klaicevu.
    Vec je prije imao onu trodnevnu visoku temp ali ovo mi se cini drugacije. Sta bi to moglo biti?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nitko?
    Uglavnom, temp se nije vratila i stvarno mi nije jasno sta mu je bilo.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo i kod nas ista stvar, isto smo imali trodnenu, mislim da je bila otprilike u isto vrime ko i vama, i prije 4 dana temp. do 38.5 dva dana, grintav, placljiv, sve se smirilo, i jucer osip po trupu. dr. kaze viroza, a osip je valjda od vrucine.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ajme..svi su neki bolesni..
    saljem puse svim malim bubanim cudima
    Gledam onu svoju malu slatkicu svakih 5 minuta..spava..a mene stalno pere nervoza..
    Drzte se!!

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

znači hara neka viroza?! jučer smo se vraćali s mora i mala je "zakurila" na 38,5. prespavala je velik dio puta i malo sam se preplašila pa sam je čak i budila. navečer smo dali čepić i noć je dobro prošla. no ujutro je opet "kurila".
    ova večer je bila koma. jedva smo je uspavali. umorna, pod temperaturom, no i dalje spremna za akciju i igru...
    spremamo se na duži put prekosutra pa ne znam da li da je vodim dr. ili ne. mislim da je čak i na godišnjem. ako je ta viroza, da li dr. daje neki lijek ili mora proći samo od sebe?
    btw. kako uspjevate izmjeriti temperaturu svojim malcima? moja čim vidi toplomjer odjuri četveronoške. pokušavam mjeriti u guzi no ne uspjevam baš...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi mjerimo ispod ruke, to mu je cak zabavno, bude miran.

za viroze nema lijeka tako da mi nismo nista dobili osim preporuke da skidamo temp. (iznad 38.5 tako da smo mu samo jendom dali lupocet prije spavanja jer je tada bila najveca)

ovako preko foruma nitko ti ne moze rec jeli to viroza ili nesto drugo zato podji lijecniku.

nadam se da ce vam bit bolje!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa

ovako preko foruma nitko ti ne moze rec jeli to viroza ili nesto drugo zato podji lijecniku.
    Jako veliki potpis na ovo.
    Često gledam ove teme s temperaturama, osipima, proljevima i bolovima, ali se najčešće ne usudim javiti.

Iako sam kod svoje djece uvijek znao je li opasno ili nije, koliko još treba čekati prije nego ih vodim u pedijatru, na nijedno od ovakvih pitanja se ne usudim odgovoriti (osim nešto opčenito - onak' načelno).

To bi jednostavno bilo preneozbiljno, tako napamet dijeliti savjete.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi se isto vratili s mora i opa par dana temp 38,5 do 39,5!
    bili dva put kod pedice, no njeno objašnjenje je bilo viroza!
    poučeni iskustvom, jer mu je slaba točka nos, ipak smo privatno napravili bris nosa ( jel dotična nije dala uputnicu )
    i nalaz...h. influenzae u velikom broju
    e sad njemu je bolje, nema temp, ne kašlje ne curi nos, a kad smo otišli na kontrolu kaže pedica slijeva mu se gnoj iz nosa u grlo i opa sumamed :shock:
    još mu ga nisam dala, al razmišljam da nismo ga odveli na bris, sve bi se svelo na virozu i možda u tom uvjerenju sve i prošlo samo od sebe
    pa ti bude pametan!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eh, evo i nas sa temperaturom. Od prije 3 noci temperatura je izmedju 37 i 38, a jutros 38,3. Lupocet sam dala samo kada je bila 38. Ali mi pored temperature imamo i proljev, koji traje vec 2 dana i ima po 7-8 stolica, koje su rijetke, ali ne pretjerano smrdljive Doktorica nam je rekla da je vjerovatno prehladila stomacic ili je neki virus i da uzima Enterofuril ili tako nesto za proljev. Ali, meni se ovo sve nekako oduzilo, jer nikada do sada nije imala ovako dugo temperaturu koja traje po cijeli dan (samo razlicitog intenziteta), slabo jede, pomalo unosi tekucinu. Sutra ujutro idemo uraditi koprokulturu pa cemo vidjeti da nije mozda neka bakterija pa da se moze na vrijeme ukljuciti antibiotik. U svakom slucaju, ja sam vec napola luda, jer povrh svega moram raditi, pa nisam stalno sa njom i ne mogu pratiti stanje.
    Pozdrav svima!

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Užas, evo i nas sa temperaturom, danas treći dan. Bili smo kod dr, čista viroza, skidat temperaturu, ali baš se borimo jedva je spustimo ispod 38 Nadam se da neće još dugo :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

[quote="svjetlic"]mi se isto vratili s mora i opa par dana temp 38,5 do 39,5!
    bili dva put kod pedice, no njeno objašnjenje je bilo viroza!
    poučeni iskustvom, jer mu je slaba točka nos, ipak smo privatno napravili bris nosa ( jel dotična nije dala uputnicu )
    i nalaz...h. influenzae u velikom broju
    e sad njemu je bolje, nema temp, ne kašlje ne curi nos, a kad smo otišli na kontrolu kaže pedica slijeva mu se gnoj iz nosa u grlo i opa sumamed :shock:
    još mu ga nisam dala, al razmišljam da nismo ga odveli na bris, sve bi se svelo na virozu i možda u tom uvjerenju sve i prošlo samo od sebe
    pa ti bude pametan![/quote

Ne kuzim - vodila si ga privatno na bris da dokazes pedijatrici da nije viroza nego bakterija i kada se potvrdilo da si bila u pravu, dobili ste antibiotik koji ne zelis dati jer bi bilo bolje da ga nisi ni vodila na bris pa ne bi ni znali da mu treba antibiotik?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja isto ne kužim. Zašto ići privatno ako nemaš nekoga da ti protumači nalaz ili da ga daš pedijatru :?

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ne kuzim - vodila si ga privatno na bris da dokazes pedijatrici da nije viroza nego bakterija i kada se potvrdilo da si bila u pravu, dobili ste antibiotik koji ne zelis dati jer bi bilo bolje da ga nisi ni vodila na bris pa ne bi ni znali da mu treba antibiotik?
    hehe zakon rečenica

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja mislim da moj malac nije imao virpzu nego mu je organizam mozda dozivio sok jer smo se taman dan prije vratili s mora. Ne vjerujem da je viroza jer je toliko kratko trajalo, niti 24 sata a proslo je samo s jednim cepicem.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kod nas se temperatura malo stabilizovala, ali proljev i bolovi u stomaku ne prestaju. Cak naprotiv, pojacali su se. Sada ima stolicu pa skoro na svakih 20-30 minuta, skoro nista ne jede vec zadnja 2-3 dana, a jutros smo u stolici primjetili tragove krvi, pa zavrsili u Hitnoj, a potom na Infektivnoj klinici. Tamo su nam rekli da je ili virus ili je nesto pojela ili popila pa joj pokvarilo stomak. Krv u stolici koju smo opisali smatraju normalnom pojavom, jer su se pri tako cestim stolicama ostetile stjenke crijeva pa je doslo do krvarenja. U svakom slucaju ja sam na rubu pameti, malena je nervozna, izmucena, ali nam je barem za pocetak stala tremperatura, pa je malo lakse. U svakom slucaju, svima zelim sto brze ozdravljanje i prestanak temperature.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo mi četvrti dan dobili osip, cijela je točkasta i temperatura više nije tako velika kao prva tri dana. Očito je trodnevna :/

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I mi imamo fibru. Kad smo se jucer vratili s plaze imao je preko 39 i danas cijeli dan isto. Ali nema nikakvih drugih simptoma, skidamo fibru, puno tekucine i to je to.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kako sam ljuta... dan prije nego je dobila temperaturu igrala se sa dječicom jedne naše rođakinje koja je onako u prolazu rekla da joj sin imao temperaturu 4 dana i upalu grla. Sada kad je sve već prošlo mi govori kako je njenom sinu bilo baš isto kao mojoj Bubici, i baš taj dan kad su se igrali više nije imao temperaturu nego je dobio osip :shock: I ne reći mi sve to nego sada Curica joj je isto to imala prije mjesec dana. Ma mislim ja sam svim frendovima sa djecom rekla da imamo virozu i da se nećemo viditi još par dana, to mi je tako normalno :/

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A sto ces , ne razmisljaju svi isto! da sto brze ozdravite.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •